jus anggur untuk musim sejukJus anggur sangat berguna dan enak sehingga ia dapat dipanggil sebagai elixir yang memberikan kehidupan bagi tubuh. Oleh itu, setiap tuan rumah perlu membuat jus anggur untuk musim sejuk di rumah. Minuman ini menggalakkan selera makan sebelum makan dan menyegarkan sepanjang hari. Jus dari anggur berguna untuk orang yang sihat untuk mengekalkan imuniti dan disyorkan kepada pesakit. Sejak zaman purba, pengamal perubatan dinasihatkan untuk meminumnya dengan penyakit yang dirasakan dari buah pinggang, hati, paru-paru dan tekak. Dolma dalam daun anggur adalah resipi yang sangat baik dari pembaca kami!

Cara utama mendapatkan jus dari beri anggur

jus anggur putihRasa minuman anggur bergantung pada pelbagai, matang dan keadaan memasak. Untuk memahami cara membuat jus anggur, anda perlu melihat salah satu daripada pilihan berikut:

 1. Manual. Kaedah ini melibatkan penerimaan jus dengan tangan atau oleh akhbar, yang usahanya diberikan, sekali lagi, oleh tangan. Selepas jus yang diperas secara manual, ia ditapis melalui cheesecloth atau sieve. Untuk mempercepat cecair, anda boleh menggunakan pengisar daging atau pengisar, tetapi langkah penapisan berikut akan sama.
 2. Juicer adalah cara yang paling biasa untuk mengeluarkan jus anggur. Cecair yang dihasilkan tidak memerlukan penapisan tambahan, dan masa berlalu keseluruhan prosesnya sedikit.
 3. Sokovarka. Pakar, yang terlibat dalam penyediaan wain atau jus setiap tahun, telah lama menikmati jus. Pilihan terbaik, di mana hanya anda perlu menuai tanaman dan membasuhnya di bawah air, maka terpulang kepada perkakas elektrik khas. Berry di tandan diletakkan di dalam mesin dan kadang-kadang dicampur semasa memasak.

Resipi jus anggur mengikut gred

Untuk mendapatkan jus buah anggur di rumah untuk musim sejuk, anda memerlukan alat seperti penapis, colander, periuk, juicer, tekan tangan, flap kasa.

Tahap pemeliharaan jus pelbagai jenis adalah hampir sama, tetapi semuanya mesti diperhatikan dengan ketat.

Perbezaan utama penyediaan adalah instrumen yang digunakan dalam penyediaan bahan kerja.

Jus anggur “Cabernet”

pelbagai anggur CabernetPelbagai anggur ini paling popular untuk membuat jus dan wain. Ia tahan terhadap kejatuhan suhu, membawa banyak penuaian, dan juga tidak memerlukan baja tambahan. Jenis juicy memberikan banyak cecair dan sedikit minyak minyak, yang adalah apa yang diperlukan untuk mendapatkan jus dari anggur di rumah.

Penerangan langkah demi langkah:

 1. Basuh anggur di bawah air yang mengalir.anggur saya
 2. Kencangkan jus dengan menghancurkan kayu.memerah jus
 3. Tekan jisim untuk meletakkan api dalam periuk dan rebus.rebus jus anggur
 4. Selepas 5 minit, matikan api dan penapis jus melalui kasa atau ayakan dengan lubang halus.kami menapis jus
 5. Sebarkan jus dalam botol atau balang, sterilkan dalam periuk selama 15 minit dan berhenti.jus buah anggur
 6. Jus anggur sedia untuk digunakan.

Berat purata cabernet ialah 70 gram.

Jus yang diperbuat daripada anggur “Lydia”

pelbagai anggur LydiaPelbagai juicy Lydia bersahaja dalam penjagaan, cantik dalam penampilan dan menyenangkan untuk rasa. Dengan anggur sedemikian, jus manis tidak dapat diperolehi. Sebagai tambahan kepada kualiti pengguna, anggur sempurna melengkapi dan menghiasi taman, plot peribadi, halaman berhampiran rumah. Jus anggur, resipi dari pelbagai Lydia, ternyata menjadi jenuh dengan aftertaste tart-manis.

