Thermex pemanas air yang selesaKehidupan rumit tanpa air panas dicadangkan untuk diubah dengan bantuan pemanas air Thermex. Sudah tentu, anda boleh menggunakan pemanas gas atau dandang yang dipecat kayu, tetapi selalunya elektrik adalah sumber tenaga bukan alternatif. Di dalam rangkaian produk panas air Thermex, produk ini dibezakan oleh pelbagai model, harga yang berpatutan dan berkualiti tinggi.

Mengapa pemanas air Thermex popular

Model Termix boleh dipasang di mana-mana sahajaKeistimewaan kumpulan adalah pengkhususan sempitnya. Sejak penubuhannya pada tahun 1949, syarikat Itali Thermex telah mengeluarkan hanya peralatan air panas. Produk sentiasa bertambah baik disebabkan oleh profesionalisme pemaju. Kebimbangan itu bukan sahaja pengeluarannya sendiri, ia termasuk:

 • makmal sains;
 • pejabat reka bentuk sendiri;
 • pengeluaran komponen komponen;
 • loji untuk penyediaan peralatan elektrik pengeluarannya sendiri;
 • perusahaan pada pemasangan termeks pemanas air.

Jika barang-barang dibeli di 160 buah negara, perusahaan pemasangan terletak di negara-negara yang berbeza, termasuk di St Petersburg, penggunaan produk semakin meningkat setiap tahun – ini bukan jaminan pilihan pemanas Thermes dari pelbagai jenis produk yang sama. Kebimbangan itu adalah antara tiga pemimpin tertinggi dunia, dengan pengeluaran tahunan sebanyak 2 juta unit.

Pelbagai jenis pemanas air adalah peranti mereka

Jenis pemanas airBarisan peranti diwakili oleh tiga cabang:

 • menyimpan pemanas air elektrik pelbagai volum, kapasiti dan penggunaan peralatan;
 • Mengalir peranti dengan pelbagai penggunaan kuasa, penggunaan air, peraturan;
 • pemanas air aliran penyimpanan.

Peranti pemanas air penyimpanDandang merupakan sistem termostatik kompleks dengan operasi yang selamat.

Setiap pemanas air Thermex mempunyai manual arahan, yang memperincikan peranti teknikal peranti dan peraturan untuk operasi yang selamat. Arahan diperlukan untuk dipasang dengan betul dan menghidupkan peranti kompleks, mengesan kesalahan dan mengambil langkah-langkah untuk menghapuskannya. Manual berasingan dibuat untuk setiap jenis dan satu siri alat pengukur air.

Apabila menggantikan unsur pemanasan, lebih baik untuk menggantikan SEPENAN dengan penutup tembaga pada satu keluli. Ia kurang ditumbuhi, limescale lebih mudah dikeluarkan.

Manual arahan untuk pemanas air Thermex termasuk:

 • maklumat mengenai konfigurasi dan ciri teknikal nod;
 • panduan untuk memasang pemanas air;
 • penyelenggaraan peranti semasa operasi, pencegahan dan pembaikan;
 • langkah-langkah keselamatan semasa operasi peranti;
 • pelupusan bahagian terpakai.

Manual menentukan simbol dan nama butang panel kawalan di Rusia. Maklumat diberikan yang berkaitan dengan perkhidmatan waranti. Syarikat itu memberi jaminan dalam satu tahun untuk peralatan elektrik dan sehingga 94 bulan untuk kes dan tangki.

Pemanas air penyimpanan Thermex dibahagikan kepada 2 jenis mengikut kaedah perlindungan kakisan dinding tangki:

 1. Kapasiti keluli tahan karat gred makanan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang dan penyelenggaraan mudah. Menandakan er.
 2. Permukaan dalaman, ditutup dengan enamel dari porselin biocrystalline, dibuat menggunakan teknologi khas Sistem Bebas Oksigen, penerapan lapisan enamel dalam persekitaran gas lengai. Lapisan itu tahan, tidak dimusnahkan oleh perubahan suhu mendadak. Jika.

Related  Pilih penapis anda untuk air di pondok

Perintah sambungan pemanas air penyimpanan

Gambarajah pendawaian pemanas air simpananUntuk memasang dandang, adalah perlu untuk memilih tempat di mana air panas diperlukan lebih kerap, dan pendawaian ke titik pemilihan akan menjadi pendek. Setiap model direka bentuk untuk pemasangan mendatar atau menegak, seperti yang ditunjukkan dalam pasport dan menandakan. Melekapkan struktur di dinding, membuat pelarasan kepada mod operasi, sambungan yang kompeten ke rangkaian elektrik adalah lebih baik untuk mempercayakan pakar.

Bagaimana untuk menyambung pemanas air Thermomex dengan tangan anda sendiri? Dalam kes ini, perlu mengikuti arahan untuk menyambungkan peranti dengan jelas. Perlu:

 • Pemanas air Thermex;
 • pengikat jangkar;
 • paip untuk pendawaian;
 • bebibir, puting, pengancing.

