stekt svampSvampar – en universalprodukt, som perfekt kombineras med kött, kyckling, grönsaker och ris. Stekt svamp är en läcker och välkänd maträtt som kan tillverkas av alla slags svampar. Som såser som är kokta på basis av gräddfil eller majonnäs är bäst. För att få en utmärkt aromatisk maträtt, kan du lägga till olika kryddor – de kombinerar bra med svamp vitlök, lök, svartpeppar, basilika, dill och persilja.

För stekning kan du använda alla ätliga svampar i färsk form, såväl som bearbetad – torkad, marinerad, frusen.

De flesta svamparna måste kokas i kokande vatten i en halvtimme före tillagningen, beroende på sorten.

Matlagning från färsk mushron

stekt mushroomsSkäm bort dig själv med färska mushrooms när som helst på året, medan andra svamparter är säsongsbetonade. En annan fördel med mushroner är att de inte kräver lång förvarmebehandling – dessa svampar kan ätas även i rå form. Varianter av matlagningsprodukter från dem är ett stort utbud – de kan bakas i ugnen, användas för att laga maträtt, steka i en panna som en självständig andra kurs eller användas i sallader och lätta tilltugg.

Här är huvudreceptet på stekt svamp, på grundval av vilket du kan laga mycket mat och lägga till ytterligare ingredienser:

 1. Svampar ska sköljas väl och klippa av benets kant (om den är smutsig). Kasta sedan in en kolv eller sprid ut på en servett för att helt torka.skölj mushroomsna
 2. Skär i tallrikar (eller i halv om svampen inte är stor).skära svampar i plattor
 3. På föruppvärmd stekpanna, med tillsats av olja (vilken enbart beror på din smak) sätt de beredda svamparna. Matlagning ska vara på måttligt hög värme.steka svampar
 4. I slutet av tillagningen kan du lägga till lite smör och gröna till stekta svampar, vilket ger skålen en speciell smak.

Tillsätt salt och kryddor i slutet av stekningen!

Så att steka frusna svampar

stekt frysta svamparFryst svamp kan också stekas! För att få en läcker och doftande maträtt, är det bäst att inte tina dem och koka i några minuter i kokande vatten med tillsats av salt. Torka sedan och skicka till en förvärmd stekpanna.

Related  Vi är glada för vår familj och vänner – vi förbereder risgryta

De läckra recepten av svampar

Nästan alla typer av svampar kan köpas separat eller tillsammans med olika grönsaker.

Stekt svamp med lök

stekt svamp med lökVad kommer att krävas:

 • 0,5 kg svampar (du kan använda några färska sådana;
 • svampar – mushrooms, kantareller, vita och andra);
 • 1 stor lök
 • salt;
 • peppar;
 • lite färsk eller torkad dill.

Hur man lagar mat

 1. Förbered svampen – skölj, om du vill koka, torka och skära på ett bekvämt sätt.tvätta och koka svampen
 2. Glödlampa, skölja, torka och skära – finhackad eller stora halväxter – beror på dina önskemål.hugga löken
 3. På en uppvärmd stekpanna steka löken separat tills ögonblicket blir transparent. Därefter kan du lägga till svampar. Periodisk omrörning, stek tills fukt avdunstar. Lägg sedan till salt.steka svampar med lök
 4. Täck stekpannan med lock och koka i ytterligare 7-8 minuter, och glöm inte att röra från gång till gång. Vid slutet av tillagningen, tillsätt gröna (om den dräneras 5 minuter innan den kokas).

Du kan tjäna som en garnering för kött; huvudrätt, kompletterad med potatis, ris, grönsaker eller en självständig maträtt.

 

Stekt svamp med lök och ost

stekt med lök och ost svamp

Vad kommer att krävas:

 • 0,5 kg svampar;
 • 1 stor lök
 • 2-3 vitlöksklyfta;
 • ca 300 g av vilken ost som helst;
 • 200 ml kräm;
 • salt;
 • peppar svart.

Hur man lagar mat

 1. Förbered mat: svamp skölja, torka och skära i stora bitar;tvätta och skära svampar lök finhackad;hacka lök klippa vitlöksklyftorna i halva; rista osten.
 2. I en uppvärmd stekpanna steka vitlöksklyftorna och ta bort dem. I samma olja, börja lökarna och koka tills de är transparenta, lägg sedan till svampen. Fry, rör om ibland omkring 10 minuter.steka svampar
 3. Tillsätt kryddor och häll i grädden. Koka upp och ta bort från värme. Flytta sedan skålen till en bageri, skölj med ost och baka i ugnen tills en rodnad syns på osten.

Om det inte finns någon ugn, kan du fortsätta att laga mat i en stekpanna – Stänk svampen med ost och täck med ett lock. Koka i 7-8 minuter över låg värme.

Stekt svamp med lök och potatis

stekt svamp med lök och potatisSvampar kan tas, det viktigaste är att de var ätbara. Du kan använda färska, frysta och jämnt syltade svampar. För att förbereda läckra stekta svampar med lök och potatis måste du vara uppmärksam på de särskilda egenskaperna hos värmebehandling av varje ingrediensrätt:

 • Om du använder skogsvampar måste du koka dem i en halvtimme i saltat vatten.
 • Först är löken stekt, sedan tillsätts svampar till det – annars kommer löken att kokas;
 • svampen stekas separat från potatis – de avger mycket vätska;
 • Skivad potatis måste sköljas med kallt vatten före tillagning för att tvätta bort överskott av stärkelse.
 • potatis behöver inte täckas med lock när man steker.

Related  Inköp av fruktdrycker utan juicer: äppeljuice hemma

Vad kommer att krävas:

 • 0,8 kg potatis
 • 0,5 kg svampar;
 • 1 stor lök
 • salt;
 • peppar;
 • grönsaker av dill. 

Hur man lagar mat

 1. Förbered mat: svamp skölj (om det behövs grad – koka), torr, skuren på något sätt; tvätta svamparSkär potatis i tunna cirklar, skölj med kallt vatten, torrt; lök skärs i halva ringar.hugga löken
 2. Stek i en uppvärmd stekpanna först löken, sätt sedan svampen och laga ihop tills det vätska som bildas av svamparna avdunstar.steka svampar
 3. I den andra pannan stek potatisen tills en gyllene skorpa bildas. Lägg sedan till det svampar med lök, kombinera försiktigt och fortsätt att steka tills potatisarna är klara.
 4. Ett par minuter innan beredskapen att tillsätta kryddor.färdig maträtt

Viktiga punkter i beredningen av stekt svamp i en stekpanna

Svamp är en komplex produkt som anses vara en tung mat. Det rekommenderas inte att ge svamp till barn under tre år och personer som lider av matsmältningsbesvär. För bättre assimilering av kroppen måste svampen finhackas för måltider och noggrant tuggas. Strimlad svamp absorberas av magen med 70%.

 1. Smaka inte svamp och lök tills det är knäckt – allt protein är förlorat, skålen kommer inte att ge någon fördel för kroppen, och svårighetsgraden efter att ha ätit kommer att vara signifikant.
 2. Häll inte för mycket olja på pannan. Att svampar inte klibbar, du måste springa dem i förvärmd olja och blanda omedelbart.
 3. För att göra skålen mildare, kan du lägga till lite gräddfil eller mjölk i slutet av tillagningen.

Video recept stekar chanterelles svampar

Stekt svamp i gräddfil – video