lančana pila u raduBežična pila motora kombinira vrline električne energije i pokretljivost benzinskog alata. Korištenje baterija u energetski intenzivnoj opremi postalo je moguće uz stvaranje baterija visoke snage, ali male težine. Instrument radi bez štetnih emisija i uz nisku razinu buke. U zemljama u kojima ekologija dominira u proizvodnim procesima, čak se i šumarski stručnjaci prenose na korištenje bežičnih lanaca.

Načelo rada lančanog pila, zahtjevi za modele baterija

model lančane pileAlat je dizajniran za korištenje okretnog momenta motora kada lanac rotira na gumi, opremljen je rezačima i radni je član. Energija rotacije osovine može se dobiti iz motora s unutarnjim sagorijevanjem ili struje. Baterija osigurava instrumentu potrebnu energiju, pražnjenje.

Lančana pila na bateriji ima niz prednosti u odnosu na benzinske i mrežne modele:

 • mobilnost, poput benzinskog alata;
 • minimalnu buku, kao u mrežnom uređaju;
 • glatki i lagani start;
 • odsustvo ispušnih plinova i opasnost od upotrebe zapaljive tvari;
 • nije potrebna opskrba gorivom i održavanje sustava sagorijevanja;
 • jednostavan siguran transport alata.

Međutim, alat za bateriju je skup, snaga je inferiorna od benzinskih modela, jednaka je cijeni.

Kao i ostale lančane pile, bežični su podijeljeni prema intenzitetu uporabe za kućanstvo, univerzalno i profesionalno. Što više radova lančana pila može izvesti, to će biti teži i skuplji.

Uglavnom, svi instrumenti opremljeni su litij-ionskim akumulatorima s najnižim terminalnim naponom od 18 V, ali češće s dva seta baterija koje pružaju 36 V.

Prilikom odabira alata, potrebno je usredotočiti se na snagu motora, duljinu gume i mjesto motora. Određuje izbor udobnog držanja i udobnog položaja tijela prilikom rada. Bez gumba za zaključavanje zbog slučajnog okretanja, pila se ne bi trebala kupiti.

Pregled modela bežičnih lančanih pila

Stvaranje snažne jedinice pile može se temeljiti na 36 volt litij-ionskoj bateriji. Duljina noža pile je 18 cm, uzdužna ili poprečna pozicija motora.

Related  Područje primjene kultivara Teksasa

Odredite praktičnost i funkcionalnost alata:

 • udobno držanje stražnje ručke;
 • nisko središte gravitacije;
 • velika baterija s indikatorom punjenja;
 • aktivne i inercijske kočnice;
 • naglasak, nizak povlačenje i vibracije;
 • Motor bez četkica;
 • lako prikupljanje i podešavanje napetosti bez alata.

lančana pila RyobiPunjiva pila za pile Ryobi RY40510 mogu koristiti amateri. Radite na tome polako, jer zaštita od pregrijavanja motora nije osigurana. Ako se lanac zaglavi, motor, koji prevladava otpor, izgara. Pile s velikom 2,6 Ah baterija rješavaju zadatak brže od novih modela s niskom snagom od 1,6 Ah.

Alat nema lančanu kočnicu, čuvar se strši i skraćuje duljinu pile. Da biste isključili napajanje, trebate promijeniti položaj baterije. Gusto ulje ne prelazi u spremnik zbog uskog grla. Prednosti modela uključuju praktično podešavanje naglavne slušalice i naglasak.

Energija se koristi pri 40V i 36V, a težina alata iznosi 3,9 i 4,4 kg.

Postoje i drugi modeli s kapacitetom akumulatora od 5 Ah, ali osnovna ergonomija ostala je ista.

lančana pila MakitaKao primjer, zamislimo baterijski pile Makita HCU02ZX2 / 02C1. specifikacije:

 • akumulatori 2 h18 V, 36 V;
 • težina – 5 kg;
 • duljina gume -30 cm;
 • lanac – niski profili, 46 pila.

U jednoj modifikaciji koriste se 2 baterije za 18 V, u drugoj bateriji za 36 V i punjač.

Ispitivanje je pokazalo da je pila moćna, a uporaba dvije baterije omogućuje upotrebu za nekoliko instrumenata. Elementi parova naplaćuju se identično, najmanji je kapacitet odlučujući. Indikatori razine napunjenosti instalirani su na adapteru.

