lindung nilai dari semak-semak tumbuh cepatSetiap tapak memerlukan pagar yang selamat. Alternatif yang sangat baik untuk pagar tradisional akan menjadi lindung nilai, berkembang pesat, saka, ia bukan sahaja akan melindungi harta benda dari pandangan luar dan tetamu yang tidak diundang, tetapi juga mewarna seluruh wilayah.

Dengan pemilihan semak belukar yang tidak mengambil banyak masa dan tenaga untuk dijaga, dan sebagai balasannya akan menyampaikan pagar yang boleh diperbaharui secara semula jadi yang melakukan beberapa fungsi penting sekaligus.

Keperluan untuk tumbuh-tumbuhan semak dan pagar yang cepat tumbuh

hydrangea sebagai lindung nilaiTanaman renek perennial, yang dipilih untuk membengkokkan laman web, boleh menjadi daun luruh dan hijau, tinggi dan sangat kecil, hiasan-hiasan, mekar dan juga buah-buahan.

Dalam kes ini, lindung nilai atas dasarnya bukan sahaja memainkan peranan “sempadan hijau”, ia:

 • membantu untuk membahagikan ruang ke dalam zon berfungsi;
 • membersihkan udara, dan ketika memilih semak-semak berbunga itu adalah pembawa madu dan umpan yang serius untuk penyerbuk serangga;
 • berubah bentuk sepanjang tahun, menghiasi wilayah;
 • Memelihara tanah longgar di lereng jurang, menghalang hakisan tanah;
 • melindungi kebun taman dan kebun dari cahaya matahari langsung udara sejuk.

Keperluan tumbuh-tumbuhan yang semakin berkembang untuk lindung nilai adalah beberapa keperluan penting. Tumbuhan sebegini bukan sahaja dibezakan dengan kelajuan pembentukan menembak, tetapi juga:

 • tidak bersahaja, iaitu, tanpa penjagaan yang teliti;
 • rintangan fros, terutamanya di kawasan-kawasan yang mempunyai musim sejuk yang teruk dan bahaya musim sejuk berulang musim bunga;
 • umur panjang;
 • keupayaan untuk membentuk dinding hijau seragam padat;
 • toleransi yang baik untuk pembentukan biasa.

Penjagaan untuk penanaman akan menjadi lebih mudah jika lindung nilai yang cepat berkembang untuk lindung nilai tidak akan berkembang dari semasa ke semasa, meninggalkan had laman web mereka yang ditetapkan.

hedge trimmed lindung nilaiWalau bagaimanapun, tidak semestinya mungkin untuk mencari budaya sedemikian. Oleh itu, penduduk musim panas menikmati teknik-teknik pertanian yang mudah untuk membantu mengekalkan keinginan semangat semak untuk mengambil sebanyak mungkin ruang. Yang paling mudah semasa penanaman adalah untuk menghadkan parit penanaman, menggali helaian batu tulis ke kedalaman sistem akar.

Semut-semak yang mana untuk lindung nilai berkembang pesat dan kemungkinan besar untuk memenuhi keperluan yang disenaraikan di atas?

Jenis semak berkembang pantas untuk lindung nilai

penjagaan belukar lindung nilaiUntuk membuat lindung nilai, kebelakangan ini batu-batu malar hijau sering digunakan. Tanaman sedemikian mengekalkan kecerahan warna tanpa mengira musim. Juniper dan thai dengan mudah boleh dikepala dan sempurna menyimpan bentuk yang diingini. Walau bagaimanapun, konifer mempunyai satu kelemahan – dalam kebanyakan kes, mereka tumbuh dengan perlahan.

Dalam tanaman daun, kadar pertumbuhan adalah jauh lebih tinggi berbanding dengan konifer, dan hiasan yang tinggi dari musim bunga hingga musim luruh mengimbangi ketiadaan dedaunan di musim sejuk.

Apakah jenis pokok renek yang sesuai untuk tumbuh-tumbuhan saka yang cepat berkembang? Pilihan kecil tumbuh-tumbuhan yang terkenal dengan foto akan membantu untuk membuat pilihan yang tepat.

