Neverjetna notranja limona MeyerMed domačimi citrusi je najbolj nezahtevna Meyerjeva limona. Majhni grmiček v lončkih je odkril naravoslovec Meyer na Kitajskem. To se imenuje limona – Meyer ali kitajski. Lemon Meyer se dobro prilega cvetu v majhnih prostorih. Rastlina je zelo dekorativna, ima temne liste, obenem pa sadove različnih zrelosti in cvetov. Limone so zrele sočno, poseben okus, zaobljeni. Menijo, da je ta sorta hibrid, ki ga ustvarja narava, s prečkanjem limone in oranžne barve.

Kako pridelovati limono doma in doseči plod

Prvi plod mlade rastlineČe se odločite za ustvarjanje vrta citrusov, potem bolje izkoristite izkušnje na sobnih limonah. Najbolj neprijeten od njih je kitajska limona. Toda le kloni postajajo vse bolj in bolj, morate izbrati najuspešnejši grmičevje za vzrejo ali kupiti pripravljeno cepljeno rastlino. Pri ustvarjanju ustreznih pogojev lahko Meyerjeva limona sadje prinese že naslednje leto.

Zelo pomembno je upoštevati pogoje limone. Z odstopanji se bo začel upreti in spustiti listje. Prisotnost 10 zdravih zrelih listov dopušča, da soba limone hrani eno sadje. In več listov na drevesu, večji donos lahko prinese. Toda z malomarnostjo v oskrbi rastline bo padlo cvetje in jajčnike, kot pa ogrozilo gospodinjstvo.

Kitajska limona Agrotechnics doma

Poletni limon lahko damo na terasoČe ima stanovanje ogrevan balkon, je vsebina kitajske limone poenostavljena. Ta vrsta limonov, ki se gojijo v južnih predelih države na odprtem tleh z malo segrevanja. Za vegetacijo spomladi, temperatura ne sme biti nad 18 stopinj. V nasprotnem primeru bo jajčnik padel, rastlina pa upočasnila rast.

Če se poleti na ulici ali na vrtu sprosti prostorna limonina z izlivanim sadjem, se bo sadje zrušilo. Ostre spremembe v razmerah, na katere drevo bliža.

Najboljše je zagotoviti, da limona ohranja temperaturo, približno 12-140 Z zimo. Ko je balkon nastavljen na približno to temperaturo, premaknite limono tam do padca. Jeseni, ne morete prinesti drevesa v toplo sobo hkrati – listi se bodo zavrgli. Spreminjanje temperature vsebine bi moralo biti postopno, daje toploto na zemljo. Če bi bila prilagoditev uspešna, bodo listi na grmičku ohranjeni.

Rastlina zahteva ustvarjanje ugodnih pogojev:

 • osvetlitev in pravilno namestitev;
 • ustvarjanje temperaturnih pogojev;
 • režim vlage in kakovost namakalne vode;
 • redno gnojenje in kakovost tal.

Meyer začne pravilno saditi in s pravilno polivanjem in uporabo limonovSkrb za sobo limone je težje. On mora najti svetlo mesto, vendar se ne pregreje. Višja je temperatura okoliškega zraka, bolj je potrebno zalivati ​​in posipati. Poleti je običajno navlažiti liste zjutraj in zvečer, vendar se sončni žarki na kapljicah ne osredotočajo in se opekline ne izkažejo. Dvakrat bi morali voditi lonec. Z mehko toplo vodo, zalivamo, dokler se mokra tla in voda se filtrira skozi drenažno luknjo. V zimskem času, ko skrbi za limono, se zmanjša zalivanje, listi niso omočeni.

Treba si je prizadevati za osvetlitev sobne limone približno 12 ur skozi vse leto. Na dolgi dan se intenzivno dvigne masa listov. Na kratko – rastlina izliva listje in se lahko zboli.

