stisnuti sok s novinamaSpremanje ljetnih proizvoda pomoći će konzerviranju. Tisak za stiskanje soka je potreban za skupljanje najvrednijih plodova i stvaranje opskrbe vitamina za zimu. Sokovi su manje produktivni. Dugi kontakt sa zrakom i metalnim dijelovima alata oksidira korisne komponente sokova. Mogu se kupiti razni modeli za predenje, često je uređaj napravljen samostalno.

Vrste preše, njihova razlika

sjeckanje voćaZajedničko svim prešama za stiskanje soka je perforirana košarica, u kojoj su smrvljeni plodovi postavljeni, masa se naziva pulpa. Sok koji istječe tijekom predenja treba pasti u akumulator – paletu. Dijelovi koji dolaze u dodir s sokom izrađeni su od tvrdog drva, specijalne plastike ili nehrđajućeg čelika. Aluminij pod djelovanjem voćnih sokova gubi zaštitni film oksida, otapa.

Konstrukcije se razlikuju u načinu prijenosa energije:

  • mehanički;
  • pneumatski;
  • Hidraulični.

Prema korištenom izvoru energije – ručno i električno. Za pripremu materijala za prešanje koriste se razbojnici, koji mogu biti zasebni uređaji ili integrirani u jedinicu za tisak. Kapacitet košara određuje količinu proizvedenog soka u isto vrijeme. Pritiskom ruke za stiskanje soka radi ciklički. Proces se nastavlja od utovara do čišćenja suhog ostatka.

Dio za filtriranje sastoji se od uklanjanja, perforiranih palačinki, drvenih rešetki. Za svaku vrstu voća potreban je drugi napor. Agrumi i trava su najteže pritišće.

auger pressPritiskanje vijaka gura celulozu i voćni sok kroz cilindrični sito. Konusni konus omogućuje vrhunski spin, bacajući sjeme i oguliti. Vijak pritisnite, spuštajući i podignite pukotinu, jednostavan i prikladan model s malom izvedbom. Najčešće, vijčani preše za stiskanje soka se proizvode kod kuće.

pritisnite vijakOvo je načelo osnova za uređaje za vađenje sokova od grožđa, jabuka i krušaka. Ovisno o potrebama, mijenja se stabilnost okvira, kapaciteta košare i sile.

Ako se klip vijka zamijeni elastičnom membranom, komprimirani zrak se može koristiti za prešanje, aparat se naziva pneumatski preša.

Related  Bosch perforator u službi amaterskog i profesionalnog

pneumatski tisakDa biste stvorili pritisak, utičnicu za auto možete koristiti za 2 ili 3 tone. Instalira se na vrhu ili na dnu, ovisno o nacrtu uređaja. Ali zanimljivije za domaćinu će se činiti hidropressom da istisne sok od Grifoa. Aparat je povezan s vodom iz slavine.

hidraulični tisakTakođer ima membranu, ali se širi unutar perforiranog cilindra, istiskujući međustanični sok od celuloze. Stanje – tlak u vodovodnoj cijevi treba biti 1,5 – 2 atm, ali to je uobičajeni standard za mreže napajanja.

Ako je potrebno obraditi velike količine, oprema za električno vuču bit će neophodna. Mehanizam za vijke može tada raditi kao mesarski brusilac ili pritisnuti dolje odozgo, okretanjem vijka.

Prilikom rada na tiskanju, pritisak treba postupno povećavati, uzimajući pauzu. U tom slučaju, kapilarne stanice su bolje otvorene, odabir dubokih slojeva nosi najkorisnije komponente.

Vladar cijene za ručne preše za cijeđenje sok od 10 tisuća. Trošak ovisi o materijalu, vrsti i izvedbi uređaja. Najjeftiniji su vijčani preše. Korištenje hidrauličkog pogona povećat će cijenu do 19 tisuća rubalja. Za hidraulični tisak s membranskom jedinicom morat će platiti oko 100 tisuća rubalja.

