Gresskar uten skade kan lagres til en ny avlingI høst, høsting gresskar, legger gartnere ofte frukt til oppbevaring. Godmodnet squash, uten sprekker, riper på skallet og med et forsiktig bevaret petiole, ligg uten å ødelegge, fra tre til 20 måneder. Holdbarheten avhenger imidlertid ikke bare av tilstanden til fosteret, men også på variasjonen. For eksempel kan gresskar sorter “Stofuntovaya” eller “Gribovskaya vinter” lagres til neste sommer, men den mest delikate, søte og duftende Muscat må spise til midten av vinteren. Ja, og ikke alle squash blir fjernet fra sengene i perfekt stand. På en – et spor fra nakenes neseknude, og den andre var uten en tørr hale.

I tillegg er det ett problem. Å kutte frukten, veier til tider mange pund, det er vanskelig å bruke det om gangen. Nyttige egenskaper og næringsverdi av gresskaret i en skjæreform, selv i kjøleskap, går tapt i løpet av noen timer.

For ikke å fordømme familien til en “gresskar” diett, og samtidig for å holde voksen, kan du lage en rekke logger fra gresskar til vinteren.

Rik på karoten og andre fordelaktige stoffer, kjøttet er den perfekte basen for smakfulle snacks, halvfabrikata, hvor du kan lage dine favorittretter i den kalde årstiden, samt godbit for små og store søttenner.

Hvordan fryse et gresskar til vinteren?

Fra muskat varianter er det best å lage blanks for vinterenForbereder seg fra gresskarblankene til vinteren, prøver husmorene å velge en slik oppskrift og måten grønnsaket beholder maksimal nytte og alle dens egenskaper. Inntil nylig var det umulig å gjøre uten varmebehandling eller bruk av konserveringsmidler som sitronsyre eller eddiksyre. I dag hindrer ingenting ingenting på samme måte som courgette. squash, for en vinter å fryse et gresskar, og etter en stund å bruke i mat et produkt så nyttig og velsmakende som en frisk frukt.

Men hvor best er det å pumpe gresskaret? Det er flere like enkle måter, det viktigste er å bestemme på forhånd hva det originale halvfabrikatet skal brukes til:

 • Hvis familien har et lite barn, eller husisten liker å bake gresskar paier, er det praktisk å bruke oppskriften med et bilde hvor gresskaret er frosset i form av potetmos til vinteren.
 • Gourmeter som ønsker å skjemme seg bort med kostholdspaghetti fra et gresskar av denne klassen, kan også fryse et slikt blanched kjøtt i en delpakker.
 • Den enkleste måten er å fryse gresskaret til vinteren i form av små kuber, som legges til frokostblandinger, som brukes i vegetabilske garnishes, gryteretter og paier.

Før du bruker som en del av blanks for vinteren, blir gresskaret grundig vasket, kuttet og rengjort fra fiberkjernen og frøene.

Hvis du vil fryse gresskarbiter, blir de forberedte brikkene opp til 3 cm i størrelse nedsenket i kokende vann i 2-3 minutter.

Forbereder gresskaret for frysingEtter det legges råmaterialet ut på et bakeplate, tørkes og sendes til fryseren, prøver å holde kubene fra å berøre hverandre og stikke sammen. Herdet gresskar er spredt over lukkede poser eller beholdere for senere lagring.

Related  En livgivende drikke for alle anledninger – tinktur av havtorn

Frosset gresskarNår du forbereder et halvfabrikat for vegetabilsk spaghetti, for å bryte kjøttet i fibre, blir gresskaret kuttet i halvdeler best bakt. Deretter fjernes de avkjølte fibrene, legges ut i et tynt lag på en pall og fryses.

Hvis denne måten å fryse gresskaret om vinteren, kan du ikke bare spise en lett næringsrik oppvask, men med spaghetti, lage gryteretter og stek gresskarpannekaker.

Før frysing blir gresskaret forbakt i ovnenFor høsting til vintergresskar i form av frossen puree, legges store biter av frukt på et bakeplate med bark nedover og sendes til ovnen. Når, etter 40 minutter, mykningen myknes ved 180-190 ° C, blir gresskaret fjernet og avkjølt.

Den ekstraherte massen blir malt til massen blir homogen og luftig. Legg deretter ut på små pakker eller former for frysing.

