električni kultivatorElektrični kultivator za dacho opravlja več operacij, tako da vrtnarje sprosti iz težkih izkopov. Spomladanska obdelava tal pomeni zbuditi zemljo po zimskem počitku, sprostitvi in ​​polnjenju s kisikom. Težko in dolgo kopanje polja bo obdelal električni kultivator.

Sorte izbranega kultivatorja

električni modelIzbira kultivatorja je odvisna od vrste dela – obdelave postelj v rastlinjaku in urejenega oranja ali dviga polja z rahljanjem, pri pripravi na trajno setev. Poleti lahko kultivator deluje kot strniško ali plevelno razmak med vrsticami.

Glede na vrsto opravljenega dela boste morali imeti različne priloge – rezila in zvezdice, hillocks in polirje. Moč motorja, ki se uporablja, je odvisna od gostote tal.

Električni kultivator za poletno rezidenco lahko deluje samo iz omrežja, zato je potreben podaljšek.

Električni kultivatorji za hiše so lahki in poceni, izvajajo omejeno število del.

Najlažji modeli kultivatorjev za rastlinjake

Predstavnik ultra-lahkih orodij je kultivator Zemlyak, proizvajalec Kalibr na Kitajskem. Glavna prednost je kompaktnost in majhna teža. Naprava deluje z nizkim šumom, pri čemer uporablja različne uteži za negovanje zemlje.

Pred delom je potrebno preveriti pritrditev vseh vijakov. V menjalniku ni mazanja, ga morate dodati. Run na lahki obremenitvi.

Kultivator Countryman CE 1300Če je izbira padla na električni zemeljski obrtnik CE 1300, se nanaša na ultra svetleče modele. To je priljubljen model za predelavo rastlinjakov, gredic in vrtnih ležišč. Svetlo plastično ohišje ščiti motor pred umazanijo in prahom. Mlini delujejo na globini 23 cm, pri prevozu pa so hitro sprostilna kolesa.

Specifikacije:

 • električni motor, moč 1,3 kW;
 • Hitrost vrtenja rezkarja je 110 obr./min.
 • premer rezalnika – 230 mm;
 • hitrost – 1 hitrost, brez povratnega zasuka;
 • teža – 13,4 kg.

Prilagodljiv volan in zložljivi ročaj sta dodatna udobnost pri transportu električnega kultivatorja za poletno rezidenco.

Einheil kultivatorZnani proizvajalec vrtne opreme, podjetje Einheil, ponuja otroka, ki tehta le 7,6 kg za obdelavo lahkih tleh v vrtovih in v rastlinjakih. Svetel kultivator z delovno širino 30 cm je opremljen z dvema reziloma in je sposoben sprostiti tla do globine 20 cm. Ima eno hitrost brez povratnega roba. Podjetje zagotavlja 750W električno 750W garancijo za 24-mesečno garancijo.

Related  Električna verižna žaga, katero naj izbere za gradnjo in dacha?

Malo globlje bo obdelal lahka tla otroka iz podjetja DDE. Namenjen je predelavi obdelane zemlje do 8 hektarjev. Kultivator je opremljen z reduktorjem oljnega curka, ergonomskim nastavljivim ročajem in ohišjem za zaščito pred prahom. Z ustrezno skrbjo bo 750W električni kultivator DDE trajal dolgo.

Družba, ki jo je leta 1990 ustanovil izumitelj Daniel Davis, je del skupine DDE. V parku in tehnologiji tega ameriškega podjetja je značilno, da je zanesljivo in učinkovito pri svojem delu.

Če kupite kultivator z električnim pogonom, morate poskrbeti za kakovostni podaljšek.

Razred lahkih modelov električnih kultivatorjev

kultivator DDE ET 1200-40Električni kultivator DDE ET 1200-40 ima oprijem 40 cm in deluje s šestimi noži. Moč motorja 1,2 kW omogoča obdelavo tal do globine 22 cm. Orodje upravlja tudi z vlečeno ploščadjo. Rezkarji iz legiranega jekla s posebnim ostrenjem so kvalitetno popustili kepe. Nizek hrup in pomanjkanje izpušnih plinov omogočata, da delate zgodaj zjutraj, ne da bi motili popotnike. Mehanizmi so pod zanesljivim pokrovom, ki ščiti pred umazanijo. S pripomočkom se boste spopadli z ženskimi rokami.

Tehnični parametri kultivatorja:

 • moč elektromotorja – 1,2 kW;
 • napetost je 230 V;
 • reduktor – črv;
 • kolesa – na voljo;
 • rezila – 6 kosov;
 • garancija – 2 leti.

Nastavljiv ročaj omogoča priročno upravljanje orodja do osebe katere koli višine. Teža kultivatorja je 12 kg.

kultivator DAEWOO DAT 1700EZnani korejski proizvajalec zanesljive opreme ponuja električni kultivator DAEWOO DAT 1700E, opremljen z lastnim električnim motorjem indukcijskega tipa. Motor za posebne namene je povečal navor in podaljšal življenjsko dobo motorja. Podjetje daje posebni garanciji za motor, celotna pogonska enota je pokrita s prahom in vodoodporno ohišje, ki ima ročaj za prenos orodja.