Opcije za samonaponske preše

domaći vijčani prešeNajlakši način je da napravite vijak za tisak. Postupno povećanje pritiska od strane glave na celulozu osigurava optimalan učinak na stanice, uništavajući ih dok se tekućina povuče. Uređaj može biti izrađen od drva ili metala. Na podnožju okvira stavite košaru s ladicom za izbor soka u spremniku. Cijeli unutrašnjost košarice je zatvoren materijalom za filtriranje. Preklopci su položeni, prekriveni ostacima tkiva. Na površini pada kružnica na koju pritisak pritisne kretanjem štapa. Napravite pritisak za sok s vlastitim rukama, kao na slici, crtež će vam pomoći:radni crtež

Related  Chrysopil Husqvarna – pouzdana tehnologija za amatere i profesionalce

1 – stezaljke; 2, 3 – okvir s poprečnom trakom; 4, 5 – vijčani par s fiksnim kružnicama.

Za sakupljanje soka koristi se lonac za tapete s lemljenom rupom za kuhanje soka. Unutar toga je potrebno ugraditi košaru s perforacijom, spremnik iz perilice će pristupiti. Potrebno je organizirati vanjske ukrute za postavljanje košarice u sredinu. Pri postavljanju celuloze, brtvila se koriste za stvaranje jednolikog tlaka na malim udjelima celuloze. Možete ispuniti šupljinu filtriranim omotnicama postavljenim ravnim. Ispod metalne košarice morate postaviti drveni krug tako da tlak ne uništi vanjsku posudu. Za jedan ciklus, u roku od 5 minuta, pritisnite vijak pritisnuti na 1,8 litara soka.

Materijal sposoban izdržati veliko opterećenje tijekom prešanja može postati vrećica šećera. Možete koristiti kapron lavsan čarape, poliester ili novu pamučnu tkaninu.

Ako nema mogućnosti za rezanje vijaka, možete koristiti utičnicu, koja je u svakom kućanstvu.

domaći drveni tisakU drvenoj strukturi između drvenih okvira stisnuti vrećice filter materijala. Maslac se nalazi između drenažnih okvira, sok se ulijeva u paletu. Jasno je da je tekstil odabran tako da izdrži pritisak tiska. U ovom aparatu nema metalnih dijelova, sok dolazi u kontakt samo sa drvetom. Stoga ne možete uzimati smolaste stijene, kako ne biste “okusili” proizvod. Trebate hrastove ili bukve. Ploče za okvire moraju podnijeti pritisak, debljine od 20 mm. Sok u ovoj tisku iznosi 70%.

Struktura tiska za stiskanje soka, izrađena rukom od utičnice s nižom fiksacijom je složenija.pritisnite vijak s utičnicom ispod

Vijak je potreban samo odozgo za pričvršćenje poklopca. Platforma mobilne podrške podiže spremnik na sanjki prema gore. Nema ograničenja fikciji majstora.

Pritisak klinova koristi se za pritiskanje sokova. Najjednostavniji uređaj funkcionira na principu stiskanja vrećice s kašicom, postavljenim u konus ploča. Kada je kut sužen, zbog kliznih klinova, ravnina ploča se sklanja pridruživanju, vrećica se komprimira, sok se teče u zamjensku posudu. U drugim slučajevima, koze se koriste za pripremu drva za ogrjev.

Related  Kako samostalno napraviti tok iz bušilice

Načela odabira tiska za dobivanje dijela svježe stisnutog soka

ručno pritisniteKod kuće, za proizvodnju svježeg proizvoda, korištenje novina štedi puno vremena, u usporedbi s juicerom. Jednostavan uređaj je jednostavan za pranje, nema puno prostora za pohranu. Na temelju pritiskanja, Maskot juicers turskog produkcijskog rada. Plod je izrezan na pola, napunjen u zdjelu i izlaz je razjasnjen sok od šipaka, naranče ili grejpfrut. Okvir tiska je od lijevanog željeza, prevučen srebrom. Koristi se bubanj s mehanizmom poluge.

Pritisak vam omogućuje da odaberete sve korisne stanične tvari, juicer ostavlja polovicu u otpad. Rad tiska uvijek je neaktivan, za razliku od dosadnih zujanja sokovnika. Jutarnji dio svježe stisnutog soka postiže se po metodi pritiskivanja uobičajeno. Zbog toga, kompaktna postrojenja postaju kuhinjski aparati za svakodnevnu upotrebu.

Pritisnite za sok s vlastitim rukama – video