Dracaena v naraviDracaens so rastline suhih toplih regij Južne in Srednje Amerike, Azije in Afrike. V kulturi lahko navadno vidite tri vrste dracaene, fotografije in opisi katerih so posebno zanimivi za cvetličarje.

V naravi rastline, ki spadajo v družino belušev, predstavljajo velika multimeterna drevesa z lignified debla in usnjarsko listje različnih velikosti in barv. Doma je dracaena precej manjši, a popolnoma ohranijo svoje značilnosti in lastnosti.

Dracaena obrobljena (Dracaena reflexa var. Angustifolia)

Dracaena se obrežeMorda najbolj priljubljena od notranjih sort, dracaena meji veliko število imen. Pogosto velika rastlina, ki naraste do 3-6 metrov, se imenuje zmajsko drevo v domovini. Cvetličarji, ta vrsta dracaene, na fotografiji, se imenuje draceno marginata ali Dracaena marginata. To ime ni specifično, ampak v celoti odraža posebnost obarvanosti cvetnega listja. Dejansko je drakaena, ki meji na fotografijo, nekakšna dracaena. Njegovo uradno ime je Dracaena reflexa var. angustifolia.

Zunanji izgled rastline je izjemen. Z lončeno pridelavo drakaena tvori vitko drevo z golim, postopoma razširjenim prtljažnikom. Konici poganjkov, ki dolgo ostanejo brez stranskih procesov, so okrašeni s krutim ozkim ozkim listom. V naravi so rastline močnejše. To so prava drevesa, vendar so linearni, gosto sedijo na prtljažniku, imajo iste liste in nepretenciozni znak ostane nespremenjen. Njeno ime je vrsta dracaene, na sliki, To je posledica kontrastne meje, ki je prisotna praktično na vseh leglih te rastline.

Cvetenje Dracaena je obkrožaloDoma, daleč od srednjega pasu Madagaskarja, dracena aktivno cvetijo in tvorijo sadje, to pa se zgodi samo pri odraslih z dolgoletnimi primerki. Doma ni treba pričakovati nastajanja racemnih socvetij. Bolj težko je pridobiti zrela semena, zato se dracen reproducira vegetativno rastlinsko.

Plodovi drakaene so mejiliListi so ponos priljubljene sorte dracaene, fotografijo in ime pa ga je izrecno potrditi. Dolžina posameznih listnih plošč doseže 70 centimetrov. In njih robovi robov so v nasprotju z roza ali vijoličastim trakom različnih širin. To je listje – predmet zanimanja rejcev, ki ponujajo cvetličarke nove spektakularne sorte dracaena mejijo.

Related  Zanimiva zgodba o edinstvenem rastlinju vlažnih tropikov Alocasia

Dracaena, ki meji na ColoramaNa krone Dracaene, ki meji na Colorama, se naenkrat kombinira več odtenkov zelene, roza in bele barve. Barva listja je odvisna od pogojev rasti in osvetlitve.

Dracaena, ki meji s BicolorjemSorta Bicolor je lahka listja, pri kateri prevladuje bela in zelena barva, roza meja na robu pa je skoraj nevidna.

Listi rastlin Tricolor so bolj rdeči, poleg belega pa je tudi zlati odtenek.

Obstajajo sorte, v katerih se zelena barva skoraj ne zazna, in obrat izgleda povsem roza.

Dracena Dermena (Dracaena deremensis)

Ena od treh priljubljenih vrst dracaene, fotografij in opisov, o katerih se razpravlja v članku, je Dracaena Derekmaya. Tudi v tujini je ta kultura zelo visoka. Pridelana v omejeni zmogljivosti dracaena lahko doseže višino tri metre. V naravi so kopije večkrat višje in večje.

