Viking na mjestuSeoski radnik s punim stokom stoke i velikom dodjelom susjeda poštuju se s nazivom “ploughman”. Kultivator Viking olakšava rad, lako obavljajući najteži zemaljski rad. Svi modeli kultivatora proizvode se u tvornicama Austrije, Francuske i Latvije, imaju besprijekornu montažu i najjednostavnije održavanje.

Razlika između linije malih aparata Vikinga

Viking kultivatorViking kultivatori su dizajnirani za rad na malim privatnim posjedima. Profesionalna klasa modela ima veliki potencijal. Ruski Viking brand se poštuje, u zahtjevu. Politika tvrtke je u motu – tehničar mora iskopati tehnologiju, ali ne plati. Stvaranje novih modela, proizvođači su odbili koristiti dva stroja s njihovim nedostatkom.

Svi moderni i lagani modeli imaju američki “Briggs”, moćni, najnoviji modeli opremljeni su Kohlerom. Trčanje je sustav elektroničkog paljenja. Hlađenje je prozračno, postoji filtar na cijevi usisa.

Prijenos okretnog momenta u kultivatoru Viking pojas, reduktor koji se koristi crv, unatrag. Raspored omogućuje izradu stabilnosti modela, isključujući prevrtanje na neravnom terenu. Apsorberi vibracija, postavljeni između okvira motora i ručke, smanjuju zamor ruku. Svi rotirajući dijelovi su ograđeni, ali možete podesiti mehanizme, a držanje može biti ručno. Svugdje se osigurava jednostavna instalacija i zamišljeno pričvršćivanje.

Cijene kultivača Viking razlikuju se malo od domaćih modela s značajno većom pouzdanosti i funkcionalnosti. Prikazujemo nekoliko najkarakterističnijih uzoraka tehnike poznatog proizvođača.

Na bilo kojem kultivatoru u setu nužno je uputstvo za servisiranje modela. Proučite ga prije uključivanja motora. U njemu ćete naći mnogo zanimljivih stvari, čak i ako ste prethodno koristili sličnu jedinicu.

Modeli Vikingovih kultivatora motora

Viking 440Kultivator Viking 440 opremljen je motorom serije BriggsStratton 475, kapaciteta 3,5 litre. s., jednostavnim sustavom pokretanja. Jedinica pripada seriji svjetlosnih strojeva koji rade u skučenom prostoru. Kompaktna rezača s radnom širinom od 42 cm. Maksimalna dubina obrade je 32 cm, podesiva od strane otvarača. Gustoća tla nije prepreka, mlinovi nabrekle su na terenu. Naprijed i obrnuto putovanje omogućit će nekoliko puta prolazak duž sabijenog tla, regulator prebacivanja naprijed nalazi se na ručici. Ručka se može podesiti u visini za jednostavno držanje i nabore tijekom prijevoza.

Related  Područje primjene kultivara Teksasa

Rezači su opremljeni noževima s doživotnim jamstvom protiv uništenja. Na rubovima mehanizma za rezanje postavljaju se sigurnosni rezači. Za transport s prednje strane, predviđen je nagibni kotač. Kultivator predstavlja napredni HB 400, i obavlja iste funkcije.

Model teži 39 kg, lako se prevozi u prtljažniku automobila.

Viking 445Kultivator Viking 445 dostupan je u dvije verzije. Kultivatori HB 45 i HB 45 R se razlikuju po prisutnosti obrnutog u moderniziranom modelu. Korisnici primjećuju glatki ulaz mlinova u zemlju, jer se najprije produbljuju, a zatim dobivaju zamah. Ručka ima tri koraka visine, lako je pronaći pogodan položaj. Druga ručka može se okrenuti tako da se ne usmjeri na oranulog polja, a mehanizam će ići ravno.

Čvrsto kućište izrađeno je od aluminija, a crvena osovina izrađena je od posebnog čelika, crv je izrađen od bronce. Kako lako kultivator radi Viking pokazuje video:

Pomoću ove jedinice možete koristiti različite opreme prikolice. Kod oranja gustog tla, moguće je objesiti opterećenja, koristite drljače, brusilice, hiller i druge standardne opreme.

specifikacije:

 • motor – BS I / C 450 serije (SAD);
 • ukupna snaga -3,5, djelotvorna – 1,9 l. s;
 • širina obrade – 25-60 cm:
 • Reduktor – crv s prijenosom remena
 • dubina oranja – 30 cm;
 • težina 40 kg;
 • cijena – 35990 rubalja.

