gul plomme for kompotEn av de lyse påminnelsene om sommeren, lagret på hyllene i pantryet, er en kompot av gul plomme. Og det er sant, bare med en utadvendt utseende vil en krukke med varm, solfylt drikk behage den estetiske smaken. En duftende, søt kompositt slukker ikke bare helt tørst, men vil også bli en vitaminbarriere på vei til avitaminose.

I motsetning til drinker laget av frukt av blå varianter, gir den gule plommen komposten en mer søt smak, så du bør ikke legge mye sukker.

Plum drikke

kompott av gule plommerEn av de enkleste og enkleste å forberede oppskrifter av kompott fra gul plomme til vinteren er en enkelt fylling av frukt med sukker sirup. Til tross for at drikken ikke er sterilisert videre, er den perfekt lagret, og fordi plommene har sin egen nødvendige syre.

For forberedelse av to bokser kompositt med en kapasitet på 3 liter vil du trenge:

 • moden, men ikke veldig myke plommer – 1 kg;
 • sukker – 600 g;
 • vann – 5 liter.

Steg-for-trinns forberedelse av kompott fra gul plomme:

 1. Steriliser flasker.kanistersterilisering
 2. Frukt å sortere ut, rive av haler og vaske. Tillat å tørke litt.plommer for kompott å sortere og vaske
 3. Spred kremet på boksene, fordel dem på samme måte.sett plommer i bokser
 4. I en middels gryte fyller du vann med en hastighet på ca 2,5 liter per boks. Du kan ta litt mer, med en margin. Når det koke, tilsett sukker. Rør, kok sirupen i 5 minutter.kok sirupen 5 minutter
 5. Hell plommene med kokende sirup, rulle og deksel med et varmt teppe for selvsterilisering.Hell plommene med kokende sirup og kast opp
 6. Etter at boksene med kompott er avkjølt helt, legges de i kjelleren eller kjelleren.

Komponenter av gul plomme med bein anbefaler å lagre ikke mer enn 1 år. Ytterligere lagring kan være fulle av matforgiftning på grunn av spesielle stoffer frigjort fra beinene.

Plomme compote ved dobbel fylling metode

plomme compote uten steriliseringPrinsippet om tilberedning av drikke er nesten det samme som i forrige oppskrift. For en tre-liters krukke, lag 1 kg modne gule plommer med hardt kjøtt.

Overripe, myke frukter skal stå igjen for tilberedning av syltetøy og syltetøy. Ved kontakt med kokende vann skall av en slik drenering kan sprekke – det vil ødelegge utseendet på gul plomme kompott i vinter og gjøre det gjørmete farge.

Sett plommer i en krukke og hell kokende vann (ca. 2,5 liter). Lukk lokket og la arbeidsstykket stå i en halv time. Fra oven er det ønskelig å dekke med et håndkle.Hell over plommer med kokende vann

Related  Enkle oppskrifter for å lage eple cider eddik hjemme

Kjølt vann til å smelte sammen i en gryte og på basis for å lage sukker sirup, og tilsett 250-300 g sukker.infusjon og koke sirup

Påfyll en krukke med frukt, rull og pakk den med en varm sirup.

Kompot av skalte gule plommer

kompott av gule plommer uten groperDenne drikken viser seg å være svært mettet smak på grunn av den høye konsentrasjonen av frukt og sukker. For billet er det praktisk å bruke liter glass – de tar mindre plass på hyllen. Men fra en slik krukke kan du lage et par liter kompott.

Konsentrert kompositt av blommer, om ønskelig, kan fortynnes med kokt vann umiddelbart før forbruk.

Formelen er litt forskjellig fra fyllekompotene:

 1. Tre kilo søte gule plommer vasket, kutt med en kniv i to halvdeler og ta ut beinene.fjern steinen fra vasken
 2. I presteriliserte krukker legger du den skrællede frukten og fyller dem opp til toppen.
 3. Fra 750 g granulert sukker og 1,5 liter vann, kok sirupen og hell plommene.
 4. I en stor, bred panne eller bekken legger du et gammelt håndkle på bunnen og legger fruktkrukkerne på toppen og dekker dem med deksel. Hell varmt vann i en panne, kom med koking og fra det øyeblikk for å sterilisere komposten i 25 minutter.
 5. Fjern forsiktig glassbeholdere, rull dem opp og pakk dem rundt.

 

Kompositt fra blommer uten sukkersterilisert

plomme compote uten sukkerPå grunn av at gule blommer har en ganske søt smak, kan de oppbevares uten tilsetning av sukker.

Plommer i mengden 700 gram per liter krukke å vaske, sett i en colander og overgi først – kokende, og deretter med kaldt vann. Etter alle flytende avløp, spred dem i krukker og hell den nødvendige mengden kokende vann.fyll bankene med frukt

Related  Hvordan lage en duftende juice i en eplekoker?

Sett glassene i en stor gryte, deksel med metalllokk og steriliser i 10 minutter.å sterilisere kompotet av gule plommer

For å rulle compote fra blommer uten sukker til vinteren, skru glassene opp ned og pakk den opp.

Plomme compote uten sukker, kokt i en gryte

plomme compote i en panneEgenheten ved denne drikken er ikke bare fraværet av sukker, men også veien til forberedelsen. I motsetning til den forrige oppskriften, blir plommer pre-cooked.

Tette modne plommer i en mengde på 500 gram å vaske, rive av haler. Beinene fjernes ikke.

Hell i en gryte med 2,5 liter vann. Når hun varmes opp litt, legger du ut de gule plommene. Kok, blanch i 1-2 minutter, og forsiktig forsøk å ikke rive peelen, ta frukten ut av vannet og legg den i en flaske.

Kok komposten i en kasserolleGi vannet der plommene ble kokt, kok igjen og hell den i en flaske med blommer. Kork og vikle.

Komposisjonen til den gule plommen er spesielt populær blant barn, fordi dette er en to-i-ett-drink: du kan slukke tørsten din og ha en bit frukt. Og hvis blommene blir igjen, vil de lage en utmerket plommepai. Generelt, ikke-avfallsproduksjon! Derfor vil et par (titalls) ekstra krukker nøyaktig ikke skade.