kycklingpinnarFästingar är små parasiter som kryper på ytan av huden. De kommer att bli ett verkligt problem om du får tag på fåglarna i ditt hönshus. Källor för infektion kan redan vara sjuka kycklingar, liksom vilda fåglar och gnagare. Dessutom kan fästingar mesha för skor eller kläder, och därmed komma in i kycklinghallen. Dessa parasiter är aktiva under den varma årstiden, särskilt på sommaren, men vissa arter kan överleva i kalla klimat. Trots att livslängden hos fästingar är mycket kort – endast 5-7 dagar, kan varje parasit lägga mer än 100 000 ägg under denna tid. Därför, för fullständig återvinning av djur, måste behandlingskurser upprepas under en tid.

Tecken på utseendet hos fästingar i kycklingar

rengöring av fjädrarnaFästingar kan hittas på olika ställen. Några av dem bor permanent på kroppen av fåglar och andra – i hönshuset: den dag de gömma sig under och ställer i sprickor i väggar och under kuddarna, och på natten lämna sina skyddsrum att föda upp. Parasiter bidrar huden och suger blodet. Detta kan inte bara leda till obehag, men också till förlust av fjädrar, anemi, och i vissa fall även till döden för fåglarna.

Om dina hönor plötsligt blev ovilliga att gå in i kycklingköpen på kvällen, eller slutade använda nestningsplatser – detta är ett säkert tecken på att de har fästingar.

dammbadKycklingar gillar att ta dammbad på torra tomter eller sand. Om du lägger till en liten träaska eller kiselgur (den säljs i förpackningar), kommer det att vara en bra förebyggande av fästingangrepp. Men ofta i mycket varma och fuktiga områden, där befolkningen av kvalster blomstrande, eller i en period av långvarig regn, när ungen är inte möjligt att ta damm bad denna metod ändå inte hjälpa att fly från parasiter.

För ofta rengöring av fjädrar och klämande fjädrar kan vara ett tecken på infektion av parasiter.

Om din kycklingar uppfödda kvalster, kommer du att märka att de var mer benägna att rengöra fjädrar och kläm fjädrar under vingarna och runt anus. Vid närmare inspektion kan du se de små röda eller svarta fläckar runt anus, och sett från hönshuset för att sover hitta blod ränder röda eller svarta fläckar, som upplevs under handen över ytan.

Related  Fördelarna med att använda mulch i trädgården, på sängar och blomsterbäddar

Metoder för att bekämpa fästingar

På marknaden finns flera kemiska lösningar och produkter för kontroll av kvalster, men de flesta av dem har testats hos kycklingar, så erfarna ägare uppmanas att omedelbart ta till deras användning. Det är bättre att först prova en komplex behandling med naturläkemedel.spray mot kvalster

Spruta kycklinghacken och stek i flera dagar i rad med följande blandning: 2 koppar vatten, 1 kopp vegetabilisk olja och 1 matsked diskmedel. Denna blandning kommer att hjälpa till att döda fästingar. Före användning skaka väl och lös upp. Behandling av kycklingkupan ska ske minst 1-2 gånger i veckan i flera veckor parallellt med kycklingbehandlingen. Denna 100% naturliga hemmagjorda spray kommer att hjälpa till att bli av med fästingar i kycklinghallen

Du kan spruta ett lager av diatoméjord på hönshusets golv och häckningsplatsen, och gnugga blandningen också i ytan av hakarna. Vid behov upprepas behandlingen.

eteriska oljor mot kvalsterMalurt (Artemisia) är ett annat effektivt naturmedel för ticks. Slå bunkar av malurt till inkrustningarna, placera påsarna i boendemöjligheterna eller häng de klippda plantorna över hönshuset. Detta är ett bra verktyg som kan användas hela tiden för att avvisa ticks.

Vitlökens juice i kombination med vegetabiliska eteriska oljor är ett beprövat verktyg för att bekämpa kvalster

För att bota kycklingar, strö dem med en spray baserad på vitlöksaft. Brittiska fjäderfäforskare har upptäckt att det här verktyget kan döda 100% av alla fästingar på 24 timmar. Det kan användas för att behandla fåglar och som förebyggande medel.

För att förbereda en sådan naturlig spray behöver du:

  • 300 ml vatten
  • 30 ml vitlöksaft
  • 1 tesked (totalt) av någon kombination av dessa eteriska oljor – laurblader, kanel, kryddnejlika, koriander, lavendel, mynta och / eller kummin.

Related  Titta på naturens tecken och prognos väder

Blanda alla ingredienser i en flaska med en nebulisator väl och sprinkla kycklingen med denna åtgärd två gånger i veckan för profylakse, eller varannan dag i 2-3 veckor om smittade med fästingar. Var särskilt uppmärksam på områdena runt anus och under vingarna. Efter sprayning rekommenderas det också att behandla kycklingar med diatoméjord, gnugga pulvret i huden och i fjäderdräkten. Var försiktig så att du inte får damm (eller du) i ögonen och lungorna. Samtidig behandling av kycklingar och bearbetning av kycklingkoop hjälper till att bli av med fästingar helt.

Om kycklingen har pincers på sina tassar, kommer skalorna inte att vara släta, utan uppåt

 Fästingar på tassarna är en annan typ av yttre parasiter som gömmer sig under skalor, från vilka de stiger upp.

kvalster på tassarOm du märker sådana symptom, strö kycklingklubbor med vitlök saft lösning, och sedan smörja dem med vaselin naturliga (eller motsvarande, med naturliga tillsatser). Sådan behandling hjälper inte bara skrämma bort, utan förstör också kvalster – de kommer att dö av kvävning.

Produkter rik på järn hjälper till vid behandling av kycklingar infekterade med fästingar

Vid behandling av kvalster som är smittade med kvalster rekommenderas att öka järnintaget för förebyggande av anemi.

järnrik matLivsmedel som innehåller mycket järn inkluderar ägg, kött, fisk, fågel, skaldjur, spenat, betor greener, maskrosblad, sötpotatis, broccoli, grönkål, vitkål, lockigt, jordgubbar, vattenmelon, russin, vete produkter, havregryn, majs, melass. Införandet av dessa produkter i kosten kycklingar kommer att bidra till en bättre återhämtning av försvagade fåglar – när infektion minskas inte bara i blodnivåerna av järn, men också försvagar immunförsvaret. Lägga klyftor färsk vitlök i dricksvattnet eller vitlökspulver till mat är en bra infektion förebyggande, som parasiter inte gillar smaken av blod av dessa fåglar i kosten som vitlök är närvarande. Dessutom ökar denna användbara produkt immuniteten hos sjuka kycklingar under behandlingen.

Regelbunden kontroll av kycklingar avslöjar tecken på infektion i ett tidigt skede

Det bästa förebyggandet av de flesta problem som hör samman med sjukdomar är ofta inspektion och kunskap om hur ett friskt och sjukt djur ska se ut.

Related  Hur växer och växer maskar för kycklingar

inspektion av kycklingarRegelbunden, frekvent och grundlig inspektion av kycklingarna kommer att bidra till att upptäcka och lösa problem innan de går ur kontroll. Om du noggrant studerar zonen under vingarna och runt anusen, kan du fånga parasiterna innan de börjar multiplicera. Detektion av de första tecknen på sjukdomen och snabb behandling hjälper till att döda kvalsterna innan den stora infektionen av fåglar börjar. Zon för damm bad fyllda med torr jord eller sand, kiselgur och trä aska kommer också att vara för flockar din kycklingar en bra förebyggande av fästingangrepp.

Erfarenhet av att slåss kycklingar med kycklingar – video