kirsebær kompottAromatisk kompott fra fuglkirsebær vil værre om vinteren med en uvanlig smak og vil ikke tillate kroppen å lide av beriberi. Å brygge en drink er en av de beste måtene å bestemme en bær som ikke har universell kjærlighet i sin friske form. Det er mange oppskrifter, alle er arbeidskrevende, slag og mengde ingredienser. Fra tilsetningene avhenger smak, farge og smak av arbeidsstykket. Her samles de mest enkle varianter av compotes fra rød fugl kirsebær og svart.

Generelle prinsipper for forberedelse av kirsebærkompot for vinter

svart fugl kirsebærFor å gjøre drikken duftende og lys, må du bruke modne bær. Men de bør ikke være krøllete, rottne, ormfulle. De ødelagte prøvene må kastes tilbake i skottet sammen med kvister, blader og annet søppel. Ellers vil det være vanskelig å sikre bevaring av compote fra rødfugl kirsebær eller svart før vinteren.rød fugl kirsebær

Generelle prinsipper for utarbeidelse av komposer:

 1. Bærene vaskes grundig før bruk, befriet fra kvistene, tørkes.
 2. Banker krever alltid behandling. Den mest pålitelige måten er å sterilisere oppvasken over dampen, i ovnen, i mikrobølgeovn.
 3. Omslag krever også behandling, du kan koke eller bare helle varmt vann.
 4. Sukker til vinteremner bør brukes rent fra emballasjen. Det er bedre å ikke ta produktet fra bordet, krummer eller søppel kan komme inn i den.
 5. Lokket skal alltid skrues med en spesialnøkkel, sett deretter krukken opp og ned og dekk den med noe varmt, hold det til det er helt avkjølt.

kul kompott av fuglkirsebær til vinterenDu kan tilberede kompoter fra fuglekirsebær til vinteren uten sterilisering og med ekstra koking av de fylte bokser i en kasserolle. Den første metoden er mindre arbeidskrevende, men garanterer ikke bevaring av drikke til vinteren selv. Den minste avviket fra teknologien, brudd på sterilitet kan føre til syring. For å lette teknologien og redusere tilberedningstiden, blir dobbelt fylling, blanching teknikker brukt, ofte tilsatt sitronsyre, som tjener som konserveringsmiddel.

Related  Vet du hvordan du åpner vin uten spinn?

Kirsebærkompot for vinter uten sterilisering

Den enkleste og ukompliserte oppskriften på vinterhøsting. Siden drikken ikke passerer sterilisering, er det viktig å observere absolutt sterilitet, omhyggelig kamre bærene, skyll, tørk dem. Beregning av ingredienser per en tre-liters krukke. Mengden sukker kan økes, men det er uønsket å redusere det. Klargjøring av kompott fra fuglkirsebær til vinter ifølge denne oppskriften i små bokser anbefales ikke, da under infusjonen under teppet er det en prosess med selvsterilisering, er det umulig i små retter.

ingredienser:

 • 0,5 kg fuglkirsebær;
 • 0,3 kg sukker;
 • 1 ts. sitronsyre;
 • 2,6 liter vann.

forberedelse:

 1. Behandle bærene og tørk dem. Hell i en steril krukke.å plukke bær av birdberry
 2. Oppskrift vannet med sukker, kok opp og koker et minutt for å sikre steril sterilitet.koker vann med sukker
 3. Legg til bæren sitronsyre. Hell innholdet av boksen med kokende sirup til halsen, sett et sterilt lokk på og kast opp nøkkelen med det samme.Hell sirup krukker av bær og rulle La til helt avkjølt.

I stedet for sitronsyre, kan du legge til naturlig juice av sitrus i mengden 30-40 ml til billet. Denne ingrediensen vil fylle arbeidsstykket med en behagelig aroma.