Dracene DerechZa razliko od prejšnjih vrst v fotografiji Dracaena je Derechma gosto okrašena z listjem, listi pa se nahajajo ne le na vrhu, ampak tudi vzdolž močnega pokončnega prtljažnika. Listi do pol metra so pogosto pestrirani. Zelena barva je kombinirana z različnimi odtenki srebra, belega in rumenega. Oblika listov je linearno razširjena, površina gladka, koža usnja na dotik.

Doma, v tropskih regijah afriške celine, cvetijo rastline, a v prostoru, da se doseže pojav popkov, je skoraj nerealno. Dobljeni plodovi so okrogle pomarančne sočne jagode, ki skrivajo semena dracaene.

Dracaena Derma Lemon LimeMed kultivarji je Warneckii vodilna v popularnosti. Ta Dracaena Derechma, fotografija katere je predstavljena v članku, ne bo ostala neopažena s listi lepe oblike, okrašena s sivo in zelenimi črtami. Nič manj dekorativnega limoninega limeta, na listni listi pa so temni in svetlo zeleni tonovi, ločeni z ozkim belim robom.

Dracaena Derechova bela žicaVariety White Stripe vpliva na številčnost belega, White Jewel – svetlega svetlobnega traku na robu debele zelene listne plošče.

Related  Vrste pahistahis in posebnosti njene rasti doma

Dracaena Janet Craig CompactaNa ljubiteljih hišnih rastlin so vedno priljubljene miniaturne sorte velikih kultur. Drekena Dereza, na fotografiji, ni nobena izjema. Sorta Janet Craig Compacta s popolnoma zelenimi, elastičnimi listi na ravnem steblu je lep in zelo neudoben zeleni hišni ljubljenček za vsak apartma.

Dracaena fragrans

Dracaena dišeča v naraviDracaena dišeče ali fraragrans ime dobi zaradi prijetnega vonja, ki ga objavljajo socvetje, ki se odpira na odrasle osebke. Pedenca, ki je dolga skoraj metra, se pojavi iz središča rozete in nato na njej razkrijejo puhasto cvetje, ki spominja na majhne pompe.

Vidite lahko spektakularen spektakel v botaničnih vrtovih ali domovini kulture v tropih na zahodu Afrike. Doma, kot druge vrste dracen, dišeča sorta ne cvetijo.

Cvetenje dracaena dišečeDivji vzorci so velike lesne rastline, notranji kultivari pa so lahko precej visoki in pritlikavi. Pogosto v tej vrsti dracaene, kot je na sliki, je eden gostih, sočnih listov, ki tesno sedijo na prtljažniku in so pogosto lepo obokan. Dolžina platine je do 60 cm, širina okoli 10 cm.

Čez nekaj časa se listje odpre močen prtljažnik brez bočnih vej in poganjkov.

Obstaja več vrst te vrste dracaena, katere fotografije so predstavljene spodaj. Rastline se razlikujejo po barvi in ​​velikosti, vendar so vse kulturne sorte dracaene enako nepretrgane in dobro rastejo v prostoru.

Dracaena dišeča sorta MassangeanaIzjemno priljubljena rastlinska sorta Massangeana je mogoče pripisati visokim dracenam. V hiši takšen zeleni hišni ljubljenec raste do višine 1,5 metra in uživa lastnike s svetlo rumeno zelenimi listi.

Raznolikost Dracaena dišeče LindeniiSorta Lindenii ni nič manj zanimiva in privlačna. Njegove liste odlikuje zelena sredina in širok kremasto rumen trak vzdolž robov. Ampak najbolj prijeten in nenavaden je Surprise. Ta rastlina je le 20-40 cm visok, krona pa združuje dva odtenka zelene in čisto belo barvo.

Related  Cute cvet s skrivnostnimi lastnostmi – dope

Dišeči Dracaena vedno uživa vse večje zanimanje pridelovalcev cvetja, saj svetle rastline popolnoma soobstajajo z drugimi dekorativnimi kulturami in se enostavno prilagajajo razmeram v mestnih stanovanjih in pisarnah.

Vrste Dražena v videu