Sätt att förbereda flera typer av kompote från tur till vinter

läckra komposit gjord av tistlarTornets frukt är annorlunda än plommon sur, astringent smak, de är mättade med vitaminer och näringsämnen. För att bevara deras användbara egenskaper kan du göra kompott från tur till vinter. September är den bästa tiden att förbereda en tillräcklig mängd torndryck. Det kan göras med sterilisering och utan det. Om du strikt följer receptet och tekniken för beredning, kan denna dryck lagras i upp till två år vid rumstemperatur.

Användbara egenskaper av torniga och kontraindikationer till dess användning

användbar frukt av en taggTurn stärker immunsystemet genom det innehåller vitaminer B, P, C och E. Dessutom bush bär är rikt på organiska syror, steroider, kolhydrater, mineralsalter, karoten, tanniner, glukos och fruktos. En sådan komposition gör det möjligt att använda dem vid behandling av många sjukdomar och som ett förebyggande medel. Sådana sjukdomar inkluderar: matsmältningsbesvär, förstoppning, gastrit, vitaminbrist, variga infektioner i huden, sjukdomar i funktion av det kardiovaskulära systemet, lever och njurar. Växten hjälper till med nervös upphetsning, sömnlöshet och generell svaghet i kroppen. Färsk Krikon juice hjälper till att klara av hepatit A. Det är också frukten av törnen är krovoochistitelnym, antiinflammatoriska, SVETT och desinfektionsmedel, tar bort giftiga ämnen och gifter ur kroppen, minska känslan av illamående, vilket är viktigt för gravida kvinnor med förgiftning.

Damson bär kan hänga upp till frost och är en källa till vitaminer som färsk och som kompotter, gelé, sylt och infusioner. Det är viktigt att trena behåller sitt kurativa värde och fördelar efter värmebehandlingen. Komponenter av mörktorn för vintern är en utmärkt drink för hela familjen!

Men som någon annan produkt har svänganvändningen kontraindikationer. Denna ökade surhetsgraden i magen, känslighet för allergier, magsår och magkatarr i akut skede, egenhet.

Funktioner av matlagningskompot

Gör kompot från vändningen till vintern är lätt nog. Men för lång lagring är det viktigt att följa vissa regler:

 1. Först och främst måste svängen sorteras noggrant och avlägsna maskiga, ruttna, krämiga, mögliga och sprungade frukter. Om de kommer in i tistelens kompot, kommer det nödvändigtvis att förstöra det. Det är också nödvändigt att ta bort stjälkarna.Skölj noggrant och tvätta noggrant
 2. Det är bra att skölja bär av en sväng, med rinnande vatten, var uppmärksam på varje frukt. Då måste de torkas på en handduk eller servett.
 3. Förbered bankerna av önskad storlek, tvätta dem, applicera sodavand eller senapspulver. Efter sterilisering på ånga eller i ugnen och torr.
 4. Den torniga drycken är viktig för att vara hermetiskt förseglad. För att göra detta måste du förbereda skruvmetallöverdrag eller avsedda för solnedgång med en nyckel. De steriliseras också i kokande vatten i fem minuter.

Recept av tornkompot för vintern

En ovanligt utsökt kompote av tornfrukten för vintern är beredd genom steriliseringsmetoden och metoderna för flera fyllningar.

Recept utan sterilisering

För beredning av kompote från svängen utan sterilisering behöver du:

 1. Fyll burken med en tredjedel av svängen.kan fylla bankerna med taggar
 2. Häll i en burk varmkokande vatten till toppen av nacken, täck med ett rent lock och insistera 15-20 minuter.Häll kokande vatten och låt det brygga
 3. Vid denna tid måste du mäta 375 gram socker.häll socker i pannan
 4. När kompotet har avgjort, sätt ett lock på burken med ett nät och häll vätskan i en gryta med granulerat socker.Häll infusionen i en kastrull med socker
 5. Placera panna på kaminen och vänta på koka, för att bättre lösa upp sockret rekommenderas för att röra sirapen.att koka en doftande sirap
 6. Koka sirapen i en burk med en bred tratt, täck omedelbart med ett sterilt lock och rulla.Häll den torniga sirapen och rulla upp
 7. Efter att ha rullat upp, vrid burken och linda den med en filt så att kylningen är långsam.

Efter 24 timmar är det nödvändigt att kontrollera kompressens tillslutning, om lite vätska släpps, är det under lång tid inte rekommenderat att lämna en sådan burka. Efter ytterligare två dagar är det nödvändigt att se om drycken är molnig. Vid öppenhet kan du säkert ta bort den för lång lagring.

Kompakta smakkvaliteter från vinterns vändning, som är beredda utan sterilisering, skiljer sig praktiskt taget från dryckens smak, gjord enligt det klassiska receptet. Den väsentliga fördelen är att det tar mindre tid att förbereda det. Före användning, om det verkar för sugerigt, kan du späda det med vatten.

Traditionellt recept av kompote från tur till vinter med sterilisering

Anskaffningsförfarande:

 1. Koka 2,5 liter vatten, häll i 0,5 kg socker och rör om tills det är helt upplöst.
 2. 1 kg av rena taggar placeras i ett durkslag och doppades i kokande sirap, bär så hålla i 5-7 minuter.
 3. Häll den blancherade frukten i en beredd 3-liters burk och fyll i sirap och täck sedan burken med ett förberedt lock.
 4. Lägg tyg på botten av kruven, sätt en burk på den, fyll den med vatten till nivån på “axlarna”.
 5. Häll grytan på låg värme och sterilisera burken i 15 minuter efter kokning.
 6. Då är det nödvändigt att ta bort burken från pannan och dra åt den med ett lock, sätt det upp och ner, linda det runt och lämna det för den dagen. Då kan du rengöra kompotet på en förvaringsplats.

Enligt detta recept är det möjligt att förbereda kompote utan frukt, för att blanchering av bär i sirap ska vara längre – 10-15 minuter. Resten av koktekniken kommer att vara densamma.

Recept för kompote av torn och äpplen för vintern

ingredienser för komposit

Processen för framställning av kompote av två komponenter:

 1. Falla i sömn äpplen, skär i stora skivor, blandas med tornet, fyller den tredje delen av burken.i krukorna att lägga äpplen och en tur
 2. Häll frukten med kokande vatten, infusera i 10 minuter, häll sedan vätskan i en kastrull och häll socker med en hastighet av 0,3 kg per liter vatten.
 3. Koka upp vattnet, rör det så att sockret är helt upplöst.
 4. Häll den resulterande sirapfrukten av torn och äpplen.
 5. Sätt burken i en kastrull, tillsätt vatten enligt ovan och sterilisera 10 minuter från kokpunkten.
 6. Ta bort burkarna och dra åt dem hårt med lock. Sedan i omvänd läge, linda filten och på en dag kan du lägga den bort för lagring.Vi tar bort kompoten för lagring

Kompotet, kokat enligt detta recept, anses vara universellt, eftersom äpplen später tistlarnas ödmjukhet och drycken liknar nästan alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector