Pumpa utan skada kan lagras till en ny grödaPå hösten, skörda pumpor, lägger gartnare ofta frukt för lagring. Välmåttad squash, utan sprickor, repor på skalen och med en noggrant bevarad petiole, ljuga utan att förstöra, från tre till 20 månader. Hållbarheten beror emellertid inte bara på fostrets tillstånd utan även på sorten. Till exempel kan pumpa sorter “Stofuntovaya” eller “Gribovskaya vinter” lagras till nästa sommar, men den mest utsökta, söta och doftande muskat måste äta till mitten av vintern. Ja, och inte allt squash tas bort från sängarna i perfekt skick. På ett – ett spår från näsan till en hönas näbb, och den andra var utan en torr svans.

Dessutom finns det ytterligare ett problem. Skära frukten, som ibland väger mycket pounds, är det svårt att använda det åt gången. Nyttiga egenskaper och näringsvärde av pumpan i skuren form, även i kylskåp, går förlorad om några timmar.

För att inte fördöma familjen till en “pumpa” -diet och samtidigt hålla sig vuxen kan du göra en mängd olika loggar från pumpor för vintern.

Rik på karoten och andra nyttiga ämnen kött – perfekt bas för salta snacks, färdigmat, varav under den kalla årstiden, kan du laga dina favoriträtter och delikatesser för små och stora söta tand.

Hur man fryser en pumpa för vintern?

Från muskatsorter är det bäst att göra ämnen till vinternFörbereda sig från pumpaämnenna för vintern, försöker hemmafruarna välja ett sådant recept och hur grönsaken bevarar maximal nytta och alla dess egenskaper. Fram till nyligen var det omöjligt att göra utan värmebehandling eller användning av konserveringsmedel, såsom citronsyra eller ättiksyra. Idag hindrar ingenting på samma sätt som zucchini. squash, för en vinter att frysa en pumpa, och efter en stund att använda i mat en produkt som användbar och smaklig som en färsk frukt.

Men hur är det bäst att pumpa pumpan? Det finns flera lika enkla sätt, det viktigaste är att i förväg bestämma vad den ursprungliga halvfabrikat ska användas för:

 • Om familjen har ett litet barn eller husägaren gillar att baka pumpa pajer är det lämpligt att använda receptet med ett foto där pumpan fryses i form av potatismos på vintern.
 • Gourmeter som vill skämma bort sig med dietspaghetti från en pumpa i denna klass, kan också frysa ett sådant blancherat kött i en portionsförpackning.
 • Det enklaste sättet är att frysa pumpan för vintern i form av små kuber, som läggs till spannmål, som används i grönsaksgarneringar, grytor och pajer.

Innan du använder som en del av ämnena för vintern tvättas pumpan grundligt, skärs och rengörs från fiberkärnan och fröerna.

Om du vill frysa pumpa kuberna, fördjupas de färdiga bitarna upp till 3 cm i kokvatten i 2-3 minuter.

Förbereder pumpan för frysningEfter det läggs råmaterialet på ett bakplåt, torkas och skickas till frysen, försöker hålla kuberna vid röra varandra och klibba ihop. Härdad pumpa är utspridda över stängspåsarna eller behållarna för senare lagring.

Frysta pumpaNär du förbereder en halvfabrikat för vegetabilisk spaghetti, för att bryta köttet i fibrer, pumpas den i halvor bäst. Därefter avlägsnas de kylda fibrerna, läggs ut i ett tunt skikt på en pall och frysta.

Om det här sättet är att frysa pumpan för vintern kan du inte bara äta en lätt näringsrik maträtt, men med spagetti, gör grytor och steka pumpa pannkakor.

Innan frysningen pumpas pumpas i ugnenFör skörd till vinterns pumpor i form av frusen puré läggs stora bitar frukt på en bakplåt med bark nedåt och skickas till ugnen. När, efter 40 minuter, mjukas mjukningen vid 180-190 ° C, pumpan avlägsnas och kyles.

Den extraherade massan males tills massan blir homogen och luftig. Lägg sedan ut på små förpackningar eller formulär för frysning.