Viking 540Viking 540, kultivator je opremljen motornim kapacitetom od 5,5 litara. a. Jedinica izgleda snažno i agresivno, no lako je upravljati. Transportni kotači imaju promjer od 20 cm, krećući se oko polja na glodalicama. Uređaj je namijenjen za rad na velikoj površini s hvatom do 90 cm, ima naprijed i obrnuti udar te sposobnost rada s raznim zupčanicima.

Viking 540 kultivator razlikuje se od jednostavnog pokretanja snažnog motora BS 800 serije OHV s komorom sagorijevanja od 205 cm3. Četverotaktni motor radi na benzinima AI92 i AI95. Ručka je opremljena kombiniranom polugom za pomicanje naprijed i natrag. Prijenosni lanac je zatvoren s odstranjivim aluminijskim tijelom na vijcima.

Rezači imaju doživotno jamstvo od proizvođača. U setu se nalazi 6 mlinova, čvorovi jednostavne montaže bez dodatnih ključeva.

Proizvod teži 56 kg, ima sklopivu ručku.

Related  Viking kosilica – vrijedan izbor pouzdane tehnologije

Viking 560Viking 560, kultivator i teži modeli takve opreme koriste Kohler Courtage XT6 OHV motor. Učinkovita snaga na osovini je 2,4 kW, s brzinom od 3000 okr / min. Istovremeno, resurs opreme povećan je za 26%. Promijenjena je širina zahvaćanja. Nije podesivo i iznosi 60 cm. Prednji kotač se uklanja kao nepotrebno, jedinica se lako kreće na noževima. Pomoćni kotači su postavljeni iza, bliže operatoru. Zakretni moment kroz pogon remena prenosi se u reverzibilni mjenjač. Ovako se mijenja kretanje radnih čvorova kultivatora. Slučaj izrađen od metala će izdržati sva opterećenja. Uz sve snage, jedinica je lakše HB 540, težak 46 kg. Skup privitaka proširit će opseg tehnike. jedinična cijena od proizvođača 38990 rubalja.

Viking 585Kultivator Viking 585 je također opremljen s novim motorom, „Kohler” Snažni stroj za jednostavno ugaru, uz snimanje od 85 cm. Važno je nadopuniti rudo montiran implementira njegovoj moći da služe ne samo za vrijeme žetve proljeće. Cijela linija Vikinga osmišljena je za najteži posao. Izbor se odnosi na uvjete pod kojima će strojevi biti operirani.

Ukoliko su uključeni više montiranih uređaja, to je učinkovitija jedinica.

Tehnički parametri:

 • učinkovita snaga – 2,4 kW;
 • širina obrade – 85 cm;
 • podešavanje ručke – 3 mjesta;
 • pogon – 2 brzine, naprijed i natrag;
 • reduktor – crv s prijenosom remena;
 • dubina oranja – 32 cm;
 • težina – 49 kg.

Model vrijedi 39990 rubalja.

Viking 685Kultivator Viking 685 najsnažnija je jedinica isporučena s Rusijom. Opremljena je novom jedinicom snage i prilagođena je za rukovanje velikim površinama. Razlikuje se samo na vlasti, širina oranja nije se povećala i vlasnik ostaje slobodan odlučiti gdje koristiti takvu snagu.

U zaključku, potrebno je upozoriti vlasnike kultivatora Viking o jednoj značajki. Ranjiva veza skupe opreme je reducer. Stoga, čak iu fazi kupnje, morate zatražiti rastavljanje mjenjača, otvaranje poklopca i osigurati suhi sadržaj. U budućnosti je potrebno voditi brigu o brtvljenju ventila. Spremite alat u suhu, grijanu sobu, barem reduktor.

Related  Kupite električni kultivator za ljetnu rezidenciju – ubrzajte uzgoj tla

Video o privitku kultivara Vikinga