Stekt bakt masse av gresskar er lagt ut i porsjoner for frysingBake en gresskarbein og i form av små skalte terninger eller lobules. I dette tilfellet skal pannen med massen dekkes med et lag med matfolie. Utarbeidelsen av et bakt gresskar vil ta fra 20 minutter til en halv time.

Designet for bake gresskar kan strø med salt, kanel, sukker eller andre krydder og krydder etter smak.

Frosne terninger plasseres i tett lukkede poser eller beholdere som er enkle å plassere i fryseren.

Syltet gresskar

Syltet gresskarEn deilig piquant gresskar snack kan gjøres hvis kjøttet er marinert. For en slik gresskar for vinteren, ta en moden frukt med en tett, men ikke grov masse. Gresskar er vasket, rengjort og kuttet i terninger, praktisk for pakking i bokser.

Råvarer blancheres i 2-3 minutter, avkjøles og legges ut på rene glassbeholdere. På toppen av stykkene er glassene fylt med en marinade, laget av beregningen at 1 liter vann går:

 • 30 gram sukker;
 • 20 gram salt;
 • 5-6 nelliker og korn av søt pepper;
 • et lite stykke kanel.

En blanding av krydder i vann blir kokt og holdt i brann i ytterligere 5 minutter, deretter tilsettes 100 ml 9% eddik til væsken.

Hvis ønskelig, kan et sett krydder endres ved å legge til en marinade, for eksempel en taket rosmarin, basilikum eller lobula av ingefærrot.

Forberedt på denne måten, gresskaret blankt for vinteren må være hermetisk forseglet med lokk og sterilisert.

Gresskar kaviar med grønnsaker

Gresskar kaviar med grønnsakerNyttig og velsmakende grønnsakskaviar fra gresskar og andre grønnsaker er en fantastisk matbit, og et lett supplement til en mer tilfredsstillende sidefarge fra kokte poteter.

For 1 kg renset gresskarmasse, ta 500 gram hakkede gulrøtter og 150 gram hakkede løk. Gresskar er kokt i en halv time eller bakt i ca. 40 minutter ved en temperatur på 180 ° C, til massen er myknet. På denne tiden er hakkede løk og gulrøtter stekt i vegetabilsk olje, og tilsettes salt, sort pepper, paprika og krydret krydderurter.

Høstet gresskarkaviar for vinterenNår løkene blir rosa, blir grønnsaker fjernet fra brannen og blandet med gresskar. For å få en homogen masse, bruk en blender eller matprosessor. En ferdig gresskar kaviar, tilberedt for vinteren, er spredt over rene små bokser, lukket og sterilisert.

Related  Delicious kompote av aromatiske pærer til vinteren

Tørket gresskar – den opprinnelige snacken til elskere av grønnsaker

Tørking, samt frysing, gjør det mulig å holde i produktet alle nyttige egenskaper og smak.

Tørking av gresskar er ikke vanskelig, men hele familien, gitt smaker og preferanser til hver husstand, vil bli forsynt med originale sjetonger.

Tørket gresskarFor denne delikatessen er det bedre å ta et gresskar med en tett homogen masse, og frukten kan ikke være veldig søt. I dette tilfellet får du fantastiske saltede chips. Hvis massen inneholder mye sukker, er det bedre å lage en matbit for barn og voksne søte elskere:

 • Frukten vaskes og rengjøres.
 • Deretter, i henhold til oppskriften, som på bildet, er gresskaret for vinterbilletten tynt kuttet i skiver med ikke mer enn 2-3 mm tykkelse
 • De resulterende platene blancherer et par minutter i kokende vann, som, avhengig av smaken av husholdningen, blir salt eller sukker tilsatt.
 • Skiver tatt fra kokende vann blir avkjølt under en strøm av kaldt vann.
 • Gresskar er tørket og lagt ut på en palle.

For å tørke de tørkede gresskarene, før de tørker, er de våte platene smaksatt med krydder og krydder.

Gresskar chips med sesamfrøFor en slik gresskarhøsting for vinteren, er det bedre å bruke en elektrisk tørketrommel der skiver skal holdes i opptil 6 timer ved en temperatur på 55-60 ° C. Og deretter blir sjetongene tørket i ytterligere to timer, og hev temperaturen til 70-80 ° C.

Gresskarpulver

Hvis elskerinnen til vinteren gjør gresskarjuice, ofte en tett dehydrert puree, hvorfra det er lett å lage et godt pulver som inneholder en stor mengde fiber, mineraler og vitaminer.

