tembikai asin

Teknologi jeruk semangka termasuk banyak nuansa yang harus dipertimbangkan, agar tidak merosakkan rasa buah beri yang bergelombang. Terdapat banyak resipi, bagaimana garam tembikai dalam setong. Sebahagian daripada mereka menyediakan penyimpanan buah-buahan sepenuhnya, yang lain – kepingan, dengan penambahan rempah dan buah-buahan lain. Banyak gourmets bersetuju bahawa menyimpan makanan ringan dalam tong kayu dengan ketara dapat menyelamatkan rasa dan sifat yang berguna. Jika anda tidak mempunyai laras kayu di tangan, ia boleh digantikan dengan plastik. Secara umum, ini lebih banyak rasa. Oleh itu, mari kita perhatikan duti setong secara terperinci.

Cara memilih tembikai

bagaimana memilih semangka yang lazatSekiranya anda ingin mengetahui cara memetik seluruh semangka dalam tong, maka anda perlu belajar bagaimana memilihnya dengan betul. Daripada ini, hasil rasa dan hasil buah salai amat bergantung. Bukan sahaja anda boleh merosakkan keseluruhan proses penuaian, dan buah beri yang tidak berjaya dapat merosakkan semua yang lain. Pilihan tembikai adalah salah satu peringkat yang paling penting dalam pengambilan garam. Pastikan anda memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut:

 • buah-buahan perlu cukup matang, tetapi lebih baik untuk mengelakkan semangka terlalu panas, kerana dalam pengambilan garam mereka akan mendapat rasa yang tidak menyenangkan;
 • pengambilan tembikai dalam laras lebih baik jika anda memilih spesimen bertubuh kurus yang tidak mempunyai penyok atau kecacatan lain;
 • Pilihan yang ideal adalah buah-buahan yang ditanam tanpa menggunakan nitrat, kerana di dalam kulit dikumpulkan kebanyakan bahan berbahaya;
 • adalah dinasihatkan untuk memulakan pengasinan tidak lebih awal dari bulan September, apabila lebih mudah untuk mencapai suhu optimum untuk proses penapaian;
 • jika anda akan menyerap buah-buahan dengan kepingan, perhatikan warna dan keadaan pulpa – yang terbaik adalah merah jambu dan padat, tetapi apa yang dipanggil spesimen gula tidak sesuai.

Related  Resipi-resipi dari kompres dari epal untuk musim sejuk

Bagaimana untuk menyediakan tong

tong kayuSekiranya anda mahu mengeluarkan air semangka untuk musim sejuk di tong ternyata baik, kemudian gunakan bekas kayu untuk ini. Teknik ini membolehkan anda dengan mudah melati walaupun buah-buahan yang paling manis, sambil mengekalkan aroma dan rasa yang menyenangkan. Barel untuk ini mesti disediakan dengan betul. Iaitu:

 • bilas dengan teliti, sebaiknya dengan air sejuk, tanpa menggunakan bahan kimia;
 • Tebal permukaan kayu dengan air mendidih;
 • kemudian tutup bekas dengan tuala dan letakkannya di bilik tertutup, tetapi cukup panas;
 • Adalah penting bahawa kotoran atau habuk tidak masuk ke dalam gendang.

Nuance menyediakan buah-buahan untuk acar

Kami akan menerangkan secara terperinci bagaimana cara menyerap semangka dengan betul dalam laras. Di bawah resipi, yang paling penting adalah proses memilih dan menyediakan buah beri. Ia bergantung kepada ini sama ada musim menuai musim sejuk akan berjaya. Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 1. Bilas buah dengan air dan kemudian kering dengan teliti.basuh tembikai
 2. Tancapkan tembikai dengan tusuk gigi (atau kayu kayu) sekurang-kurangnya 10 kali. Adalah penting bahawa punctures dilakukan secara simetrik.
 3. Buah-buahan yang disiapkan dengan teliti dimasukkan ke dalam bekas dan tuangkan air garam yang dimasak supaya cecair merangkumi mereka sepenuhnya.isi laras dengan semangka dan isi dengan air garam

Cara buah garam dalam laras sepenuhnya

Tembikai air tawar untuk musim sejuk di dalam tong memerlukan bahan-bahan berikut:

 • tembikai – bilangan buah yang tepat bergantung pada saiz laras;
 • air – jumlahnya ditentukan bergantung kepada bilangan buah;
 • garam – disyorkan untuk tidak menggunakan iodized, kira-kira 600-800 g setiap 10 l air.

