bangsal kecil untuk inventoriGudang boleh melaksanakan fungsi yang berbeza. Jika rumah itu belum dibina, tong akan menjadi perlindungan yang boleh dipercayai terhadap hujan dan matahari, dan juga akan membolehkan anda menghabiskan masa dengan selesa merenung projek rumah masa depan. Apabila rumah itu dibina, tong itu akan menjadi simpanan alat, bengkel, stor atau ruang untuk haiwan peliharaan. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara membuat bangunan dengan tangan anda sendiri dan memberikan contoh idea menarik untuk mencapai fungsi dan kecantikan yang maksimum.

Di mana letakkan bangsal

menumpahkan lokasi di laman web iniPada mulanya, anda mesti membuat pelan tepat untuk lokasi semua bangunan masa hadapan di laman web ini. Adalah perlu untuk memahami dengan jelas di mana rumah mandian, rumah kediaman, kawasan rekreasi, gazebo dan taman permainan. Kemudian anda secara organik dapat menyesuaikan struktur ke dalam landskap keseluruhan tapak. Sesetengah orang suka meletakkan gudang itu dalam keadaan yang sangat mendalam, supaya ia tidak dapat dilihat. Kadang-kadang ia dipasang berdekatan dengan rumah sebagai lanjutan. Terdapat banyak pilihan, dan mereka bergantung terus kepada fungsi utama reka bentuk ini.

bangsal berhampiran rumahAnda boleh membuat bangunan dengan tangan anda sendiri dari pokok yang berwarna-warni, menghiasnya dengan bunga dan lukisan asal. Maka itu bukan dosa untuk meletakkannya di paparan awam, walaupun terdapat perkara-perkara yang tidak perlu atau kayu bakar di dalamnya.

Contoh reka bentuk

bunga di lumbungSetelah menentukan lokasi, anda boleh meneruskan dengan pilihan reka bentuk. Dari pilihan yang paling mudah dan anggaran untuk mahal dan berani – di sini anda boleh memberikan budi kepada fantasi.

Papak dari tukang periuk

bangsalGudang yang paling mudah dan murah boleh didapati di hampir setiap dacha. Ini adalah struktur biasa dari papak, yang mempunyai bumbung pelana yang ditutup dengan bahan bumbung. Ia tidak berbeza sama ada dalam keindahan atau kelapangan, tetapi ia adalah murah, dan setiap amatur boleh benar-benar menjadikannya secara harfiah dalam satu hari. Jika anda menghiasnya dengan tumbuhan dan lukisan, anda akan mendapat reka bentuk yang benar-benar baik.

Related  Mosaic dengan tangan mereka sendiri di dacha – cukup tugas yang boleh dilaksanakan!

Shed-greenhouse

menanam rumah hijauPilihan yang menarik adalah rumah hijau. Ia mempunyai bumbung gable, yang berkilat di satu sisi. Di sana anda boleh menanam bunga atau sayur-sayuran yang terang, dan dengan ini memberikan keaslian bangunan. Gudang semacam itu boleh dibuat dari blok buih, kayu atau batu bata. Atas alasan yang jelas, kosnya akan lebih tinggi daripada analog papan, tetapi daya tarikan dan keandalan luaran akan lebih daripada membayar kos.

Bangsal batu

bangsal batuBatu bata atau batu adalah pilihan yang baik untuk tahun-tahun akan datang. Ia sesuai untuk pembiakan ayam dan apa-apa keperluan lain. Pertimbangkan bahawa untuk apa-apa bangunan anda memerlukan asas yang baik, yang diterjemahkan kepada kos tambahan. Kelebihan utama pembinaan ialah ketahanan, keselamatan kebakaran, serta keupayaan untuk membuat pembinaan apa-apa bentuk dan saiz. Secara praktik menggabungkan bangsal dengan pancuran mandian, gazebo atau garaj.

Gabungan bangunan ekonomi dapat menjimatkan banyak ruang dengan membuat struktur tunggal yang berfungsi sebagai gudang, bilik mandi atau tandas.

Unit rumah siap sedia

selesai unit isi rumahPilihan umum ini sangat murah dan mudah. Ia adalah gudang siap, yang boleh dipasang dengan cepat dan dibongkar. Hozblok mempunyai bingkai logam yang keras, dipenuhi dengan kepingan logam dan sangat menyerupai bekas. Apabila selesai kerja, ia boleh dengan mudah dijual atau, jika dikehendaki, diambil dari laman web ini.

Gudang konkrit busa

bangsal blok buihBlok buih murah, dan mereka mempunyai rintangan haus yang baik. Di samping itu, mereka dicirikan oleh penebat terma yang tinggi dan mudah untuk menghiasi dengan plaster berpihak atau hiasan.

Gudang plastik dan logam

gudang plastik kecilVersi plastik mudah dipasang dan dibongkar. Dia berat sedikit, dan walaupun seorang anak boleh memikirkannya. Pembinaan tidak memerlukan penjagaan khas, ia tidak berkarat dan tidak membusut, berfungsi dengan baik fungsinya. Kekurangan plastik utama adalah kerapuhan pada suhu rendah dan rintangan yang buruk terhadap kejutan.

Related  Reka bentuk landskap asli tapak dengan penggunaan pokok-pokok yang menangis

menumpahkan logam di pondokLogam, dirawat dengan sebatian anticorrosive, boleh bertahan lebih lama daripada plastik. Pada masa yang sama, ia juga hanya dikumpulkan dalam beberapa jam sahaja.

Kami membuat papan dengan tangan kami sendiri

bangsal kayu dengan tangan mereka sendiriKerja pembinaan berlaku dalam beberapa peringkat:

  1. Pertama sekali, tingkatkan kawasan itu dan tidur dengan kerikil.
  2. Kami menggali dalam 4 sokongan, 3 m tinggi ke kedalaman kira-kira setengah meter. Kami mengesyorkan membungkusnya dengan tar supaya dapat melambatkan pembusukan pokok tersebut. Jawatan belakang yang tinggi adalah 20 cm di bawah hadapan – jadi kami akan menyediakan jalan untuk bumbung.
  3. Pada tahap yang kami meletakkan tegangan rendah (blok melintang dipukul pada ketinggian 10 cm).
  4. Ulangi perkara yang sama dari atas.
  5. Pada jarak yang sama dari bar atas dan bawah, kami mengalahkan 4 lagi.
  6. Kami membina dinding, memaku papan menegak di sepanjang perimeter.
  7. Untuk membuat bumbung, kita meletakkan 3 balok melintang, di mana papan dipaku, dan ruberoid didepositkan. Jangan lupa memasang parit hujan.
  8. Kami menetapkan lantai dan membuat rak di dalamnya.
  9. Kami menghiasi pembinaan bunga dan tumbuhan memanjat.

hiasan luar kandangGudang adalah struktur yang sangat diperlukan untuk mana-mana dacha. Pertimbangkan belanjawan untuk pembinaan bangunan dan pilih pilihan terbaik, berdasarkan kepada tujuan pembinaan dan keadaan iklim di kawasan anda.

Pembinaan kandang di kawasan villa – video