Related  Cari tempat dalam reka bentuk landskap tapak juniper Repanda

Barberry

barberry untuk lindung nilaiSalah satu tempat pertama yang popular di kalangan baka seperti ini sepatutnya mengambil bararis. Tumbuh-tumbuhan dengan pucuk dedaunan tebal yang tebal sangat bertolak ansur dengan kedua-dua potongan rambut, dan musim sejuk di Rusia. Mereka boleh disyorkan dengan selamat sebagai tumbuhan yang berkembang pesat untuk lindung nilai bagi rantau Moscow, kawasan lain tali pinggang tengah dan juga ke utara.

Terima kasih kepada daun dan buah-buahan yang dipelihara panjang di cawangan, lindung nilai, mengubah penampilannya, kekal menarik sepanjang tahun. Dan kehadiran duri pada cawangan padat menambah keandalannya. Pada pelupusan penduduk musim panas terdapat cukup banyak bukan sahaja dengan dedaunan hijau tradisional, tetapi juga ungu-ungu, emas. Dari gred ke pelbagai, ketinggian maksimum tumbuhan, dan oleh itu pagar, juga berubah dengan serius.

Bladderwort

vesicle di sepanjang jalan tamanUntuk pagar sederhana tinggi, bentuk yang ketat atau bebas sering dipilih sebagai vesicle. Daun tumbuhan kelihatan seperti dedaunan dedaunan, bunga yang subur pada separuh pertama musim panas tidak kurang mengesankan daripada Kalina atau spiraea. Di samping itu, kenaikan purata di musim permaidani musim sejuk yang tahan lasak dan tidak selektif pada tahun ini adalah kira-kira 40 cm.

Dengan potongan rambut yang kerap, lindung nilai abadi dari semak tumbuh cepat tidak begitu padat dengan bunga, tetapi memperoleh ketumpatan tambahan dan kepantasan. Sekiranya vesikel tidak dipotong, lebar dan ketinggian mahkota boleh mencapai 4 meter.

Salji-melon

pagar salji untuk lindung nilaiUntuk pagar hiasan dan sekatan yang kecil, tidak ada semak yang lebih baik daripada merayap salji. Lindung nilai berdasarkan tumbuhan tumbuh hingga 80-120 cm, dan walaupun ia tidak mempunyai kepadatan yang cukup, ia menarik pada bila-bila masa sepanjang tahun.

Related  Bagaimana untuk membuat katil batu: beberapa tip berguna

Dari akhir urat hingga pertengahan musim panas, antara daun berbentuk bujur, daun hijau, bunga putih atau merah jambu dapat dilihat. Kemudian di tempat mereka ada buah-buahan yang luar biasa, mirip dengan benjolan salju. Mereka kekal di dalam belukar walaupun di musim sejuk.

Hawthorn

lindung nilai hawthornHawthorn sangat popular dengan pereka landskap. Dalam gambar pokok renek yang cepat tumbuh untuk lindung nilai, adalah jelas bahawa kilang itu bukan sahaja memenuhi semua keperluan untuk tanaman itu, ia mengekalkan hiasan dari musim bunga ke musim gugur yang mendalam.

Memilih salah satu spesies hawthorn tinggi, anda boleh mengelilingi rumah dan taman dengan dinding hijau padat, yang pada musim bunga secara aktif menarik lebah, dan pada akhir musim panas dikehendaki dengan buah masak.

bunga hawthornPada cawangan pelbagai jenis hawthorn terdapat tumbuh-tumbuhan lignified yang luar biasa, sama dengan duri panjang. Mereka akan membantu membuat pagar bukan hanya tinggi dan menarik, tetapi juga tidak dapat dilepaskan.

Derain putih

putih anggur terangMenakjubkan dalam semua aspek, pokok renek yang cepat tumbuh untuk lindung nilai adalah baik untuk kandang yang berkisar dari 120 hingga 180 cm.