Uređaj ima prednosti – učinkovito kočenje lanca, praktično podešavanje napetosti lanca bez alata, podesivo uljno napajanje.

Ali ergonomija modela zahtijeva preciziranje:

 1. Visoka ručka pomiče središte gravitacije unatrag. Udaljenost između hvataljki je mala, što je nezgodno.
 2. Prilikom rada, pila se mora čuvati od spontane rotacije u odnosu na liniju za piljenje.

Related  Kupite električni kultivator za ljetnu rezidenciju – ubrzajte uzgoj tla

Tradicionalno, cijena proizvoda je visoka, kao i svi proizvodi tvrtke Makita.

Bosch AKE 30 LI lančana pila s bežičnom bravom ima ravnotežu, prikladnu ručku. Tijelo od plastike, mjesto hvatanja – od klizanja, ugodnog na dodir, materijala.

lančana pila BOSCHKoristi se litij-ionska baterija. Vrijeme punog punjenja baterije je 1.5 sati, punjenje do 80% – 65 min. Jedini elektrokemijski par koji se može puniti bez čekanja punog kapaciteta baterija. Baterije ostaju aktivne pri niskoj temperaturi minus. Stoga, litij-ionske baterije su najbolje, za korištenje u moćnoj tehnologiji.

Težina uređaja s baterijama je 5,2 kg, noža pile rotira 8 m / s. Namijenjen kućanstvu.

Kada radi bez opterećenja, motor se tiho utrlja. Možete sastaviti pilu za piljenje i pričvrstiti ga na tijelo bez dodatnih alata. Ulje se ulijeva u rezervoar kroz uklonjivi filtar, razina ulja je vidljiva u posebnom prozoru. Uključen je punjač, ​​postoji indikacija procesa s pokazivanjem kvarova.

Pila se može voziti duž i preko vlakana. Postoji kočnica sa zvučnim signalom. Reznice su jednake, u proizvodnji namještaja zahtijevaju samo brušenje. Kada se traka učvrsti, lagano se koči bez trzanja.

Alat je najfunkcionalniji, uravnoteženiji i može se koristiti u svakodnevnom životu. Prilikom ispitivanja, motorna pila akumulatora dobila je najvišu procjenu, primjećuje da se ne otkriva.

Greenworks lančana pilaPunjiva Greenworks pila se isporučuje s baterijama do 80 V. Najveća potražnja je za modele s baterijskim kapaciteta 40 i na dužini bar 40 cm. Prikazani su u liniji bez četkica modela inovacija, koja se ne odnosi na sva poduzeća, povećava troškove modelu, ali povećava vijek trajanja, to je lakše operacija.

Tvrtka predstavlja modele za amatersku i profesionalnu upotrebu. Za kućanstvo jeftin alat proizveden je na platformi od 24 V, a dužina pile je 25 cm.

Related  Kajmanski kultivator za jakog domaćina

Lanac lančanog pila Stihl je nova riječ poznatog proizvođača. Korištenje litij-ionskih baterija samo je novi naglasak ergonomske tehnike. Instrument je težak 2,7 kg bez baterije, opremljen je markiranim noževima pile s visinom od ¼ P.lančana pila STIHL

U testnim testovima, vidio je Shtila nesporni vođa na svim pozicijama. Uska propil omogućuje vam uštedu energije. Velika brzina okretanja lanca, motor bez četkica, kapacitet baterije 4,5 Ah – to su indikatori, dok vode.

Nedostatak je otkriven, baterija nije fiksirana, što može dovesti do njezinog izljeva i lomova.

lančana pila HusqvarneHusqvarna bežična pila motora predstavljena je modelom 436 Li. Alat srednje klase za performanse. Sakupljanje ogrjevnog drva i rad u vrtu – svrha instrumenta, koji radi na bateriji 36 V. Punjenje baterije je unutar 55 minuta.

Vrijednosti dizajna uključuju ne-žice rastezanje lanca i njezino prisilno podmazivanje. Modeli koriste motor bez četkica. Procjena korisnika pile u odnosu na omjer klase benzina i bežičnih pila kao “Mersa” i “Zhiguli”. Isto vrijedi i za cijenu.