Nod sambungan dandangBetulkan pemanas air ke dinding, mengikut skema. Dalam kes ini, perlu diambil kira bahawa pada pemanas air pendukung tidak diletakkan secara mendatar dan menegak, tetapi diukur dengan pusat graviti peranti. Oleh itu, adalah perlu untuk menggerudi lubang untuk sauh sesuai dengan tumit tangki. Selepas menguatkan pada dinding struktur utama, teruskan tali pemanas air dengan pengedaran air. Perhatian khusus perlu dibayar kepada keadaan rangkaian elektrik. Bagaimana untuk menyambung pemanas air Thermex ke rangkaian ditunjukkan dalam rajah. Garis yang berasingan diperlukan untuk pemanas, dan soket mesti terletak di tepi peranti.Skim sambungan ke elektrik

Sebelum mengisi tangki air sepenuhnya dengan air, perkakas perlu disimpan dalam bentuk yang dibungkus supaya ia tidak sengaja menjadikannya kering. Sambungan pertama ke rangkaian dibuat selepas mengisi tangki dan memeriksa ketegangan sambungan. Tangki dianggap dipenuhi apabila air keluar dari tenggelam di bawah tekanan.

Pemanas air di dalam kit mempunyai kord dengan palam menyediakan asas. Pada badan peranti terdapat titik hubungan untuk earthing. Litar ini menyediakan RCD, yang melepaskan peranti dalam kes kerosakan dan kebocoran mikro dalam rangkaian.

Pelarasan rejim suhu mesti dilakukan mengikut arahan untuk menyambungkan peranti.

Penyelenggaraan dan pembaikan pemanas air Thermome

Penyelenggaraan ThermexSemasa operasi peranti, deposit garam yang mengganggu pertukaran haba muncul secara beransur-ansur pada warna. Walaupun penapis dipasang di salur air bekalan, sedimen berkumpul secara beransur-ansur di dinding kelalang dalam. Relay dan sensor gagal. Tanda-tanda keperluan untuk pembaikan:

 • air dipanaskan untuk jangka masa yang lama;
 • terdapat bunyi luaran di dalam tangki;
 • pengaktifan yang kerap diikuti oleh perlindungan;
 • kualiti air di outlet telah berubah;
 • perkakas tidak memanaskan air.

Bekerja pada penggantian dan pembersihan elemen pemanas, basuh tangki boleh dilakukan secara bebas. Sekiranya berlaku kegagalan unit kawalan, pelarasan diperlukan di pusat khusus.

Jika keluarga mempunyai lebih daripada tiga orang, tidak ada bekalan air panas, pemasangan pemanas air penyimpanan elektrik akan menjadi jalan terbaik di rumah negara.

Sebelum membaiki kerumitan apa-apa, adalah perlu untuk menghidupkan peralatan. Lepaskan tangki dari air, mengalirkannya melalui paip, dengan bekalan udara untuk mengeluarkan cecair dari mentol.

Related  Pemanas inframerah adalah berbahaya atau tidak

Puluhan pemanas airKerja penggantian termokopel atau membersihkannya dari skala menyebabkan tangki yang dibongkar dan terbalik. Ia perlu mengambil gambar skema sambungan, untuk memulihkannya pada masa akan datang. Keluarkan unsur pemanasan untuk pembersihan atau penggantian.

Jika penggantian diperlukan, adalah perlu untuk mengetahui pemanas untuk pemanas air Thermes yang digunakan mengikut model dan arahan. Dalam kebanyakan model pemanas air, dua elemen pemanasan dipasang, seperti banyak anod magnesium dalam satu set. Apabila memasang pemanasan di tempat, perlu mengelakkan lekukan. Semua gasket atau cuffs mestilah bersih, flange diperbetulkan dalam urutan rentas seperti.

Setiap tahun, dan dengan penggunaan air ketegaran yang semakin meningkat, adalah perlu untuk menguras tangki lebih kerap dan membersihkan dari sedimen bukan sahaja elemen pemanasan, tetapi juga bahagian bawah tangki. Jika skala meliputi dinding dandang, ia mewujudkan lapisan penebat tambahan, tanpa mengganggu proses pemanasan. Unsur yang dikeluarkan, tetapi elemen yang boleh dipakai harus diturunkan dan periksa keadaan anod dengan penggantian yang mungkin.

Elektrod dibersihkan menggunakan Antinakipin dan bahan kimia isi rumah yang serupa.

Tans bentuk dan keupayaan yang berbezaAnod magnesium dalam sistem dipasang untuk melindungi terhadap kakisan unsur pemanasan. Deposit oksida longgar mengurangkan pemindahan haba dan menyebabkan terlalu banyak tenaga. Anod boleh diubah jika berlaku.

Thermex pemanas air datang dalam pelbagai reka bentuk, berbeza dalam bahan pembuatan, kaedah lampiran. Kerang produk berjenama diperbuat daripada keluli atau tembaga.