Polžni menjalnik ima aluminijasto ohišje. Naprava deluje z visokim izkoristkom in prenese 90% vrtilnega momenta na rezkala. Kultivator je opremljen s 16 rezalniki posebnega profila. Sama nosijo telo pri oranju brez uporabe koles. Za lažje prenašanje enote je rahljalnik in kolesa. Masa kultivatorja je 13,5 kg.

Related  Pregled modelov Garden Nectar

Ročaj zagotavlja nadzorno ploščo in gumb za zaklepanje pred naključnim zagonom. Tehnika lahko deluje v rastlinjakih in na mestu z gojenimi tlemi. Glede na povratne informacije uporabnika kultivator deluje tudi na gosto prst, hodi vzdolž zanemarjene lokacije, vendar je potrebno rezati korenine, ki so navite na osi mlinov.

Na trdi zemlji lahka naprava skoči ven, toda po tem, ko pobere kot naklona, ​​je mogoče obdelati takšno zemljo.

Vzdrževanje opreme družba zaupa le centrom po vsej državi.

kultivatorElektrični kultivator Gardin se trži na trgu z gospodarskimi modeli z motorjem z močjo 600 W. Obdelava majhnih lahkih naprav traku od 20 do 36 cm pri isti moči. Teža je od 6,5 do 8 kg. Globina predelave je 18 cm, vendar posebna oblika in ostrenje nožev omogočata, da se težka tlapljena zemljina razrahlja do globine 18 cm. Kultivator je opremljen s 4 rezili, ki učinkovito delujejo.

Napravo nadzira ena roka, sama ugriza v tla in se premika. Pogon z mazanjem bloka motorja zagotavlja nemoteno delovanje.

Z uporabo eneradijskega mehanizma je možno dodatno uporabljati gnojila za kopanje. Za varno premikanje kabla je orodje opremljeno s sistemom za razbremenitev, ki zožuje žice.

Rezalniki delujejo s hitrostjo 260 vrt / min, kar prispeva k dobremu brušenju kep. Zložljiva aluminijasta ročica ne ovira transporta inštrumenta v prtljažniku. Izdelajte modele v Nemčiji.

kultivator Hyundai t2000eElektrični kultivator Hyundai T2000E izstopa med drugimi modeli, ne le z močjo, združevanjem. Obstoječi tračni pogon prispeva k dušenju tovora. Rezila poganja verižni pogon. Kot rezultat, zasnova omogoča obdelavo v enem prehodu 50 cm. Krila nad kolesi zaščitijo močni del pred umazanijo. Volan je nagnjen v udoben položaj. Prednje kolo je potrebno med transportom, v delovnem položaju, ki ga dvigne.

Related  Enostaven in funkcionalen pomočnik – kultivator Mantis

Tehnične značilnosti instrumenta:

 • moč elektromotorja – 2,0 kW;
 • premer rezalnika 280 mm;
 • globina obdelave – 25 cm:
 • delovna širina je 55 cm;
 • teža 29,6 kg.

V primerjavi z zadevnimi modeli je to najmočnejši kultivator. Na robovih delovnega mehanizma so diski, ki tvorijo enakomerno rezanje. Za začetek morate uporabiti moč in stisniti sklopko. Naprava se postopno vnaša v tla z rahlim nanosom. Odprtina pade na delovno globino. Pri polni obremenitvi, s potopom 25 cm, je stroj počasen, vendar skrbno obdeluje zemeljsko plast.

Kultivator ima nabor kovinskih mlinov in asinhronega motorja.

Kultivator PatriotKultivator električna Patriot znamka blagovne znamke – Amerika, proizvodnja je ustanovljena na Kitajskem. Majhen aparat, ki lahko obdeluje 26 cm obdelane zemlje. Moč motorja 1390 W, teža 16 kg. Kultivator je opremljen s polžastim gonilom, pasom. Mlinice s presekom 230 mm obdelajo tla do globine 20 mm. Orodje se je dobro pokazalo pri razrezu postelj in pri delu v rastlinjaku.

Vsi ponujeni modeli imajo različne stroške. Toda z zadostno usposobljenostjo pri vodovodu, poznavanjem praktičnega elektrotehnike, lahko sestavite električni kultivator z lastnimi rokami.

samonosilni kultivatorPred vami je model električnega brusilca za meso. Da bi napravili napravo, boste potrebovali:

 • motor iz mesne mlinice, boljši od industrijske;
 • kovinske cevi in ​​kotiček;
 • kolesa na osi;
 • vijak, ostanki;
 • varilni stroj in orodje.

Za krater reduktorja preko priloženih vogalov zavarujte kovinske ročajne ročke, ki jih je mogoče nagibati za udobje. V istem kotu pritrdimo osi kolesa. Izberemo par koles srednje velikosti. Iz ostankov morate izrezati gred za nože. V pušo iz električnega stroja postavite gred in na njej iz upognjenih plošč zbrati nože.

Video o električnem kultivatorju