Oleh kerana mahkota yang luas tumbuhan itu, potongan rambut biasa dan cukup kerap diperlukan. Tetapi pagar pagar di musim sejuk, terima kasih kepada bayangan kemerahan yang berwarna merah terang, akan menjadi titik rujukan yang sangat baik.

berwarna putih pada musim panasPada musim bunga, di atas belukar dengan dedaunan beraneka warna dalam warna merah muda-hijau, merah jambu-hijau atau kuning-hijau, ia mekar, dan oleh musim gugur, buah-buahan globular putih muncul di tempat berus putih.

Karagan atau akasia kuning

akasia kuningTumbuhan hiasan ini sangat sejuk, tidak bersahaja dan mudah dikendalikan tanpa penyiraman biasa.

Akasia kuning boleh digunakan sebagai pokok atau pokok renek yang cepat berkembang untuk lindung nilai. Menanam dalam kes ini adalah padat, plastik, hiasan. Dalam ketinggian, pagar seperti itu dapat mencapai 4 meter. Kilang itu tidak mempunyai bentuk yang buruk dan tidak mahu membentuk banyak pokok. Di taman itu akan berguna sebagai tumbuhan madu yang sangat baik.

Related  Foto katil bunga yang dibuat dengan tangan

Taman dan polyanthus meningkat

pagar poliesterUnbelievably cantik, subur dan bergaya melihat lindung nilai semak taman dan polianthus mawar.

Tumbuh-tumbuhan salah satu daripada jenis mereka mewujudkan suasana taman Victoria, sementara pagar tersebut tidak diberi bentuk yang ketat, tetapi hanya mengekalkan semak hiasan. Walau bagaimanapun, perlu diingati bahawa semua mawar cenderung memberi pucuk yang dipotong dengan teliti.

hedgerowLindung nilai yang luar biasa dalam gaya bebas diperoleh dari pelbagai jenis spiraea, yang memberi respon yang baik kepada potongan rambut Chubushnik, serta secara tradisinya ditanam di laman lilac negara. Semua budaya ini berkembang dengan sempurna dan bertolak ansur dengan musim sejuk tanpa kerugian.

Blackthorn dan semak-semak yang tumbuh dengan cepat untuk lindung nilai

hedgerowTidak hairanlah bahawa untuk pagar taman hijau, budaya dengan duri sering dipilih. Lindungan semak berduri dari spesies yang berkembang pesat, walaupun dengan ketumpatan yang tidak mencukupi dan kekurangan dedaunan, berubah menjadi halangan yang tidak dapat diatasi bukan hanya untuk orang, tetapi juga untuk haiwan jalan dan ternakan. Dengan pagar sedemikian untuk laman web ini, anda boleh menjadi tenang!

Salah satu semak berduri yang digunakan dalam berkebun, hanya sedikit lebih rendah daripada anjing yang naik. Ia adalah duri atau sampingan dengan dedaunan hijau gelap bujur dan bulat biru-biru buah-buahan. Frost-proof, dengan sempurna membawa belukar rambut selama beberapa tahun menjadi sebahagian daripada lindung nilai homogen yang padat yang tidak hanya dapat membezakan wilayah itu, tetapi juga menguatkan lereng jurang atau kolam.

lindung nilai berduriPagar dari semak mempunyai kesan tidak kurang:

 • laut buckthorn, bercabang dengan pemangkasan, bersahaja dan banyak memberi pucuk akar;
 • Quince Jepun, sesuai untuk mewujudkan sempadan hiasan rendah.

Aronia dan arthrogia

landak hedgehogUntuk membuat pagar taman tinggi, kecuali untuk perlindungan, menyediakan pemilik dengan buah-buahan yang lazat, tanaman irgu dan chokeberry. Tumbuhan ini dapat membentuk lindung nilai sehingga 3 meter tinggi dan lebih tinggi.

Mereka adalah musim sejuk yang tahan lasak, tidak menghiraukan keadaan yang semakin meningkat dan menyenangkan mata bukan hanya dengan bunga putih yang meriah, tetapi juga dengan tassels buah-buahan yang boleh dimakan, dan juga mengganti daun oleh musim luruh.

Tumbuhan untuk membentuk lindung nilai – video