Paradis äpplen har mognatVilda äpplen skiljer sig inte mycket i smak från vanliga. Därför är paradiset av paradis äpplen på smakligheten inte på något sätt sämre än det vanliga. Dessa underbara äpplen har en storlek av högst fem centimeter i diameter. För ett mycket aptitretiskt och estetiskt utseende, som de behåller i “vändningar”, används de ofta som dekoration av desserter. Men du kan äta äpplen och bara äta som en separat delikatess, i komposit blir de mjuka, impregnerade sirap, förlora inte deras doft.

Sådana äpplen är inte så mycket. Detta hände historiskt, då stora kroppsdelar släcktes, glömdes små äpplen utan förtjänst. Vi odlas bara tre sorter av vilda äpplen – sibiriska, kinesiska och skaldjur. Förresten, dess namn – “Paradise” -yabloki fått från botaniker att välja en typ av dvärg äppelträd kallade det “paradizkoy”, det vill säga ett paradis, namnet fastnat och gradvis sprida sig till alla små äpplen. Nackdelen med sådana äppelträd är att de inte är frostbeständiga. Därför finns det mer i Rysslands södra regioner. I norra regionerna och i mittenbältet planteras hybrider. Trädgårdsmästare uppskattar träden och utseende – doftande blommor på våren, ljusa frukter av hösten, en vacker form av kronan och läckra frukter, som ofta används i hemmagjorda.

Användbara egenskaper hos vilda äpplen

Paradis äpplen är rika på vitaminer och mineraler. De innehåller mycket pektin som är användbart för tarmarna. 28 mikroelement, bland annat mineraler som magnesium, fosfor, jod, kalcium, järn. Och, naturligtvis, som i alla äpplen, en hel lista med vitaminer – C, E, A, B1, B2, PP. De är anmärkningsvärda antioxidanter, rengör tarmarna, lindrar dysenteri och kolit, på grund av den stora mängden fibrer. Det finns ämnen i dem som normaliserar trycket, tar bort överflödigt kolesterol, toxiner, slagg. Frukt är användbart för reumatism, njursjukdom, lever, problem med hudsjukdomar. Polyfenol, som finns i äpplen, förhindrar utseende av cancerceller. I dem är tio gånger mer biologiskt aktiva substanser än i vanliga stora äpplen. Och detta förråd av nytta kan sparas i konserverad mat och stänger kompotet av paradis äpplen för vintern.

Related  Koka sylt från vattenmelonkorsor: recept, foton, tips

Ett enkelt recept på kompote av vilda äpplen

kompote av små äpplenProcessen för bevarande av vilda äpplen kan inte kallas svår eller mödosam, allting görs helt enkelt. Tänk på ett enkelt recept på compote från äpplen steg för steg.

För en 3-liters burk komposit behöver du:

 • paradis äpplen – 700 gram;
 • socker – en halv kilo;
 • vatten – 2,5 liter.

Komposit av äpplen, bevarande i steg:

 1. Förbered burkarna och locken – min, sterilisera det sätt som är vanligt för dig.
 2. Vi bearbetar äpplen – min, vi torkar, vi skär av “pinnar” och “svansar”. Om så önskas kan stammarna lämnas om du planerar att använda äpplen för att dekorera efterrätter, men då måste de klippas vackert.mina små äpplen
 3. Vi lägger på 700 gram äpplen i varje burk.
 4. Koka sirapen från vatten och socker – värm upp vattnet och koka upp sockret och koka i 2-3 minuter.gör sirap
 5. Fyll äpplen med sirap.
 6. Placera burken i en panna för sterilisering. På botten måste du lägga en mjuk trasa så att burken inte kommer i kontakt med botten av pannan direkt, häll över kokkärlet med varmt vatten och koka i tjugo minuter. Njut av en ganska djup kastrull, så att vattnet i det når omkring burkets axlar.sterilisera
 7. Ta bort burken från vattnet, rulla det med ett förberedt sterilt lock.färdiglagad stuvad frukt
 8. Sätt burken på locket och linda den med något varmt. Lämna i denna form tills den är helt kyld. Då kan kompot från paradis äpplen flyttas till en plats för långtidsförvaring.

För att säkerställa att frukterna i kompotet inte brister, men behåll ett vackert utseende, måste du noggrant klyva varje äpple på flera ställen i beredningsskedet.

Recept av kompott från vilda äpplen med tillsatser

välj äpplenVissa tror att compote bara från äpplen är färskt, inte har en rik smak, och föredrar att göra äppelkompot med tillsatser. För kompott av små äpplen för vintern är det också möjligt.

Related  Ett originalt alternativ till klassisk bakning – matlagningspatis med ärter

Du kan kombinera de vilda äpplen med kanel och kryddnejlikor, vilket gör kompott enligt ovanstående recept, lägga kryddor efter smak (i ​​den klassiska versionen, i tre-liters burk – 3 knoppar kryddnejlika, kanelstång) och fortfarande behöver lägga till en tesked citronsyra till banken. För smak, mint, vaniljssocker är också tillsatt.

Läckra kompott erhålls genom att kombinera äpplen med hagtorn, druvor, päron. Dessa bär och frukter mognar under samma period, som paradis äpplen. Tänk på kompotets recept från himmelska äpplen med hagtorn, det här är en ganska framgångsrik kombination både i smakegenskaper och i utseende. Frukt är nära i storlek, de blandar sig väl i färg. A, bryggd till vinterkompot, det visar sig väldigt doftande och välsmakande.

Höjdpunkten i receptet är att komposten når sin maximala smak i bevarandet, i minst ett par månader.

För ett recept behöver du en liter vatten:

 • 150 gram hagtorn
 • 50 gram äpplen;
 • 150 gram socker;
 • 0,5 tsk citronsyra.

Kompis av himmelska äpplen för vintern, recept steg för steg:

 1. Förbered burkar och lock – Tvätta, sterilisera.
 2. Förbered äpplen och hagtornen. Bär plockar och tvättar, skär äpplen i halva och ta bort kärnan med frön.mina frukter
 3. Vik frukten i burkarna.
 4. Förbered sirap från vatten, socker och citronsyra.häll sirapen
 5. Sterilisera i en kastrull, på det sätt som anges i föregående recept, en 3-liters burk – 20 minuter, 2-liters-15-liters, 12-minuters i 12 minuter.
 6. Dra åt med ett sterilt lock.
 7. Lämna värmen på locket tills det kyler helt.vi skickar för förvaring

Komponenter från små äpplen kommer att smaka åt dig och ditt hushåll. Du kan göra flera olika konserveringsalternativ för att försöka välja själv den bästa kombinationen av smaker, äpplen med kanel, mint, hagtorn eller komposit av äpplen i sin rena form. Njut av smaken och få en laddning av vitaminer och andra fördelaktiga ämnen med vilka dessa frukter är rika.

Related  Hur man lagar en plommon i din egen juice för vintern, ett urval av recept

Förbereda komposit av himmelska äpplen för vintern – video