Nepravilna oskrba bo povzročila porumenelost in popuščanje listjaČe je zalivanje bogato, obstaja nevarnost, da se bo tla kondenzirala, vodni curek pa se bo iztekel, kjer je manj upornosti. Pomanjkanje vode bo povzročilo porumenelost in padec listja. Zato je do pet let rastlina presajena v veliko posodo. Če korenine niso zapletene v kremu zemlje, presaditev ni potrebna. Kasneje vsako leto se spremeni zgornji sloj zemlje, če je mogoče, limono presadimo v svež substrat.

Hitro rastočo rastlino je treba hraniti s kompleksno sestavo mineralnih gnojil. Raztopina se uvaja dve uri po jutranji zalitvi tal.

Glavno pravilo – Meyerjeva limona ne marajo šokov. Potrebuje gladke pogoje vzdrževanja, stabilno postavitev z majhnim zavojem na osi, za enakomerno osvetlitev, odsotnost prepihov.

Zakaj limon trim?

Redno obrezovanje pomaga oblikovati krono in pridobiti stabilen pridelekDa bi ustvarili drevo, je treba od zgodnjega otroštva oblikovati rastlino. Če ne uravnavate rasti, se rastlina nagiba navzgor. Z več nivojskim tvorjenjem krošnje se ustvari pogoj za pridobitev kompaktne, kompaktne, pritlikave rastline.

Letno pomladno obrezovanje, poleti poleti in enostavno odstranjevanje vejic med žetvijo so potrebni, da bi dobili žetev iz prostorne limone v hiši. Na novih poganjkih se oblikujejo cvetni brsti, prihajajo prihodnji pridelki. Na mladih rastlinah se število popkov ureja ročno. Odraslo drevo sam zavrže dodatno barvo, ki določa obremenitev.

Še pred prvim cvetenjem je grm so oblikovane v več stopnjah:

 1. Obrezana je mlada rastlina prvega leta življenja, višine več kot 20 cm, pri čemer je šest spodnjih listov. Po nekaj časa na straneh bo raste nekaj novih vej, eden od njih bo osrednji.
 2. Čakanje, dokler nekaj zgornjih vej rastejo do 20-25 cm, se znova izrežijo, kot prvi osrednji. Kasneje, po pridelavi, nastanejo veje drugega reda.
 3. Na enak način se oblikujejo veje tretjega reda. Po tretjem obrezovanju cvetnih brstov se praviloma oblikujejo.

Kako pomnožiti kitajsko limono

Koreninski potoki limone MeyerObstaja več načinov za rastline limone in pospešitev prve žetve. Najpogostejši način vzreje so potaknjenci. Viseče veje spomladi so polni potaknjenci za koreninjenje. Spodnji rez mora biti nujno poševen, pod spodnjo ledvico. Listi so rezani tako, da je izhlapevanje manjše in steblo se napaja, se ne izsuši.

Rezanje lahko vodite v vodi ali v rastlinjaku s surovim peskom, vendar se ne dotikajte folije ali sten plovila. V spodnjem delu se oblikuje kalus, iz njega rastejo korenine. Če je korenina pod kozarcem, se ročica škropi.

Možno je, da rastejo sadike iz kosti, če pa potrebujete sadno drevo, boste potrebovali cepivo iz sortne limone. Narejen je v dveh ali treh letih sadik s pomočjo cepitve, potaknjenosti lubja ali preproste kopolacije.

Za ukoreninjenje potaknjencev se uporablja mešanica peščene šote. Mlade sadike potrebujejo rodovitna tla. Njegova sestava:

 • pesek – 1 del;
 • humus – 1 del;
 • trate – 2 deli;
 • listnata zemlja – 1 del.

Za odraslo rastlino se na substrat doda več kopenskega zemljišča in malo gline. Ustvarjanje mešanice, pepel se doda v tla. Drenažna plast sestoji iz ekspandirane gline in oglja.

Ob izpolnjevanju vseh pogojev v sobi, kjer hranite limono Meyer, lahko pričakujete vrnitev iz citrusov v obliki okusnih, dišečih plodov.

Video o Meyerjevi sobi limone