pumpa za fontanuVidi dugačke mlaznice vode koje su fascinirane, šum se smiruje. Da biste stvorili umjetni vodopad u pejzažnom ili prostornom dizajnu, potrebna vam je crpka za fontanu. Za kaskadu vode kako bi zadovoljili ljepotu, potrebno je točno izračunati hidrauličko inženjerstvo cirkulacije vode. Fontana – ukrasna struktura, stilizirana kao prirodna. Mlaz vode ističe ljepotu, nosi hladnoću, igra u mraku s vještim osvjetljenjem.

Raznolikost fontana

mala fontana u vrtuSve fontane podijeljene su njihovim dizajnom u nekoliko tipova:

 1. Ispuštanje vode prema gore ili u akutnom kutu prema površini zrcala naziva se gejzir. Ovisno o kapacitetu i snazi ​​glave crpke za fontanu, vodeni mlazovi mogu porasti nekoliko metara, stvarajući bučni propuh. Mala soba klima ovlaživač zraka, fontana porast od nekoliko centimetara preko šalicu montiran na stolu, odnosi se i gejzirima.
 2. Ako je voda podignuta nisko iznad bazena i ispuštena kroz mlaznicu, stvorena je prekrasna prozračna kupola, nalik na kapuljaču. Umjetna rasvjeta stvara preljev tekućeg filma. Ovdje egzaktni izračun protoka i tlaka crpke za fontane igra važnu ulogu.
 3. Cascade – vrsta mirne vode koja teče uz rubove i pukotine umjetne kamenite padine je hladna i mirna. Voda se nakuplja u malim jezerima, prelijeva rub i nastavlja kretati dolje. Vodeni mlazovi pranje napetosti i negativnosti. U ovom sastavu, crpka za fontanu bi trebala raditi bešumno.
 4. Kompozicije koje povezuju više točaka nazivaju se hibridima.

Fontane ulica zahtijevaju brigu o površini vode, zaštitu od sunca, zaustavljanje i očuvanje. Sobne zgrade su lakše napraviti i brinuti se.

Kriteriji za odabir crpki za fontane

kriteriji odabira za pumpu za fontaneSustav za punjenje sastoji se od pumpe, regulatora na ispušnoj cijevi i injektora, koji daje oblik i uzorak u oblaku vode. Izbor pumpi za fontane je velik. Važno je utvrditi hoće li podmorski ili površinski aparati voditi vodu kroz sustav.

Related  Podvodna pumpa za bušotine – posebni zahtjevi, vrste opreme

Površinska pumpa je jeftinija, ali mora biti instalirana na obali zdjele vode. Da slučajno ne mokri namota, iz sigurnosnih razloga mora biti stiliziran, stvarajući sklonište od kiše ili spreja. Ova vrsta opreme radi bez glasnoće, prije početka rada je potrebno napuniti usisni sustav vodom. Bolje je ako usisna crijeva imaju filtersku mrežu, a nepovratni ventil se instalira na podupirajuću cijev. Zrak u sustavu prepreka je opskrbi vodom.

potopna pumpaPodmorski pumpa za fontanu ugrađena je u vodeni stup. Motor i upravljački mehanizam nalaze se u zatvorenom kućištu. Crijevna cijev je hermetički prešana i ispunjena epoksidnom ljepilom. Potopna pumpa troši manje struje, radeći isti posao. Ali on ne može stalno raditi, motor se pregrijava. Stroj se mora demontirati radi održavanja.

Za podvodno pumpe na dnu, potrebno je stvoriti visinu. Inače će se brzo začepiti, zatežući dno sedimenata.

Crpka za fontane odabire se na temelju izračuna tehničkih vrijednosti produktivnosti i glave prikazane u tablici:tehnički stol

U putovnici bilo koje crpke naznačena je visina, kapacitet i kapacitet opreme. Pumpe malog kapaciteta prikladne su za izradu kućnih izvora. Razumno, ako je crpka dovršena:

 • prijelazna mlaznica koja povećava izlazni tlak;
 • čep s ventilom, dopuštajući podijeliti protok vode u dvije točke;
 • glava s LED diodama, koja se koristi u pumpi za fontanu s osvjetljenjem, instalirana je na posebnom nastavku s navojem.

LED za fontanuPondtech AP serija, Messener ECO-X2 nazivaju se crpke.

Ukrasna rasvjeta dodaje nevjerojatnu igru ​​svjetlosti u potok, iznenađuje s igrom sjena u bazenu. Da biste stvorili svjetlosni efekt, koristite halogen, LED svjetiljke i optička vlakna. Površinska rasvjeta je manje opasna, ona se instalira pomoću mreže 12/24 Volt preko transformatora za spuštanje.

Kako bi se osigurala sigurnost od električnog udara, potrebno je instalirati RCD u sklopu rasvjete – automatski sustav za isključivanje.

Najčešće na pejzažnom krajoliku crpka se koristi za fontanu Sprut 1143.pumpa za fontanu Octopus 1143

Related  U kojim slučajevima i za koju je uporabu stalak (nositelj) za bušilicu?

Podvodna pumpa Octopus 1143 je manja od serije. Djeluje tiho, kompaktno, ima 3 mlaznice za različite vrste fontana. Pumpe serije FSP, FST, FSS ukrajinski proizvođač dizajnirani su za fontane i bazene.

Tehnički podatci i dimenzije crpke:

 • produktivnost 1 m3 / sat;
 • glava 1,6 m;
 • snage 22 W;
 • visina crpke s mlaznicom 27 cm;
 • dimenzije tijela su 10 x 8,5 x 8 cm.

domaća fontana pumpaDekorativna crpka za fontane ima donje podnožje, postavljena tako da se usisni otvor nalazi ispod zaljeva.

Crpka će koštati više, više performansi, skup dodatnih funkcija, to je poznatiji proizvođač.

Pomoću vlastite ruke možete napraviti pumpu za fontanu. Postoje mnoge mogućnosti. Analizirajmo najjednostavniji, koji će podići struju za 50 cm. Za to koristimo električni motor iz unutarnjeg ventilatora. Umjesto rotora, morate postaviti kotač, povezujući ga s motorom. Za crpku se stvara kućište s otvorom za uzimanje uzoraka i slavine, a cijela je struktura hermetički zatvorena.

Beba pumpa do 50 litara vode po satu. Glavna stvar je osigurati sigurne veze i izolirati živopisne vodiče. Mlaznice se mogu izraditi iz plastičnih bočica, organizirati pozadinsko osvjetljenje. Prostor za maštu je neograničen.

umjetni ribnjak s fontanomZa instalaciju pumpe za fontanu vlastitim rukama, možete koristiti drenažni uređaj, postavljati sustav crijeva za hranjenje, pričvršćivanje mlaznice. Dovoljno je pričvrstiti uređaj na dno i opremiti ga regulacijskom glavom s ventilom, injektorom. Potrebno je periodično zaustaviti fontanu za hlađenje crpke i zamijeniti usisni filtar.

Opskrbni kabel za sve tipove crpki trebao bi biti usmjeren u zaštitnom kućištu, produbljujući se u tlo.

Kućna pumpa za unutarnju vodu – video