Lančana pila švedske tvrtke HusqvarnaNa privatnoj farmi, nemoguće je napraviti bez dobre pile. Lančana pila Husqvarna je praktičan alat s kojim se težak posao pretvara u uzbudljivu aktivnost. Švedska tvrtka Husqvarna c od 1687. godine je proizvođač i razvijen od različitih modela lančanih pila. U širokom rasponu amaterskih instrumenata, svatko može izabrati pomoćnika za izgradnju, žetvu drva ili čišćenje grana stabla.

Zašto se Husqvarna motorna pila klasificira kao najbolji model

Jedna od najboljih modela pileća pilaSavršeni alati nisu stvoreni, a svaki je proizvođač predan izvrsnosti. Na tržištu, lančane pile se natječu u jednoj klasi Husqvarne, Shtila, Partnera i Makite. Ovo je vrhunska oprema. Izbor je odlično, potrebno je poznavati značajke robne marke kako se ne bi pogriješili.

Za cijeli niz motornog pila Husqvarna karakterizira poboljšanja koja olakšavaju rad i udobnost. U početku, te nove stavke instaliraju se na profesionalnu opremu, a zatim se dodaju izgledu amaterskih modela. Te opcije uključuju:

 • motor X-Torq koji omogućuje smanjenje emisija u atmosferu i uštedu goriva, povećavajući zakretni moment;
 • automatsko podešavanje rasplinjača za opterećenje pomoću sustava Auto Tune;
 • centrifugalno čišćenje prije usisavanja zraka Injekcija zraka daje rijetku zamjenu filtera;
 • sustav prigušenja vibracija na ručki prikazan je prigušivačima, Low Vib apsorberima;
 • korištenje primera – jednostavan sustav pokretanja;
 • Napinjač lanca se nalazi na bočnoj strani;
 • Koristite jedan ključ za često obavljene operacije;
 • Pokretni zupčanik, pored automatskog dovoda maziva, ima otvor za dodatno špricanje.

Prikazana nije potpuni popis poboljšanja, u nekim modelima Husqvarne motornog pila postoje dodatne promjene.

Izvorna Husqvarna motorna pila dostupna je samo u 4 zemljeDa bi se izuzela krivotvorenje poznate marke, objavljuje se popis zemalja u kojima se ti modeli proizvode. Ako postoji druga zemlja na označavanju, onda je to kopija. Proizvodi se stavljaju:

 • u SAD-u – 132E, 142E;
 • Ruski brandovi, Khimki – 254XR, 257, 262HR, 262 HRR;
 • u Brazilu – 55, 61, 288XP, 268, 272XP:
 • Preostali brandovi proizvode se u glavnom poduzeću u Švedskoj.

Stoga se pila kineske proizvodnje više ne odnosi na proizvode s markom, to je jeftino, popravak je specifičan.

U bilo kojoj uputi za uporabu, postupak piljenja se razmatra sa sigurnosnog gledišta. U kućanstvu morate pristupiti alatu uz razumnu pažnju. Držite podalje od kontakta s pramacom djece. Pila koja ne radi i ostavljena bez nadzora treba biti pokrivena zaštitnim poklopcem.

Rezervni dijelovi za lancanu pilu mogu se kupiti u servisnim centrimaPrednost lančanih pila je dostupnost dovoljnog broja servisnih centara gdje možete kupiti rezervne dijelove za Husqvarna motorčicu. Na prvi pogled, složeni uređaj popravlja se kod kuće. Važno je razumjeti mehanizam i interakciju svih čvorova. Nakon razdoblja jamstva, neke od operacija mogu se obavljati neovisno. Morate adekvatno procijeniti svoje vještine i popraviti sustav rasplinjača ili klipnog sustava bolje povjeriti stručnjake. Rezervni dijelovi za motornu pilu Husqvarna mogu se napisati putem internetske trgovine s isporukom poštom ili poštom. Za svaki brand rezervnih dijelova obavlja se zasebno.

Zašto trebam priručnik za upotrebu alata

Čak i ako ste radili na “prijateljstvu” ili nekoj drugoj pili, novi alat, pakiran u kutiji, je tajna. A samo tehnička dokumentacija će omogućiti da ne pogriješi u fazi montaže i pokretanja. Prije svega, trebali biste proučiti upute za upotrebu Husqvarna motornog pila, razvijenog za svaki model.

