På årsdagen av mannen gav en stor bukett mörkröda rosor. Det här är mina favoritblommor. Jag vill verkligen behålla sin skönhet så länge som möjligt. Berätta vad jag ska lägga till vattnet så att rosen håller längre i vasen?

Som du vet är rosor relaterade till snabba blommor. Men du vill beundra sin skönhet så länge som möjligt! Det finns en hel del sätt hur man bevarar fräschheten hos skurna rosor och lägger till olika beredningar till vasen med vatten. Men det här är inte allt – det är också viktigt att ordentligt förbereda en bukett för placering i en vas och ta hand om det, annars kommer inga droger att hjälpa till att förlänga rosarnas liv. Men genomförandet av alla nödvändiga rekommendationer kommer att tillåta att beundra drottningen av blommor i minst 2 veckor eller mer.

rosor i en vas

Framställning av en bukett till en vas

När man köper blommor, granskas rosor noggrant. Vad ska jag leta efter så att rosen inte vill omedelbart?

hur man väljer rätt ros

Innan du lägger rosor i en vas, måste du ta med blommor från gatan (under den kalla årstiden) lämna i 30 minuter på en plan yta – så de är vana vid klimatförändringen. Vidare demonteras buketten och lämnar endast vasen till vasen, utan ytterligare växter, för “drottningen tolererar inte konkurrens”.

snett snitt på en ros

Vidareutbildning består av följande aktiviteter:

 1. Jämför längden på roseskytten och höjden på vasen. Ta bort taggar och löv som kan bli täckta med vatten efter att rosen är i vasen, så att de inte ruttnar i vattnet.
 2. Skär varje blomma diagonalt (och gör detta genom att nedsänka rosen i vattnet så att luften inte kommer in i klippet). I klippets ställe gör du ett ytterligare snitt i korset. Detta kommer att hjälpa rosen att “dricka” den önskade mängden vatten.
 3. Rosor fördjupa sig i vatten minst hälften av stammen och sätt vasen på en sval plats med spridda ljus. Vattnet för vasen ska kokas och regnvatten och kranvatten bör skyddas. Välj en vas i enlighet med “buketttillväxten”.
 4. I vattnet, lägg till ett av de medel som kommer att hjälpa till att spara bukettens liv så länge som möjligt.

Vad att lägga till vattnet så att rosen står i vasen längre

förberedelser för vatten

I blomsterbutiker tillsammans med en bukett är det möjligt att köpa speciella preparat i vatten för ökad rosersäkerhet. Men vad ska man göra när buket donerades och det finns inga sådana preparat? Här, inte mindre effektiva, och allra viktigaste, alltid tillgängliga medel som kommer att vara på gården nästan alltid och alls kommer att komma till räddning. Så kommer rosor att stå längre om du lägger till vasen:

 • ammoniak (släpp ett par droppar i vasen och vänta lite);
 • socker (per liter vatten 2 tsk);
 • aspirin (1 tablett per vas);
 • blekmedel för tvätt (ett par droppar);
 • mangan (0,5 tsk);
 • ättika;
 • alkohol eller vodka;
 • citronsyra (vid knivens spets);
 • aktivt kol.

På botten av vasan rekommenderas också att lägga ett mynt ur silver. Det finns många olika sätt, men förutom det varje dag måste du ta hand om en vas med blommor.

Dagliga manipuleringar med vasen

Att vattnet inte stagnerar, och bakterier inte utvecklas i det, ändras det varje dag. I det här fallet bör rozen själva tvättas, ströms och en liten beskuren stam.

Vid sprutning, se till att vattnet inte kommer in i knoppen, eftersom det leder till förfall.

Tvätta vasen en gång i vart och ett av två till tre dagar i en lösning av vatten och läsk.

varmvattenrehabilitering

I händelse av att viljeprocessen fortfarande var igång kan du försöka återuppliva rosen: efter att ha klippt stavens spetsar sänker du dem i ett varmt vatten och håller det tills knopparna stiger och bladet fräschas upp.

Extremt sätt att återställa livet av en viss viss ros, video