hruška v spomin YakovlevuŽe vrsto let, žlahtnitelji so neutrudno delajo, da bi nove sorte sadnih dreves, ki so prilagojeni na življenje v našem zapletenem podnebje. Pri prečkanju sort v “Zadeva” in “Olivier de Serres” je bil pridobljen hruška Memory Yakovlev, opis in fotografije, ki bo predstavljen v tem članku.

Opis in značilnosti

socvetje hruškeBiti hitro rastoče samorazmnoževalno drevo, ta sorta pogosto najdemo na osebnih parcelah različnih regij v Rusiji. Glavne veje segajo od debla pod pravim kotom, ki je značilen za hruška sorta Jakovljevega spomina.

Kljub dejstvu, da se je relativno majhna velikost samega drevesa lahko redno prinese 25 kg pridelka v 3 letih po sajenju, za katerega je bil cenijo vrtnarji. Glede na nekatere ocene je lahko ta znesek veliko višji, če pravilno skrbite za drevo.

Prednosti in slabosti

Sorta ima številne prednosti, ki jo ločujejo med drugimi vrstami hrušk:

  • dobra odpornost proti boleznim;
  • visoka zimska trdnost;
  • samopodobo;
  • pride v prakso v starosti 3 let;
  • dobra žetev pri nizki drevesni višini.

Med pomanjkljivostmi lahko opazimo prisotnost kamnitih celic v mesu hruške. Tudi v masi in količini sadja z visokim donosom ali s starostjo samega drevesa so različne.

Sadje

Pear sadje Spomin na YakovlevPlodovi hruške Yakovlevovega spomina rumene barve z rdečim rumenilom. So okusni sočno in sladko, vendar ne tart. Podružnice so tesne, zato jih ni težko zbrati ročno. Med prevozom se ne zrušijo in na splošno preprosto prenašajo dolga potovanja.

Iztovarjanje

sajenje hruškGlede na opise vrtnarjev hruška Yakovlevovega spomina je nezahtevna pri oskrbi rastline. Vendar pri načrtovanju ploskve je treba izbrati drevo za mesto, ki ga osvetljuje sončna svetloba. Izogibajte se nižinam, ker spomladi lahko korenine sperejo z akumulacijo taline vode, ki ima katastrofalen učinek na hruško. Iz istega razloga ga ne zasadite na območju, kjer podzemna voda teče blizu površine.

Bodite previdni, da v bližini ni visokih dreves, ki bodo na hrušču dale senco.

Pred sajenjem tal mora biti predhodno oplojen. Zmes humusa, apna in kalijevega klorida je primerna za ta namen. Apno je potrebno za tvorbo šibko kislega gojišča v tleh, če je tla močno zakisnjena.

Related  Možne napake v jajčevih jajčecih

Sajenje hruške Yakovlevov spomin je treba izvesti izključno spomladi. Idealen je majhen hrib, ki ga ne prepihajo neposredni tokovi vetra.

Zaradi povprečne gostote krošnje in majhne velikosti drevesa se lahko dobro prilegajo.

Pri izbiri sadik, bodite pozorni na barvo korenin in lubja. Črne oznake in znaki gnilobe ne smejo biti. Da bi se prepričali o dobri kakovosti prihodnjega drevesa, nabavite sadike le v drevesnicah, kjer se gojijo. Izogibajte se nakupu z rokami ali na trgu.

kljućavec potrebuje kljućKorenine hruške rastejo v tej sorti, zato mora biti jamo vsaj globoko in široko meter. Zemljišče okoli stebla sadik kompaktno in vlijemo v več pristopov. Ne pozabite na mulčenje zemlje, da preprečite rast plevela.

Nakup sadike neposredno pred sajenjem, vendar ne prej.

Ker je to samozdravljivo drevo, posevki opraševalcev niso obvezni. Iz tega razloga lastniki majhnih parcel izbirajo to posebno sorto. Na žalost odsotnost opraševalcev lahko negativno vpliva na donos hruške v spomin na Yakovlev. Fotografija in opis kakovosti sadja dreves, ki rastejo na mestu z rastlinami opraševalcev, dokazujejo, da je ta način sajenja učinkovitejši.

Skrb za hruško

humusPravi trikratni vrhunski obleki spomladi, poleti in jeseni bodo postali zastavo dolgega življenja vašega sadnega drevesa:

  • Spomladi uporabite mineralna gnojila, ki ugodno vplivajo na cvetenje hruške;
  • Poleti bo dovolj organskih gnojil;
  • V jeseni, da obnovite moč rastline po plodu, dodajte mešanico z vsebnostjo fosforja in kalija.

Drevesa, stara 1-2 leta, morajo biti zaščitena, če se napovedujejo hude zmrzali. Lahko hrušite hrupo z vodo, da se oblikuje ledena skorja. Zaščitil bo deblo mladega hrušk Yakovlevovega spomina od hipotermije. Fotografija, ki opisuje zaščito pred zamrznitvijo, je prikazana spodaj.zaščita prtljažnika z grelcem

Odlično sredstvo za ogrevanje prtljažnika bodo navadne hlačne nogavice. Zavijte jih v več plasteh okoli stebla. Zgoraj lahko postavite posebno mrežo proti kuncem in mišim.

Če ste pozorno spremljati stanje vašega sadnega drevja, pravočasno izvajanje sanitarnih in anti-aging obrezovanja in zagotavljajo obilno zalivanje v sušnih mesecih, bo rasel zdrav in močan. Hruška Memory Yakovlev velja za eno najboljših sort za sajenje v regijah naše države, tako da ne bo kaj narobe, da ga izbrali za svojo primestnem območju.

Related  Fotografija in opis vrst in sort mnogoslojne bazilike

Video o Hrušču spomina Yakovlev