Prije korištenja Husqvarna motornog pila potrebno je proučiti uputuSvaka instrukcija uključuje:

 1. Odredbe o sigurnom radu, priprema instrumenta, operatora i radnog mjesta. Puno prostora je posvećeno sigurnom radu s jedinicom za piljenje.
 2. Detaljno sa demonstracijskim slikama, opisana je montaža jedinice pile, njegova napetost. Kako ispravno napuniti sustav opskrbe gorivom. Redoslijed pokretanja i alat za začepljenje.
 3. Pravila o sigurnom radu detaljno su opisana i kako postaviti instrument tako da je posao udoban, povrat je minimalan.
 4. Održavanje i popravak glavnih jedinica projektirano je korak po korak. Ovdje također nudimo TO raspored za pilu.
 5. U tehničkim karakteristikama opreme prikupljaju se parametri sklopova koji će biti potrebni za popravak i zamjenu. Posebno je potrebno obratiti pažnju, lanac za motornu pilu Husqvarna treba kupiti u skladu s karakteristikama navedenim u Uputi. Za upotrebu amatera prikladni su samo piloti s niskom profilu.

U nizu lančanih pila marke Huskvarna smatraju se najvećim potražnjom u podružnici.

Pregled modela lanci prate njihovu razliku

Glavne komponente motornog pilaDa biste odabrali alat za rad, morate se upoznati s nekoliko modela, saznati njihovu razliku i kupiti prikladnu pilu na zahtjev.

Motorna pila Husqvarna 236 namijenjene za kućnu uporabu. Može se opremiti autobusom od 35 ili 40 cm. Sve gore navedene opcije dostupne su u alatu, što osigurava jednostavno pokretanje čak i zimi. Ekonomski koristi gorivo i dvaput ispuštaju proizvode izgaranja.

Motorna pila Husqvarna 236Moć motornog pila Husqvarna 236 je 1.9 litara. a. ili 1400 vata. S malom gumom i težinom od 4,6 kg, prikladno je da se stabla u vrtu prekriju, granaju grane i vide mala trupca, ali ne i ariš.

Kompaktni model, opremljen ekonomičnim motorom, je univerzalan. Volumen komore za izgaranje je 38 cm3, Kapacitet goriva od 0,3 litre je dovoljan za jedan sat kontinuiranog rada. Sustav za podmazivanje lanca je prisiljen, uključuje spremnik od 0,2 litre, ali također je moguće prskati kroz posebnu rupu.

Sjetite se majstora koji su radili na profesionalnim pile, koje imaju nešto za usporedbu, imajte na umu mekoću rezanja i ergonomiju modela. Također upozoravaju da se uzorci s nereguliranim karburatorima pada. Takvi su proizvodi zamijenjeni, problem se jednostavno riješi. Ostali komentari na pilu nisu otkriveni.

Lančana pila Husqvarna 142Lančana pila Husqvarna 142 odnosi se na poluautomatski instrument. Koristi se za zimsko žetvu drva na drva u prirodi. Zimi, na minus temperatura, započinje četvrti put. Posebno istaknuta zakrivljena ručka, koja vam omogućuje udobno držanje. Pomoću ovog alata možete raditi na visini:

 • udobna ručka za držanje;
 • Jednostavno puštanje u pogon osigurava startna opruga;
 • kočnica s inercijom lanca smanjuje utjecaj kod piljenja drva;
 • ravnomjerna raspodjela težine uz odvajanje motornog bloka i spremnika za gorivo dodatno smanjuje vibracije;
 • krivotvorena tri-sekcijska radilica povećava snagu pile.

Ne možete raditi na visini bez ikakvog alata. U šumama je teško održavati ravnotežu pod opterećenjem. Stoga će ova osoba, pouzdana Husqvarna lančana pila američke proizvodnje, pristupiti osobama vezanim uz izgradnju seoskih kuća.

Tehničke karakteristike pile:

 • dvotaktni motor snage – 1,9 kW;
 • maksimalni volumen goriva je 410 cm3;
 • spremnik za ulje – 200 cm3;
 • duljina guma – 33-38 cm;
 • ukupna težina prije punjenja goriva – 4,6 kg.

Treba voditi računa kada radite sa pilom. Nije dopušteno premjestiti se s jednog objekta u drugi s radnim mehanizmom. Prilikom rada, slijedite upute za uporabu motornog pila Husqvarna.

