Melarikan diri dari juniper bersisik dengan jarum perakRamai spesies dan jenis juniper adalah dalam permintaan dalam reka bentuk landskap. Bukan pengecualian – jintan juniper dengan jongkong, bengkok atau merebak mahkota.

Serangga malar hijau konifer yang berasal dari timur dan tenggara Asia ditemui dan dipelajari pada pertengahan abad pertama XIX. Dalam berkebun, budaya dihargai terima kasih kepada:

  • jarum hiasan berwarna kehijauan berkilauan;
  • bentuk mahkota asal;
  • rintangan fros, membolehkan musim sejuk di lorong tengah;
  • penjagaan tidak semestinya dan keadaan yang semakin meningkat;
  • panjang, dalam alam semula jadi mencapai 600 tahun kehidupan semak belukar.

Penerangan juniper bersisik

Jarum juniper scalyBerkaitan dengan keluarga Cypress Juniper juniper (Juniperus squamata) tidak boleh dipanggil besar. Sebagai perbandingan dengan spesies yang terdekat, tumbuhan ini mempunyai mahkota kecil, saiz dan bentuknya bergantung kepada aksesori varietas. Pucuk jinting juniper mengambil sujud, beberapa jenis gantung bentuk, dan kadang-kadang tersebar di sepanjang tanah, membentuk sejenis karpet jarum yang padat.

Cawangan-cawangan belukar mempunyai cawangan yang kerap dan ditutup dengan jarum berduri keras hingga 8 mm panjang. Hvoinki dengan belakang hijau dan perak kerana jalur ciri di mulut muka di whorls terletak tiga. Jarum jarum bengkok untuk menembak, mempunyai ciri-ciri untuk aroma juniper.

Seperti wakil-wakil lain dari genus, jahitan juniper tidak mempunyai kadar pertumbuhan yang tinggi. Selama setahun tumbuhan di ketinggian dan lebar meningkat hanya beberapa sentimeter. Dibentuk di tumbuh-tumbuhan dewasa, kerucut berbentuk bujur, yang mengandungi satu biji, masak pada tahun kedua, mencapai diameter 6-8 mm dan secara beransur-ansur mengubah warna dari hijau ke merah ke warna hitam ungu padat.

Penjagaan kulit bersisik juniper tidak berbeza daripada merawat wakil-wakil genus yang lain. Tumbuhan ini ditanam paling baik, terlindung daripada angin sejuk. Di tengah tali pinggang dan ke utara, untuk melindungi belukar dari fros.

Pada musim sejuk yang teruk, jarum menjadi coklat dan mati, kulitnya retak, cawangan kecil dan pucuk tahun lalu mengering.

Keterangan mengenai jenis jintan juniper yang popular

Ukuran yang padat, bentuk yang sangat menggantung dari pucuk muda, keperakan-hijau, dan dalam beberapa kes bahkan jarum emas – sebab-sebab populariti jintik juniper dan varieti yang berasal dari tumbuhan liar.

Related  Bagaimana untuk membuat katil batu: beberapa tip berguna

Juniper scaly Blue Carpet (Blue Carpet)

Juniper scaly Blue carpetUntuk mencipta laman web ini, permaidani bahkan warna biru kebiruan akan membantu jahitan kulit kuning bersalut biru. Tumbuh tumbuhan yang berkembang pesat dan berkembang pesat ini dibezakan oleh penampilan anak muda, tunas-tunas yang menelan dan warna-warna mulia jarum keras.

Pandangan umum mengenai permaidani biru permaidaniKilang itu, jika berwarna terang, tanpa risiko banjir musim luruh, dan disediakan dengan sekurang-kurangnya penjagaan minimal, mudah menetap di atas slaid, sempadan, mewujudkan bintik-bintik indah di dekat badan air dan di sepanjang pinggir penanaman tanaman yang lebih besar. Pelbagai ini tahan lama dan dibandingkan dengan tanaman yang berkaitan, kerana ketinggiannya yang rendah dan salji menutupnya dengan mudah mentolerir fros.Bentuk hiasan daripada jintan permadani Blue Carpet

Di tangan tuan-tuan, jintan permadani Blue Carpet yang pelbagai, terima kasih kepada pembentukan tahun-tahun yang lalu, bertukar menjadi pokok-pokok fantasi dengan dedaunan hijau padat pada batang aneh.

Juniper scaly Meyeri (Meieri)

Tanaman muda juniper Meyeri bersisikNilai juniper Meyeri bersisik adalah bentuk asal mahkota dengan melabuhkan pucuk muda. Renek dibesarkan di China seawal awal abad yang lalu dan nilai yang tinggi dalam reka bentuk landskap, adalah salah satu daripada kultivar paling popular di juniper, ia menggunakan bukan sahaja untuk landskap taman, taman-taman dan dataran, tetapi juga untuk bonsai.Bonsai dari juniper scaly Meyeri

Bentuk yang dinamis dari tunas juniper dari Meyeri bersisik membantu untuk menghasilkan miniatur yang unik dari segi keterampilan.

Budidaya malar hijau mencapai dekoratif maksimum sepanjang tempoh pertumbuhan aktif cawangan, yaitu, pada separuh kedua musim semi dan awal musim panas. Pada masa ini terdapat pertumbuhan muda dengan jarum keperakan. Sepanjang tahun, kilang itu tumbuh 6-10 cm tinggi dan boleh tumbuh hingga 2-5 meter pada masa dewasa. Ini adalah wakil terbesar spesies.

Juniper scaly Holger (Holger)

Bush scaly juniper shrub HolgerDengan pelbagai jenis juniper, Holger mempunyai bentuk umum mahkota dengan pucuk muda yang muda, serta ciri spesies biasa. Walau bagaimanapun, sudah sekilas di loji hiasan ini, sukar untuk mengelirukan dengan jenis lain.