Penerangan langkah demi langkah:

 1. Keluarkan tandan buah anggur dalam air yang mengalir, memisahkannya daripada sayur-sayuran dan letakkannya dalam juicer. Sekiranya terdapat banyak buah beri, maka juicer itu harus secara berkala berhenti dan dibersihkan dari kek, kerana ia boleh dimakan oleh sampah makanan sedemikian.penghancur
 2. Campuran cecair yang dihasilkan disaring melalui kain kasa atau penapis halus.
 3. Sekiranya jus tegang cukup tertumpu, ia boleh dicairkan dengan air – 1: 2.
 4. Campurkan cecair anggur dalam periuk dan tambah gula pada kadar: 1 liter jus memerlukan 50 gram gula.tambah gula
 5. Rebus selama 15 minit.
 6. Tuangkan jus mendidih ke atas balang dan segera gabus. Sekiranya beberapa saat berlalu, tuangkan jus ke dalam balang tanpa menutupnya dengan penutup dan disterilkan selama 10 minit, kemudian pasangkannya.
 7. Elixir anggur sudah siap!jus untuk musim sejuk

CPensterilan botol dengan jus adalah wajib, kerana kandungannya dapat ditapai.

Resipi jus dari anggur “Bianca”

pelbagai anggur BiancaVarieti anggur hijau tidak kurang lazat dan berair daripada warna biru. Untuk menerima minuman manis nada cahaya adalah mungkin pada akhir bulan Ogos. Jus sangat tertumpu sehingga ia memerlukan pencairan wajib dengan air sehingga rasa manis lazat berubah menjadi lembut, pedas dan halus.

Penerangan langkah demi langkah:

 1. Tandan masak dengan beri berkualiti untuk merobek semak dan bilas. Dari cawangan tidak boleh dibebaskan, mereka akan terus memberikan kekacauan yang luar biasa kepada jus.basuh beri
 2. Anggur yang dibasuh hendaklah diletakkan di dalam petak penerimaan mesin jus, tanpa sampai ke tepi atas.
 3. Jika dikehendaki, tambah jumlah gula yang diperlukan.
 4. Rebus buah beri selama sejam.jus anggur dari jus
 5. Jus panas yang dihasilkan perlu dibotol atau dibotolkan. Jam yang sama untuk gabus. Penggunaan yang menyenangkan!

Jus dari anggur “Delight”

anggur kegembiraanKetumpatan sederhana gred meja banyak diedarkan di wilayah kami. Berry segar lazat bertukar menjadi jus masam manis yang dipelihara.

Penerangan langkah demi langkah:

 1. Tandan anggur yang rosak mesti dipisahkan dari cawangan. Kemudian hijau ini boleh menggelapkan nada cahaya jus, dan juga memberi aftertaste yang tidak menyenangkan.kami memisahkan beri
 2. Kencangkan beri yang dibasuh dalam pemerah jus. Atau tekan jus secara manual, kemudian lalui penapis.mengisar
 3. Pasteurkan selama 15 minit, mendidih jus dalam periuk.
 4. Untuk mendapatkan warna hijau yang terang, cecair pasteur dibiarkan selama beberapa hari supaya mendakan menetas. Kemudian dicurahkan ke dalam periuk dan direbus semula selama 15 minit, dituangkan ke dalam botol, segera diketatkan dengan penutup.
 5. Jus sudah siap!jus aromatik

Beberapa petua untuk mendapatkan jus berkualiti

Dalam proses pembuatan jus dari anggur, perlu dilakukan detasmen – pemurnian jus dari batu wain.

Batu wain adalah kalium tartrat, yang terkandung dalam anggur dalam jumlah 0,7%. Prosedur ini dijalankan kerana kekeruhan cecair semasa penyimpanan bulet yang berpanjangan. Oleh itu, selepas tiga bulan, apabila tartar itu berketumpatan, botol-botol itu tidak dipadamkan dan dipasteurisasi, jus dituangkan ke dalam bekas yang sama dan digulung.

Jus anggur untuk musim sejuk di rumah boleh digunakan sebagai asas untuk wain, dan kek ditapis semasa memasak sering digunakan untuk chacha. Untuk mendapatkan jus anggur yang benar-benar layak, anda perlu sentiasa mengikuti semua peringkat penyediaannya. Jika, atas sebab tertentu, jus ditapai, jangan berkecil hati, tetapi segera mula memprosesnya menjadi wain.

Penyediaan jus buah semulajadi – video

Jus Varim – video