Stektbakad massa av pumpa läggs ut i portioner för frysningBaka en pumpa burk och i form av små skalade kuber eller lobules. I detta fall bör panelen med massan täckas med ett lager av matfolie. Förberedelsen av en bakad pumpa tar 20 minuter till en halvtimme.

Designad för bakpumpa kan sprinklas med salt, kanel, socker eller andra kryddor och kryddor efter smak.

Frysta kuber placeras i tätt slutna påsar eller behållare, som är lätta att placera i frysen.

Pickled pumpa

Pickled pumpaEn läcker piquant pumpa snack kan göras om köttet är marinerat. För en sådan pumpa pumpor för vintern, ta en mogen frukt med en tät, men inte grov massa. Pumpa tvättas, rengörs och skärs i kuber, lämplig för packning i burkar.

Råmaterial blancheras i 2-3 minuter, kyls och läggs ut på rena glasbehållare. På toppen av bitarna är burkarna fyllda med en marinaden, gjord av beräkningen att 1 liter vatten går:

 • 30 gram socker;
 • 20 gram salt;
 • 5-6 nötkött och korn av sötpeppar;
 • en liten bit kanel.

Blandningen av kryddor i vatten kokas och hålls på elden i ytterligare 5 minuter, sedan tillsättes 100 ml 9% ättika till vätskan.

Om så önskas kan en uppsättning kryddor ändras genom att lägga till en marinaden, till exempel en kvist rosmarin, basilika eller lobuler av ingefärarot.

Förberedd på detta sätt måste pumpaämnet för vintern vara hermetiskt förseglat med lock och steriliserat.

Pumpakaviar med grönsaker

Pumpakaviar med grönsakerAnvändbar och god grönsakskaviar från pumpa och andra grönsaker är ett underbart mellanmål och ett lätt tillskott till en mer tillfredsställande sidrätter från kokta potatisar.

För 1 kg renad pumpasmassa, ta 500 gram hackade morötter och 150 gram hackade lök. Pumpa kokas i en halvtimme eller bakas i ca 40 minuter vid en temperatur av 180 ° C tills massan mjukas. Vid den här tiden stekas lökar och morötter i vegetabilisk olja och lägger till salt, svartpeppar, paprika och kryddiga kryddor.

Skördad pumpkaviar för vinternNär löken blir rosigt, avlägsnas grönsaker från elden och blandas med pumpa. För att få en homogen massa, använd en mixer eller matberedare. En färdig pumpkaviar, förberedd för vintern, sprids över rena små burkar, stängda och steriliserade.

Torkad pumpa – det ursprungliga mellanmålet för älskare av grönsaker

Torkning, såväl som frysning, gör det möjligt att hålla i produkten alla användbara egenskaper och smak.

Torka en pumpa är inte svårt, men hela familjen, med tanke på smaker och preferenser hos varje hushåll, kommer att förses med originalflis.

Torkad pumpaFör denna delikatess är det bättre att ta en pumpa med en tät homogen massa, och frukten kan inte vara väldigt söt. I det här fallet får du underbara saltade marker. Om massan innehåller mycket socker är det bättre att göra ett mellanmål för barn och vuxna söta älskare:

 • Frukten tvättas och rengörs.
 • Sedan, enligt receptet, som på bilden, är pumpan för vintermånaden skuren i skivor högst 2-3 mm tjock
 • De resulterande plattorna blancherar några minuter i kokande vatten, vilket, beroende på hushållens smak, tillsätts salt eller socker.
 • Skivor tagna från kokande vatten kyles under en ström av kallt vatten.
 • Pumpa torkas och läggs ut på en pall.

För att göra den torkade pumpan mer smaklig, innan de torkas, är de våta plattorna smaksatta med kryddor och kryddor.

Pumpa chips med sesamfrönFör en sådan pumpa skörd för vintern är det bättre att använda en elektrisk torktumlare där skivor ska hållas i upp till 6 timmar vid en temperatur på 55-60 ° C. Och sedan torkas flisorna i ytterligare två timmar och höjer temperaturen till 70-80 ° C.

Pumpa pulver

Om vinterens älskarinna gör pumpajuice, ofta en tät dehydrerad puré, från vilken det är lätt att förbereda ett användbart pulver som innehåller en stor mängd fibrer, mineraler och vitaminer.