Recenzije o modelu su samo pozitivne. Profesionalci napominju da rade nekoliko sati bez umora. Zimi se započinje od 4 puta, ljeti je potrebno češće odmarati, a ne pregrijavati motor. Postoji upozorenje, kada se rezno pod kutom od spremnika, ulje istječe.

Lančana pila Husqvarna 240Lančana pila Husqvarna 240 – uzorak alata za novu generaciju kućanstva. Nova opcija, osim onih navedenih, karakteristična za sve pile Husqvarne, bila je hvatač slomljenog lanca. Traumatska opasnost je eliminirana. Snaga i učinkovitost pile proširuje uporabnu zonu do poluprofesionalne.

Uređaj je opremljen prigušivačem šuma i učinkovitim sustavom prigušenja vibracija.

Rasplinjač Zama lzz 236 i 240 modelaTehnički parametri motornog pila Husqvarna 240:

 • volumen radne komore motora je 38,2 cm3;
 • snaga motora – 1,5 kW;
 • spremnik za gorivo – 0,4 litre;
 • duljina gume – 38 cm;
 • pumpa ulja s konstantnom brzinom protoka za podmazivanje.

Prilikom korištenja alata pratite upute u uputama za uporabu. Upravo je ova marka motornog pila imenovana među trojicom, posjedujući:

 • motor s visokim resursom;
 • bolje promijenjeno čišćenjem goriva prije ubrizgavanja;
 • dobro osmišljen sustav za centriranje i prigušenje jedinica za smanjenje vibracija.

Mješavina goriva treba kuhati na dan rada, inače će izgubiti svojstva. Benzin se ne može dugo pohraniti u polietilenskim posudama – svijeće će biti spaljene. Na kraju rada iz spremnika razviti sve gorivo suho.

Ako se pila radi glatko, koristi se ulja, gorivo i aditivi u skladu s uputama, tijekom održavanja, vijek trajanja traje duže od dvije godine, što jamči proizvođač.

Motorna pila Husqvarna 135Motorna pila Husqvarna 135 najmanja konstrukcija, samo 4,4 kg bez goriva, goriva i ulja. Pila ima motor od 1,5 litara. S., Spremnik pod gorivom – 0,37 l. Preporučene gume su 36-38 cm. Razlika je u opremi:

 • Prisutnost metalnog zaustavljanja za rezanje okruglih trupaca, u drugim amaterskim modelima, ovaj klin je izrađen od plastike;
 • prikladan poklopac s brzim otpuštanjem za provjeru svijeća;
 • reusable air filters s lako zamjenom.
 • Meke gumene ručke imaju udoban zahvat.

Upravo to je najlakši model s jedinicom za brzo puštanje, koja može postati najprikladnija pratiteljica ekstremnog turista.

Chrysopil Huskvarna 137Chrysopil Huskvarna 137 objavljen 2005. godine za navijače, ali sa snažnim motorom od 2.2 litre. a. i rezervoar za gorivo 410 cm3. U ovom modelu, poboljšani sustav paljenja s laganim pokretanjem. Duljina gume iznosi 33-38 cm. Za ovu pilu, proizvođač preporučuje korištenje lanca vlastite proizvodnje, H 30, vodeća veza treba biti debljina 1,3 cm.

Da bi pila mogla pouzdano raditi, potrebno je poštivati ​​uvjete rada jer ovaj model ne podnosi slobodnu cirkulaciju:

 • podesite mehanizam pile;
 • podmazati lanac s preporučenom formulacijom u praznom hodu;
 • napuniti rasplinjač s vlastitom smjesom;
 • Pokrenite pilu starterom.

Kočnica lancaPrvih 10 sati rada piljenje, bez učitavanja mehanizma, dati ga na međusobno povezanih čvorova. Za one koji rijetko koriste alat za piljenje, proizvođač je unaprijedio sustav pokretanja. Posebno opruga otkida radilicu, tako da je pokretanje prošlo bez puno truda. Mehanizam zapaljenja posuđen je od stručnjaka. Kao rezultat toga, pila je dobila šaljiv odgovor od zahvalnog kupca – ne puni se gorivom i ne želi vidjeti ako se ne drži rukama.

Pregled sadrži informacije o najčešće kupljenim amaterskim motornim pile i njihovim značajkama. Koje od njih odabrati je da kupac odluči.

Prezentacija motornog pila Husqvarna 135 – video