barbæren er modenNylig har det blitt fasjonable å plante en hekke av flerårige busker på tomten, inkludert barbær. Dette er imidlertid ikke hans eneste fortjeneste. Takket være den rikelige høstingen av spiselige røde bær som buskene bokstavelig talt strekkes om høsten, kan du høste kompositter og bevarer fra barbær til vinteren, lage tinkturer eller bare tørke frukten.

Aromatisk barbærkompot har en uvanlig søt og sur smak og en veldig vakker, rik rød farge. Den slukker tørst og har en positiv effekt på kroppen. Bruken av en slik drink om vinteren øker motstanden mot katarralsykdommer.

Nyttige egenskaper av kompot fra barbær har blitt notert i lang tid og ikke forårsaker tvil. Tilhengere av tradisjonell medisin anbefaler å drikke det for brudd på fordøyelsessystemet og ved økt trykk. I tillegg har barbæren en mild avføringseffekt og brukes til avføring av avføring. Barbs svin bidrar til å redusere kroppstemperatur og aktiv svette. Den brukes i diabetes mellitus, unntatt fra sammensetningen av granulert sukker.

Siden barberry har egenskapen til raskt senkende blodtrykk, bør drikkevarer tas med forsiktighet til personer som lider av vegetativ-vaskulær dystoni. Og på grunn av den karakteristiske sure smaken av bær, er de kontraindisert i høy surhet.

For forberedelse av kompote av barbær for vinterhøsten moden bær. De har en ganske myk struktur, så de skal vaskes forsiktig, slik at barbæren ikke bryter og ikke la juice. Hvis du trenger å rense frukten fra beinene, er det bedre å rive ut litt underpresterte barbær.

Grønne bær av barbær kan ikke konsumeres kategorisk – de inneholder giftstoffer og er svært giftige.

Det er mange oppskrifter av kompot fra barbær, der bare dens frukter blir brukt. Men siden slike drinker ikke kan drikke alt (på grunn av ganske sur smak), er barbær ofte kombinert med andre frukter eller bær. Kombinerte kompoter er mer søte, da barberbaren brukes hovedsakelig for å gi drikke en vakker farge og bare da – lys surhet. De liker spesielt små barn.

Related  De beste oppskrifter av kvede syltetøy hjemme

Sterilisert kompote av barbær

sterilisert barbærkomposittFrukt i mengden som er nødvendig for å fylle boksene til randen, å sortere ut, fjerne haler og skyll under rennende vann. Rene bær helles i beholdere, fyller dem helt.vask bær og fjern haler

For å avgjøre hvor mye vann som kreves for å helles, hell det i en krukke med barbær, og dren til en kasserolle.

Kok sirupen fra det fusjonerte vannet og tilsett 700 g sukker per liter vann.å lage den nødvendige mengden sirup

Hell barbæren i bokser med varm sirup, deksel og steriliser i 30 minutter, før du legger et gammelt håndkle på bunnen av pannen.å sterilisere compote fra barbær

Rull og la til helt avkjølt. Hold kompot av barbær for vinteren skal være i kjelleren.

Drikk fra barbær ved dobbel fylling metode

barbærkompot uten steriliseringFor de som ikke har tid til å tinker med bevaring, er det en rask oppskrift på compote fra barbær for vinteren uten sterilisering. Det bør bemerkes med det samme at, siden kompotet selv ikke er utsatt for langsiktig varmebehandling, er det nødvendig å sterilisere flasker for rulling i minst 15 minutter.bokser for compote sterilisere

Plasser metalldekslene i en gryte og kok i 10 minutter.bokser for koking

Så, ett kilo barbær bør nøye sorteres ut for ikke å forlate søppel og bortskjemt bær. Skyll og hell i en kolander.

Dehydrert bær å spre seg på tre-liters bokser. Det er ikke nødvendig å legge mye, det er nok å fylle beholderen med mindre enn halvparten.

Forbered drikke på to måter:

  1. I en stor kasserolle helles vann, kom med koking og hell beholderne med barbær. Deksel med lokket, pakk beholderne med et varmt teppe og la det fylles i 15-20 minutter.koker hellebærbær i krukker
  2. Etter denne tiden, drenne vannet tilbake i pannen og lag sukkersirupen med en hastighet på 2 ss. sukker for en flaske med drikke. Hell dem bær en gang til og kast straks opp.koker sirup, hell barber og rulle
  3. Banker vender opp og ned og pakker det godt inn. Etter at de er avkjølt, la det gå til kjelleren for lagring.

Related  Hvordan lage kompott av epler og blommer: oppskrifter, konservering og tips

Kompis av barbær og epler

compote av barbær og eplerHovedkomponenten i compote vil være frukt og noen få bær – for farge:

  • epler – 1 kg:
  • barbær – 200 g.

Bær plukk og skyll.

Epler skales og kuttes i stykker av vilkårlig form.skrelle epler kuttes i terninger

Legg ut ingrediensene i lag i 1-liters krukker.

For å fylle sirupen fra beregningen:

  • vann – 1 l;
  • sukker – 500 g.

Hvis epler er veldig søte varianter, blir sukker satt mindre (300 g).

Hell kokesirupet i glassene og steriliser komposten i 25 minutter, rull deretter opp og la avkjøles.

Komponenter av barbær og pærer

kompott av barbær og pærerForbered frukt og bær:

  • 1 kg barbærvasket;
  • 1 kg pærer skales og kuttes i stykker.

fra pærer for å fjerne kjernenLegg deretter vekselvis de tilberedte matvarer i krukker.

Hell vann i pannen, kok opp og dekk med sukker med en hastighet på 700 g per 1 liter væske. Rør, la det oppløse seg.

Hell boksene med barbær og pærer med varm sirup og steriliser dem i minst 20 minutter. Å rulle

Konsentrert juice fra barbærbær

konsentrert drikke laget av barbærHvis du ikke har et stort utvalg av glassbeholdere for å forberede kompotter, kan du tilberede barbsjuice. En krukke med denne saften er nok til å lage en vinterkompot av barbær for en stor familie, bare fortynnet med kokt vann.

Godt modnet bær helles i en gryte, legg til vann. Kok til barbæren er myk.koker modne bær i en kasserolle

Drenk vannet og gni fruktene gjennom en sigte.

Den mottatte væskevekten til å helles i smøremidler og sterilisere 15 minutter. Å rulle

Noen husmødre bruker en glemt oppskrift på compote fra barbær i en kasserolle. Ifølge ham er fruktene ikke spredt i krukken, men de blir straks laget av dem: i en stor gryte strømm vann og sovner barbær i liten mengde. Etter at vannet koke, tilsett sukker til smak og la det oppløse seg. Derefter flasker den ferdige kompotet og steriliseres i 20-30 minutter for å øke holdbarheten. Hvis du planlegger å spise drikken innen de neste 7 dagene, blir steriliseringsprosessen hoppet over. Den ferdige kompoten i dette tilfellet er lagret i kjøleskapet.nyttig kompot av barbær

Related  Populære tips: Hvordan lage erter til vinteren

De som ikke har forsøkt å bevare barbsjuice, bør ta en sjanse og forberede den på vinteren. Dermed kan du ikke bare skjemme bort kjære velsmakende nyhet, men gir også syv vitaminer for hele vinteren. Bon appetitt!

Høsting av barbær – video