Pumpa pulver i bakningDet speciella värdet av pumpa pulver är att det helt enkelt lagras, och från det, när vatten tillsätts, erhålls en fullvärdig puré. Och dessutom är det en fantastisk tillsats för hemlagad bakning, vilket på grund av detta kommer att förvärva en original smak och färg.

Om det inte finns färdiga potatismos är det lätt att göra. Därför tvättas pumpan, skärs och rengörs. Massa, skivad i små kuber, kokt utan salt och socker i 10 till 20 minuter, och gnid sedan genom en sikt eller slipa i en mixer. De resulterande potatismosorna, som är smidigt spridda på pergamentpapper, placeras på en bricka av en torktumlare eller ett bakplåt för leverans till ugnen.

Vid 135 ° C i ugnen torkar pumpan om några minuter, viktigast av allt, låt inte produkten brinna och ständigt röra upp massan. Torr massa males och sprids för förvaring på papperspåsar eller glasburkar.

Pumpa konserverar

Pumpa konserverarJam från en pumpa – skörda för vintern, som är en av de mest populära och rättvist älskade. Men på grund av den obehagliga smaken av pumpa kan du få en riktigt läcker produkt genom att lägga citrusfrukter, äpplen, torkade aprikoser, kväve eller andra frukter till sylt.

För 1,5 kg pumpa massa, skalad av bark och frön, behövs ett par citroner eller apelsiner, ett äppel och sockersirap. För att förbereda den för 500 ml vatten tillsätt 2 kg socker, blandas koka och avlägsnas från elden.

 • Pumpa och frukt tvättas, rengörs och hackas, och med citron och apelsin bör inte skalas.
 • Frukten hälls med sirap, sätt disken på elden, och ta bort det resulterande skummet, återför det arbetsstycket från pumpan till vintern till koka.
 • Till bitar av grönsaker och frukter blötläggt med varm sirap, sylt, bort från elden, lämnar att insistera.
 • Efter 3-4 timmar återkokas, koka i fem minuter och igen tvingas infusera.
 • Vid den sista matlagningen på elden ska kokt sylt vara 5-10 minuter, varefter produkten hälls i sterila burkar och stängs.

Blanks för vintern

Om så önskas, i pumpa sylt, kan du lägga till nötkärnor, som är förformade och kokta i ca 40 minuter i sött vatten.

Söt skörd för vintern – pumpa puré

Pumpa puréSådana potatismos innehåller mindre socker än sylt, så det kommer att vara användbart för vuxna och kommer säkert att vara till barnens smak.

 • För ett kilo renad pumpasmassa måste du ta 500 gram aprikoser eller persikor. Frukt tvättas. Frukt extraheras från frukten.
 • Råvaror males i en mixer och täcks av socker med en hastighet av 450 gram per 1,5 kg frukt.
 • Framtiden mashed potatisar på låg värme till 02:00, se till att skålen inte brinner.
 • Några minuter före beredskapen till massan, tillsätt en tesked citronsyra, puree grundligt blandad.

Ett användbart tomt av pumpa för vintern läggs ut på rena sterila burkar och förseglas.

Candied pumpkin candies för vintern

Pumpa Candied frukterGourd tvättas och skalas av skalen och frön skärs i tunna skivor eller små kuber. Den beredda massan hälls med sockersirap, vilken bereds från beräkningen av 200 ml vatten per 1,2 kg socker, 3 gram citronsyra och en nypa vanilj.

För att få genomskinliga mättad med kanderad sockerlag, på bilden, liksom i receptet för pumpa sylt, är produkten tre eller fyra gånger koka upp, låt elden under några minuter, och sedan se till att ge den brygd. Efter 5-7 timmar, upprepas processen. I detta fall kommer pumpa hålla formen och täthet, men fick en stor smak av honung. Skördas för vinter pumpa skivor torkades på en skärm och, om så önskas, rullade i strösocker.

Klar att äta kandad frukt lagras på en sval torr plats. Den bästa kapaciteten är glasburkar, stängda med pergament.

Recept för en pumpa sallad för vintern – video