Proses memasak

tembikai yang lazat dari setongTerdapat banyak pilihan untuk menjaringkan tanaman melon ini. Segala-galanya bergantung pada keutamaan peribadi: anda dapat membuat garam semangka dengan penambahan rempah-rempah atau bahkan gula. Jika anda ingin mengekalkan rasa semulajadi beri, maka anda boleh meninggalkan bahan tambahan, hanya garam sahaja yang boleh digunakan. Ini adalah varian klasik jeruk tumbuhan untuk musim sejuk, yang mudah disediakan.

Related  Kami menyediakan kek cawan oren dengan cara yang berbeza

Ini memerlukan beberapa langkah berikut:

 1. Tutup buah yang disiram garam dengan tuala bersih.
 2. Di bahagian atas tong meletakkan papan kayu, dan di atasnya meletakkan benda berat, misalnya, batu. Ia mesti dibilas terlebih dahulu dan kemudian disiram dengan air rebus. Adalah sangat penting untuk mengira berat beban (batu) dengan betul, jika tidak, papan akan terapung ke luar, dan bekas dengan air garam akan diisi dengan udara. Ini tidak boleh diterima.
 3. Langkah terakhir ialah meninggalkan tong kayu di dalam bilik dengan suhu purata. Masa pengambilan awal bergantung, pertama sekali, pada saiz buah beri.
 4. Selepas kira-kira 24 jam, bekas harus dibawa ke bilik sejuk.
 5. Bekas tertutup harus berdiri pada suhu rendah selama kira-kira 3 minggu. Adalah penting bahawa bilik tidak menembusi cahaya.
 6. Kira-kira 20 hari akan cukup untuk semangka tembikai dalam laras untuk siap sepenuhnya untuk digunakan.

Buah-buahan masin boleh tinggal di tong selama lebih dari 20 hari, tetapi pada masa yang sama adalah perlu untuk selalu memeriksa kesediaan mereka.

Untuk memastikan bahawa proses penapaian telah dimulakan, anda boleh melihat ke dalam bekas dan juga dengan perlahan mengeluarkan salah satu daripada buah-buahan, dengan menggunakan alat makan yang bersih. Walau bagaimanapun, jaminan terbaik untuk pengambilan garam adalah wadah terkurung hermetically sepanjang tempoh penapaian.

kami mengeluarkan sampel untuk kesediaan pengasinanTempoh yang paling optimum untuk memilih jeruk semangka dalam tong adalah pertengahan musim luruh. Pada masa ini, buah-buahan mempunyai masa untuk masak, dan lebih mudah untuk mewujudkan rejim suhu yang diperlukan. Setelah menyediakan buah-buahan dengan semua syarat-syarat pengambilan garam, mungkin tidak perlu risau untuk tempoh simpanan mereka.

Pilihan memasak lain

semangka masin dengan rempahSekiranya anda berminat dengan cara menyiram tembikai dalam tong kayu dengan penambahan bahan-bahan lain, anda boleh mempertimbangkan pilihan berikut:

 • tembikai akan mendapat rasa yang menyenangkan jika dalam air garam selain garam menambah gula sedikit – ia akan mencukupi kira-kira 400 gram, tetapi jumlah yang tepat bergantung kepada saiz laras;
 • Di dalam air, anda juga boleh menambah setengah bungkus serbuk mustard, ini akan memberikan jeruk secukup rasa.

Related  Hiasan meja perayaan – salad dengan delima

Bolehkah menggunakan tong plastik

Tembikai basah dari tong plastikJika anda tidak mempunyai laras kayu di dekat tangan anda, anda boleh menggunakan plastik. Resipi untuk menyemai tembikai dalam setong bahan ini adalah sama dengan bekas kayu. Tetapi ia patut disediakan untuk fakta bahawa buah-buahan tidak boleh mendapatkan rasa yang terbaik. Plastik adalah bahan tiruan, jadi terdapat banyak bahan berbahaya di dalamnya. Selain itu, semangka seperti sponge menyerap semua bau luaran, yang di bawah pengaruh air garam semakin dipergiatkan.