Related  Hias hiasan dan penyembuhan di taman anda – putera

Ketinggian jintun Holger dalam tumbuhan dewasa tidak melebihi 80-100 cm. Lebar mahkota semak kecil adalah dalam satu setengah meter. Tetapi dengan saiz sedemikian sederhana, mulut juniper ini sukar diabaikan kerana warna kuning muda yang cerah dan berwarna kuning muda.

Jarum Hiasan hiasan bersulam HolgerSeperti bunga belukar hijau-diselubungi matahari kelihatan hebat dalam kumpulan dan dalam satu pendaratan. Jangan lupa bahawa juniper di tapak – bukan hanya hiasan yang hidup, tetapi juga pembersih udara yang kuat. Sentiasa memindahkan kehadiran pelbagai kekotoran, kilang membasmi suasana sekitarnya.

Serangga malar hijau yang padat sesuai untuk tumbuh dalam bekas.

Juniper scaly Dream Joy (Dream Joy)

Juniper scaly Dream Joy“Impian dan kegembiraan.” Nama daun jahau kerak ini melambangkan tumbuhan dengan mahkota yang sangat padat, hiasannya kerana jarum hijau atau kuning yang terang di puncak cawangan muda. Seperti pucuk yang ditutup dengan api terang, mereka tumbuh hijau dengan warna kebiruan yang ketara ketika mereka membesar. Mahkota jongkong jintan juniper dari Scim Joy dalam ketinggian tumbuh tidak lebih dari 60-80 cm, lebar renek adalah 120 cm.

Di taman untuk budaya malar hijau yang dekoratif, anda perlu mencari tempat yang terang dengan tanah yang berudara baik.

Dalam menanam varieti ini, lebih baik untuk memberikan tempat duduk di baris pertama, supaya semak kecil tidak hilang di belakang “belakang” tumbuhan yang lebih besar.

Juniper bersisik Blue Star (Blue Star)

Juniper bersisik Blue StarDalam 50-ies abad yang lalu, salah satu tapak semaian pokok renek yang luar biasa Belanda dengan jarum asal susunan seperti bintang dilihat antara penanaman Jintan saru bersisik Meyer dan kekurangan jenis tertentu untuk melabuh pucuk. Kilang itu dilihat, dan mutasinya telah ditetapkan. Jadi, satu dekad kemudian pada pelupusan tukang kebun dan pereka landskap muncul jip juniper Blue Star, yang menjadi salah satu yang paling popular dalam keluarga besar pokok renek malar hijau.

Juniperus squamata Blue Star StandardKilang ini dibezakan oleh mahkota yang sangat padat, dibentuk oleh jarum keperakan yang padat yang menaik, pucuk kuat yang bercabang. Ketinggian bersaiz sederhana, yang sering dikaitkan dengan spesies kerdil, mencapai satu meter, diameter mahkota mencapai 2.5 meter. Kultivar dicirikan oleh pertumbuhan yang lemah. Sepanjang tahun, dimensi perubahan belukar hanya 3-5 cm.

Pada pembentukan jangka panjang berdasarkan tumbuhan juniper dari Blue Star bersisik, ia mungkin membuat bentuk setem hiasan yang tidak terdapat dalam alam semula jadi.

Juniper scaly Blue Swede (Blue Svid)

Juniper bersisik Blue SwedeBelukar dibezakan dengan jarum keperakan atau kehijauan biru, mahkota setapak yang padat dan pucuk gantung. Tumbuhan ini tidak menentu, ia mudah tumbuh di tanah yang miskin dan relatif tahan lasak. Juniper scaly Blue Svid dimiliki oleh wakil-wakil kecil genus. Selama sepuluh tahun, tumbuhan malar hijau hanya mencapai ketinggian 50 sentimeter dan lebar kira-kira satu meter. Saiz maksimal semak belukar tidak melebihi satu setengah meter tinggi dan 2.5 meter lebar.

Ciri-ciri ciri-ciri jip juniper dari Blue Swede bersisik – menjadi hampir musim sejuk kelabu, keluli berduri dengan jarum kebiruan sehingga 1 cm panjang.

Perdu yang membawa bayangan kecil tumbuh lebih baik dalam cahaya, tidak takut fros dan sesuai untuk berkembang di sebuah bandar di mana udara diselaraskan dengan gas dan garam logam berat.

Related  Adakah anda tahu kapan menggali gondok selepas berbunga?

Juniperus scaly Juniperorp (Hunnetorp)

Juniperus scaly HunnetorpScaly juniper Hannetorp popular dengan landscapers dan gardeners di Eropah Tengah dan Scandinavia. Konifer malar hijau merujuk kepada jenis yang mempunyai kadar pertumbuhan yang lambat, dengan mahkota kompak bentuk separa tegar dan jarum pendek yang tajam warna keperakan. Menurut beberapa sumber, tumbuhan ini adalah spesies Blue Svid.

Juniper Floreant Floreant

Juniper Floreant Floreantspesies berlainan warna asal telah diperolehi berdasarkan gred mengelupas Blue Star juniper dengan cahaya jarum kuning-hijau, bukan sahaja menumpukan perhatian pada hujung pucuk, dan tempat-tempat yang bertaburan di seluruh mahkota.

Budidaya kerdil, berkembang maksima hingga ketinggian meter dan diameter dua meter dinamakan kelab bola sepak. Hari ini juniper scaly Floreant dengan mahkota yang dibentuk hemispherikal, kami suka banyak peminat kebudayaan konifer.

Sifat Juniper – video