blåbär för vinternEn sur, sur smak ger blåbär i sin egen juice för vintern. Recept av bestämmelser är mycket olika, men dess speciella smak förblir oförändrad även i kombination med andra frukter eller bär. Bevarande av bär vitaminer med modern teknik har nått perfektion. Nu behöver du inte göra speciella ansträngningar för att få saften från önskad frukt och behöver inte vänta länge tills de är kokta.

Vanligt om blåbär

användbar och god bär Antioxidanter som finns i bären fördröjer bildandet av cancerceller. Vitaminer A, Bl, B6, C, PP främjar normal metabolism. Kolhydrater, magnesium, fosfor och kalium fyller kroppen med saknade element. Blåbär i sin egen juice, bevarad för vintern, behåller alla listade spårämnen, även när de behandlas med varmt vatten och långtidsförvaring.

Det har en gynnsam effekt på halsen, därför, som lider av inflammation och hosta, är det nödvändigt att låta frukterna av denna härdande busken komma in i din diet. De som vill rensa sina tarmar kommer att hjälpa till med samma bär. På grund av förekomsten av tanninkomponenter, pantotensyror och pektin normaliseras alla processer som äger rum i mag-tarmkanalen.

Hur man bevarar blåbär för vintern?

konserverad blåbärPå internet finns det många alternativ för att bevara denna bär. Den kan stängas med andra frukter, bär i form av kompote, sylt eller sylt. Smaken är oöverträffad, både helt av bären och den juice som erhålls från den. Den mest utsökta och kaotiska är blåbär i sin egen juice, recepten med foton beskriver i detalj näringsprocessen. För att förbereda de bestämmelser som är nödvändiga för att få följande kök objekt: kruka för att sterilisera burkar, handduk eller trasa för att sterilisera i en kastrull, en bassäng tvätta bär, steriliserade burkar och lock, en varm filt för inslagning ämnen i slutändan. Om du går i takt med tiden, sedan för att rulla upp blåbären kan du få och gnugga före processen eller multivarken, eller aerogrill eller ugnen. Steg-för-steg beskrivning av konservering av blåbär med hjälp av denna köksutrustning presenteras nedan. Trevligt arbete och gott resultat!

Related  Fantastisk kombination av piquancy och enkelhet – judiskt mellanmål

Blåbär i sin egen juice för vintern med socker

Konserveringsprocessen:

 1. Separera grenarna och gröna från bär.insamling av blåbär
 2. Tvätta i bäckenet med vatten.min och sortera ut bären
 3. I presteriliserade burkar häll bär, topp för att tillsätta ett lager av socker.saker blåbär burkar
 4. Placera burkarna i en panna för sterilisering, täckt med lock. Koka i 15 till 20 minuter. Blåbär behöver reglera lite i behållare, tomrummet bör kompletteras med resterande bär. Med denna typ av värmebehandling börjar frukterna förstöra juicen, som fyller burken helt.sterilisera burkar med blåbär
 5. Rulla sedan om locken, vrid dem över och linda dem i en varm filt för en dag.
 6. Konserverade bär med socker är redo!

Du kan inte lägga till för mycket socker, sådana bestämmelser kommer inte att lagras för länge.

Blåbär i egen juice utan socker

Konserveringsprocessen:

 1. Förbered 1 kg bär att rulla: Rengör från gröna, tvätta.tvättade blåbär
 2. Häll rena blåbär i en steriliserad behållare, stäng locket, börjar steriliseras i pannan i ca 20 minuter i värmebehandling, är det nödvändigt att lägga till toppen av bankerna några bär, eftersom den totala massan kommer lösa. Koka i ytterligare 10 minuter och börja rulla.bearbetningsprocessen
 3. Dra åt burkarna med innehåll. Det visar sig en 0,5 liter kruka. Blåbär i sin egen juice för vintern utan sterilisering är klar!

Det är inte tillrådligt att sterilisera processen för att fylla tomrummet i en burk kokt vatten. Det är bättre att vänta tills blåbäret har släppt ut hela sin juice, och där är det rikligt.

Nu finns det så många köksmaskiner som gör matlagningen lätt, du tror inte ens att den kan användas för andra ändamål. Till exempel mikrovågsugn och multivark i konservering. De som har en multivark i huset kan säkert dra nytta av det när de skördar bär till vintern. Hon gör sitt jobb bra och sparar tid.

Related  För att få ett bra resultat måste du veta hur man sallar sill

Blåbär i sin egen juice för vintern i multivarken

Konserveringsprocessen:

 1. Försterilisera burkarna innan du börjar arbeta, tillsammans med locken.
 2. Rengör och tvätta blåbäret.bär min
 3. Ordna dem i multivarken till toppen.multivarka
 4. En kruka i en multivark fyller lite mer än hälften. Välj “Quenching” och starta mekanismen. Efter 30 minuter lägger du till fler bär och fortsätter att laga mat i 20 minuter.
 5. Häll i burkar och kork.häll i burkar
 6. En uppsättning vitamin är klar!Blåbär redo för vintern

Blåbär i sin egen juice för vintern i ugnen

Konserveringsprocessen:

 1. Tvättade och torkade, skalade bär placeras i en kolv eller sil och pressas ut saften med en träpress. Du kan lägga till socker för att fylla sura potatisar med en söt smak.blåbär med socker
 2. Den resulterande saften med oljekakan häller i burkar och förbereder sig för ytterligare sterilisering.
 3. Flaskor med blåbär med en kapacitet på 0,5 liter täcka med lock och sätta på ett galler i en kall ugn. Förvärm den till 120 grader och sterilisera i 10 minuter.
 4. Ta ut de heta burkarna och omedelbart korka. Vänd och vänd.ukuporennye banker

Blåbär i sin egen juice i aerogril

Konserveringsprocessen:

 1. Tvätta, skalas av bunkarna på 1 kg blåbär.färska blåbär
 2. Häll 400 gram socker efter vilja.
 3. Sterilisera burkarna. Sedan sätter de björnen i toppen, placeras i aerogril och ställer timern 180 grader vid hög hastighet.vi steriliserar blåbär
 4. Vid slutet av 30 minuter avlägsnas de steriliserade burkarna med bär och den extraherade saften och stängs omedelbart med lock.
 5. Vänd inte om och sätt in det på samma sätt. Läckra blåbär till dig!blåbär i burkar

Enligt recepten är det så lätt att spara blåbär i sin egen juice för vintern, att du kommer tillbaka till dem varje år. De angivna stegvisa instruktionerna kan ändras något, till exempel genom att ange ytterligare ingredienser. Blåbär kombineras perfekt med hallon, jordgubbar, päron och andra trädgårdsgrödor. Snöig vinter och läckra vitaminer!

Related  Praktiska tips för spirande vete