Komponere fra fuglekirsebær og epler med dobbelt fylling

kompott av fuglekirsebær og eplerOppskriften på en blandet drink med en fantastisk smak og sommer smak. Teknologien med dobbel helling betraktes som sikrere, ideell for tette bær med stein. Ofte brukes det til å forberede tomater, agurker til vinteren. For å forberede kompott fra fuglekirsebær og epler, anbefales det å bruke tette frukter uten ormhull, bukser og andre skader. Ripe frukt passer ikke, stykker kan miste form og vil ikke se veldig attraktivt ut.

ingredienser:

 • 400 g sukker;
 • 250 g fuglkirsebær;
 • 500 g epler;
 • vann.

Related  Innkjøp av fruktdrikker uten juicer: eplejuice hjemme

forberedelse:

 1. Hell de tilberedte bærene i en ren krukke. Vask epler, tørk tørk, kutt i store biter. Ogryzki bypass, deres tilstedeværelse i kompott av fuglekirsebær er valgfritt.Forbered epler for kompott
 2. Hør innholdet i boksen med bratt kokende vann, deksel, men ikke vri. La arbeidsstykket stå i ti minutter. Å sette på et deksel med hull, for å fusjonere fra en krukke all væske i en panne, for å sette på en tallerken.Kan innholdet i krukker helle kokende vanndrenering av det infiserte vannet
 3. Tilsett sukker til vannet. Hvis epler er søte, så kan du hente 0,5 ts for smak. sitronsyre, det vil også tjene som et ekstra konserveringsmiddel.tilsett sukker og koke
 4. Kok sirupen i 2 minutter, hell de blancherte ingrediensene under nakken. Sett lokket på plass, kast opp glasset med en nøkkel, fjern den til den er helt ned under teppet.

En enkel oppskrift på kompott av rød fugl kirsebær og dogrose

kirsebær og dogrose compoteEn interessant teknologi som unngår sterilisering av fyllde bokser i en kasserolle. Forberedelse av denne drikken utføres i to trinn, det vil ta flere timer å insistere ingrediensene i sirupen. Bær av røde varianter avviger mindre uttalt smak. Derfor, for å forberede compote fra rød fugl kirsebær, anbefales det å bruke ekstra ingredienser. Vanligvis er det kirsebær, bringebær, currant, noen frukter som sammenfaller i løpet av modningstidspunktet. En av alternativene – en dogrose. Drikk er ikke bare rik, men også vitamin. Ingredienser for tre liter.

ingredienser:

 • 200 g rose hofter;
 • 500 g fuglekirsebær;
 • 270 g sukker;
 • 2,3 liter vann.

forberedelse:

 1. Vannkok, tilsett sukker, koke i tre minutter.vann med sukkerkok
 2. Bær fuglkirsebær og en rosa hofte, gjør det godt, men du kan ikke tørke det.Bærene plukkes og vaskes
 3. Dip ingrediensene i drikken i en gryte med varm sirup og slå av kokeren umiddelbart. Dekk, la i fem timer, du kan litt lenger. I løpet av denne tiden vil bærene bli gjennomvåt med sirup, de vil dele med den smaken.kok bær
 4. Banker å forberede. Fjern bærene fra komposten og sett i en steril beholder. Sett sirupen på komfyren, kok i fem minutter. Det siste trinnet med å lage enkle compote fra rød fugl kirsebær er å hellende kokende væske. Banker tett kork. La til helt nedkjølt i bunnen under et varmt teppe.

Enhver compote blir mer interessant hvis du legger til aromatiske krydder: vanilje, kanel, nellik. Pikant smak av arbeidsstykket vil gi et stykke ingefær. En interessant lukt er sitron eller appelsinskall, du kan sette noen sitrus.

Oppskrifter for å lage fuglkirsebærkompot er faktisk mye større, men nesten alle av dem er basert på disse grunnleggende teknologiene. Ved å legge til forskjellige frukter og bær, regulere mengden sukker og krydder, kan du endre og til og med oppfinne ny smak. Eksperiment!