Itik mulberi dewasaItik mulberi patut mendapat perhatian peternakan ayam besar dan pemilik ladang swasta kerana berat badan yang cepat dan kualiti hati yang sangat baik. Spesies burung ini telah mendorong angsa, yang sebelum ini dianggap sebagai “pembekal” terbaik bahan baku untuk foie gras, dan semakin ditanam untuk daging di rumah-rumah pecinta unggas biasa.

Walau bagaimanapun, di kalangan baka atau spesies itik mullahs tidak dapat dijumpai. Fakta adalah bahawa ini adalah hibrid interspesifik, yang hanya melihat cahaya berkat fikiran manusia yang ingin tahu.

Asal mula itik domestik

Sebagai asas untuk pembiakan, perwakilan itik kucing, berasal dari benua Amerika, dan mallard biasa keturunan Eropah dan Asia diambil. Anak itik yang dihasilkan dipanggil mullards dalam dua bahagian nama Inggeris spesies asal itik MUscovy dan malLARD.

ItikHari ini, itik kupu-kupu dan burung-burung baka baka moden digunakan untuk mendapatkan stok daging berprestasi tinggi. Bergantung kepada pasangan ibu bapa yang dipilih, salib mendapat namanya dan berbeza daripada orang lain dalam pewarnaan bulu dan beberapa ciri penampilan dan tingkah laku. Seperti keturunan pasangan interspesif lain, itik mulsa domestik tidak sesuai untuk pembiakan selanjutnya.

Walaupun wanita dan lelaki mulberi mungkin menunjukkan tanda-tanda minat seksual, mereka benar-benar steril. Oleh itu, itik pembiakan mulberi di rumah tidak menyediakan pengabaian stok induk. Semua burung hibrid yang ditanam dipalu.

Keturunan yang berasal dari kambing kambing dan yang biasa, itik Peking mengekalkan sifat-sifat positif kedua-dua jenis dan, yang penting, mengurangkan pengaruh kelemahan mereka. Sebagai contoh, daging itik domestik membiak, walaupun lebih besar daripada rakan Amerika mereka, tetapi dengan cepat mengumpul lemak, yang memberi kesan negatif terhadap kualiti produk. Pada masa yang sama, mereka tidak begitu tenang, haram dan tidak selalu menetas telur mereka. Itik Musky tidak secepat Peking atau daging lain. Tetapi mereka mempunyai yang menakjubkan, yang mengandungi rekod rendah lemak, daging lembut, ayam yang indah, tenang dan waspada untuk tetap bersih.

Mulsa itik warna coklat putihApa itik mulberi yang diperolehi daripada wakil wakil dari dua spesies yang berbeza? Individu hibrid selalunya mempunyai warna yang berwarna merah jambu hitam atau coklat putih, tetapi mereka lebih besar daripada ibu bapa mereka.

Ciri-ciri ternakan ayam pembiakan

Untuk menggabungkan semua sisi positif dan seawal mungkin untuk menerima keturunan yang kuat dari pasangan interspesif, itik mousse lelaki dan itik mallard biasa digunakan. Hasil daripada perkahwinan semula jadi, yang digunakan untuk pembiakan itik mulberi di rumah, itik dari pasangan tersebut dalam inkubator muncul selepas 30-31 hari.

Untuk pembiakan itik itik, seekor itik Peking dan seorang musk lelakiUntuk pengeluaran semula, burung matang secara seksual dipilih antara umur 7 dan 10 bulan. Tempoh terbaik, apabila peratusan telur yang disenyawakan adalah maksimal, berlangsung pertengahan musim bunga sebelum permulaan musim panas. Pada masa ini, dari itik Peking dan itik membentuk ternakan ibu bapa. Seorang lelaki dalam pen perlu mempunyai 4-6 bebek. Adalah lebih baik sekiranya pelupusan keluarga sedemikian akan ada sebuah rumah dengan platform berjalan. Ketumpatan penyelesaian dikira atas dasar 1 meter kawasan untuk tiga burung di dalam rumah dan satu meter di kepala untuk berjalan-jalan.

Oleh kerana naluri perut dalam baka tidak cukup berkembang, telur akan diambil. Untuk membiak lebih banyak ekor itik, satu inkubator digunakan atau 20 ekor telur dimasukkan ke dalam ayam yang baik, contohnya, di bawah itik kasturi.