Pembaikan pemanas air dalam kes lain dilakukan di pusat servis menggunakan alat ganti asal untuk pemanas air Thermex.

Contoh Dandang Thermex

Model dandang ThermexSemua peranti yang dibekalkan direka untuk 220 voltan utama, overpressure dalam paip air utama adalah lebih daripada 0.5 Ati. Pertimbangkan model broiler yang paling biasa digunakan dalam kehidupan seharian.

Thermex 80 liter pemanas air

Thermex 80 liter pemanas airBagi keluarga tiga atau lebih orang pemanas air terbaik akan menjadi peranti dengan kapasiti tangki dalaman sebanyak 80 liter “Termex”. Tangki volumetrik mengekalkan suhu selama 9 jam. Model mempunyai bentuk dan lokasi yang berbeza, padat dan boleh digabungkan dengan mudah ke ruang yang disediakan. Adalah disyorkan untuk memilih peranti dengan pemanas air dalam bentuk pemanas, lingkaran akan cepat gagal. Sebelum memasang pemanas air termex 80 liter, baca arahan untuk menggunakan peranti, keadaan operasi yang selamat.

Dalam perkara 3 set lengkap penghantaran peralatan, termasuk elemen untuk sambungan disenaraikan. Ia perlu menyemak kesempurnaan selaras dengan spesifikasi sebelum pembelian.

Pembeli perlu mengetahui tempoh jaminan untuk bahagian elektronik dan elektrik pada semua produk Termex adalah 1 tahun. Tetapi mekanik ini direka untuk operasi bermasalah selama berbulan-bulan. Harga pemanas air 80 liter bergantung kepada bahan yang digunakan dan peralatan. Menggunakan kawalan elektronik dengan kawalan proses bertingkat akan menjadikan model lebih mahal. Semakin rumit bentuk model, semakin tinggi peranti dinilai. Produk ini menjadi jauh lebih mahal jika bukannya enamel permukaan dalaman, sebuah tangki yang diperbuat daripada keluli austenitik khas digunakan.

Related  Pemanas gas untuk kotej – peraturan pemilihan

Peranti ini berdasarkan proses fizikal yang berkaitan dengan berlakunya arus liar, kakisan elektrokimia, hidrotriks mungkin, pakai gasket. Pembaikan sendiri pemanas air Thermex 80 hanya dibenarkan untuk membersihkan dan menggantikan pemanas. Seorang profesional boleh menubuhkan automasi yang betul dan elektronik.

Pemanas air pilihan 50 liter

Thermex ER 50 V pemanas airSebuah bekas kecil boleh dipasang walaupun di dalam bilik kecil. 50 liter air cukup untuk 1-2 pengguna. Perhatikan pemanas air Thermex ER 50 V. Model-model ini adalah pemimpin dalam permintaan. Kuasa pemanasan 1.5 kW tidak menghasilkan beban rangkaian yang tinggi. Pemanas air selama 1 jam 45 minit. Tangki keluli ditutup dengan enamel dari porselin biokristina dan mengekalkan kualiti air seperti dalam kapal seramik. Waranti tangki diberikan selama 7 tahun. Harga runcit ialah 6757 rubel.

Pemanas air Thermex IF 50 V lebih rumit. Ia mempunyai tangki keluli tahan karat austenit keluli tahan karat dan dua unsur pemanasan. Secara keseluruhan, mereka memberikan kuasa sebanyak 2 kW, tetapi sistem kawalan elektronik membolehkan anda menyambungkan satu elemen, bergantung pada tugas pada paparan. Harga pemanas air Thermex 50 liter reka bentuk ini ialah 11259 rubel.

Jumlah model 30 liter

Pemanas air mini Termex 30 diwakili oleh syarikat dalam pelbagai reka bentuk. Model hadir dengan tangki enamel dan bekas kekal keluli tahan karat Jepun. Cangkang luar boleh menjadi plastik dan logam, ditutup dengan cat tahan lama. Peranti dengan elemen pemanasan 0,7, 1,3, 2,0 kW dipasang pada model yang berbeda. Mudah untuk memilih peranti yang membuat beban kecil pada rangkaian lama. Untuk satu orang, air yang mencukupi, bahagian yang baru dipanaskan dalam masa sejam. Hayat perkhidmatan pemasangan tidak kurang dari 10 tahun, dengan pembersihan dan penggantian elektrod tepat pada masanya.

Pemanas air mini Termex 30Bahkan dandang kecil lebih menjimatkan daripada pemanas air yang mengalir, yang memerlukan pendawaian berasingan. Dengan pemasangan dandang, kualiti hidup di rumah luar bandar atau negara akan bertambah baik. Apabila memilih peranti, perlu mengambil kira keadaan rangkaian elektrik, bilangan pengguna. Semakin kuat peranti, semakin cepat air menjadi panas, jumlah tenaga yang sama akan terbuang.

Gambaran keseluruhan dandang Thermex – video