Gresskarpulver i bakingDen spesielle verdien av gresskarpulver er at den bare lagres, og fra det, når vann er tilsatt, oppnås en fyldig puree. Og dessuten er det et fantastisk additiv for hjemmelaget baking, noe som på grunn av dette vil skaffe en original smak og farge.

Hvis det ikke er klare potetmos, er det lett å lage. For dette blir gresskaret vasket, kuttet og rengjort. Pulp, skiver i små terninger, kokt uten salt og sukker i 10 til 20 minutter, og deretter gni gjennom en sik eller slip i en blender. Den resulterende potetmos, spredt tynt på pergamentpapir, plasseres på et brett av en tørketrommel eller en bakervare for sending til ovnen.

Ved 135 ° C i ovnen tørker gresskaret om noen minutter, viktigst, ikke la produktet brenne og oppvarm massen kontinuerlig. Tørr masse er malt og spredt for oppbevaring på papirposer eller glassperler.

Gresskar konserverer

Gresskar konservererJam fra et gresskar – høsting for vinteren, som er en av de mest populære og rettferdig elsket. Men på grunn av den ubehagelige smaken av gresskar, kan du få et virkelig deilig produkt ved å legge til citrusfrukter, epler, tørkede aprikoser, kvede eller andre frukter til syltetøy.

Related  En uerstattelig dessert til vinteren – syltetøy fra havtornet

For 1,5 kg gresskarmasse, skalet av bark og frø, vil et par sitroner eller appelsiner, ett eple og sukker sirup være nødvendig. For å forberede den til 500 ml vann tilsatt 2 kg sukker, blir blandingen kokt og fjernet fra brannen.

 • Gresskar og frukt blir vasket, renset og hakket, og med sitron og oransje skal ikke peeling.
 • Fruktene er strømmet med sirup, sett opp oppvasken på brannen, og fjern det resulterende skummet, igjen ta lageret fra gresskaret til vinteren til å koke.
 • Til biter av grønnsaker og frukt gjennomvåt med varm sirup, syltetøy, fjernet fra brannen, la for å insistere.
 • Etter 3-4 timer igjen kokes, kok i fem minutter og igjen tvunget til å infusjonere.
 • Når den siste koke i en kokende varmetopp bør være 5 til 10 minutter, hvoretter produktet ble helt over i sterile krukker og forseglet.

Blanks for vinteren

Hvis ønskelig kan jam legges gresskar kjerner er forhånds knust og koke ca 40 minutter inn i ferskvann.

Søt høst for vinteren – gresskarpuré

Gresskar pureeSlike potetmos inneholder mindre sukker enn syltetøy, så det vil være nyttig for voksne og vil sikkert være til barnas smak.

 • For et kilo renset gresskarmasse må du ta 500 gram aprikoser eller fersken. Frukt er vasket. Frukt er hentet fra frukten.
 • Råvarer er malt i en blender og dekket med sukker med en hastighet på 450 gram per 1,5 kg frukt.
 • Fremtiden potetmos potetmos på lav varme til klokken 2, sørg for at parabolen ikke brennes.
 • Et par minutter før beredskapen til massen, tilsett en teskje sitronsyre, puree grundig blandet.

En nyttig tomt av gresskar til vinteren er lagt ut på rene sterile krukker og forseglet.

Candied gresskar candies for vinteren

Gresskar Candied frukterGourden vasket og skrelt fra skallet og frøene er kuttet i tynne skiver eller små kuber. Den fremstilte masse helles sukker sirup som fremstilles på basis av 200 ml vann i 1,2 kg sukker, 3 g sitronsyre, og en klype vanilje.

For å få gjennomskinnelig mettet med kandisert sukker sirup, på bildet, så vel som i oppskriften gresskar syltetøy, er produktet tre eller fire ganger kok opp, la brannen i noen minutter, og så sørg for å gi det brygge. Etter 5-7 timer gjentas prosessen. I dette tilfellet vil gresskaret beholde sin form og densitet, men en praktfull honningsmake blir oppnådd. Høstet for vinter gresskar skiver ble tørket på en skjerm, og, hvis ønskelig, rulles i pulverisert sukker.

Klar til å spise kandisert frukt lagres på et kjølig, tørt sted. Den beste kapasiteten er glassbokser, lukket med pergament.

Oppskrift på gresskar salat til vinteren – video