Bebek itik MulberryMemohon helah ini, petani unggas berpengalaman mencapai peratusan pengeluaran yang agak tinggi. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, itik perlu diurus secara berasingan. Untuk ayam, sangat penting bukan sahaja untuk minum dan makan penuh, tetapi juga untuk percikan air. Bulu basah dan haba mewujudkan suasana yang diperlukan untuk perkembangan embrio. Oleh itu, dalam inkubator dengan telur itik diletakkan, pengairan dengan air suam juga digunakan.

Itik berkembang daripada mulberi di rumah

Anak itik yang lahir biasanya kuat dan bersahaja. Oleh itu, penanaman lebih lanjut daripada itik mulberi hampir tidak mempunyai sebarang ciri. Fokus utama adalah pemilihan diet untuk pertumbuhan awal dan peningkatan berat badan.

Duck mulord siap untuk disembelihSelalunya dari ayam boleh mendengar pendapat bahawa bebek itik, dalam foto, tumbuh dengan indah pada hampir mana-mana buritan. Nestling sudah dibebaskan dari bulan umur di paddock dan sedikit perhatian diberikan kepada pemberian makan burung, dengan harapan bahawa anak itik yang ingin tahu secara langsung akan menyediakan diri mereka dengan makanan. Kandungan sedemikian, sebenarnya, membebaskan unggas dari banyak masalah. Tetapi burung yang diberikan kepada dirinya sendiri tidak dapat menunjukkan hasil yang wujud di dalamnya. Walaupun dengan usia tiga bulan anak ayam akan berkembang lebih besar daripada ibu bapa mereka, kerana kekurangan makanan protein, kelembapan yang banyak, yang menyumbang kepada penarikan makanan yang cepat dari usus dan kos tenaga yang serius untuk hari itu, potensi penuh mulberi tidak akan terungkap.

Dari minggu pertama kehidupan, anak ayam harus mempunyai diet yang seimbang dengan dominasi fodder bercampur khusus atau campuran nutrisi berdasarkan bijirin.

Industri Mulberry BerkembangDari organisasi yang berwibawa untuk membiayai itik mulberi dan kandungannya bergantung pada berapa banyak burung itu akan bertambah dengan 7-9 minggu dan kemudian, ketika waktu penyembelihannya sesuai. Untuk penggemukan cepat kita cuba untuk menghadkan itik dalam gerakan. Oleh kerana keupayaan nenek moyang untuk meningkatkan daging tanpa lemak dengan kandungan lemak rendah, itik domestik mulberi walaupun pada hidangan penuh dan tanpa berjalan kaki tidak mendapat lemak. Oleh itu, tidak ada julat percuma untuk mereka, dan mangkuk pemasak dan minuman dipasang di kawasan berhampiran dengan lokasi kawanan.

Itik yang tumbuh dari mulberi adalah serupa dengan ayam broiler, apabila segala-galanya ditujukan kepada satu set cepat massa karkas.

Bahan makanan berminyak dan sayur-sayuran ditambah ke cendawan atau diberikan secara berasingan. Air ditawarkan dalam pengumpan titisan. Apabila itik memberi makan, mullards mengambil kira kecenderungan untuk melekat, jadi dalam diet mesti memperkenalkan belerang dan makanan, kaya dengan kalsium. Jangan lupa tentang komponen penting menu ini sebagai makanan ikan dan daging dan tulang, ragi dan mineral. Anak itik mereka harus menerima dari bulan pertama kehidupan.

Rasa mulberi berair yang enakDalam keadaan perindustrian culled pergi ke penyembelihan pada usia 7-10 minggu. Itik memberikan daging halus, dan pada masa kini lelaki semakin diberi makan untuk mendapatkan bahan baku terbaik untuk foie gras.Hati Mulard

Dengan penggunaan pemberian paksa itik mulberi hingga umur 4 bulan, para penternak ayam mampu memperoleh hati 500 gram dengan kualiti unggul. Pada masa yang sama, berat burung itu sendiri boleh mencapai 4 kilogram atau lebih.

Video mengenai penjagaan itik dengan mulberi akan menjadi bantuan yang berguna untuk pembiak ayam pemula. Semasa memerhatikan peraturan pemeliharaan, pemakanan yang betul dan menjaga kebersihan di rumah-rumah unggas, burung menarik yang bersahaja ini akan gembira dengan pertumbuhan pesat dan kualiti produk daging yang sangat baik.

Penanaman ayam itik – video