Barbaris Tunberga KoboldBarberry buskar är populära bland landskapsmästare på grund av deras ljust trimmade lövverk och vackra frukter. Med hjälp kan du skapa ovanliga kompositioner och förvandla en enkel gård till ett paradis.

Hur man väljer en barberbush för en trädgård

Idag finns det cirka 200 sorter av denna växt. Mellan dem skiljer sig de inte bara i bladets färg utan också i kraften av tillväxt, form och syfte. Innan du planterar denna växt på sin tomt, är det nödvändigt att hitta svar på sådana frågor: hur man odlar bärbär, vilken klass är lämplig för din region, vilken form av växten kommer att se vacker ut på platsen eller i trädgården?

Häcken från bärbärFör de alpina kullarna är flerfärgade dvärgbuskar lämpliga, vilket kan återuppliva även det mest ledsna hörnet. Men för att skapa en topiary konstruktion eller ett grönt staket är det bättre att sluta på Barbaris Ordinary eller Ottawa. Dessa sorter uppnår en höjd på upp till 3 m, är väl lämpade för hårklippningar och återställer snabbt den gröna massan. Växter är enkla i omsorg, har ett kraftfullt rotsystem, tolererar helt kall vinter och varm sommar.

Innan du köper den eftertraktade sorten måste du först titta på bilderna av barberbärsbären i vuxen form, välj önskad färg, storlek och först då gå till marknaden eller till affären.

Hemligheter av reproduktion av bärbär

Barbarier i sammansättningPå sätt att multiplicera barberry kan hitta en hel del användbar information, men bör markera några av de mest populära bland trädgårdsmästare, amatörer och proffs:

 • Sticklingar.
 • Fröproduktion
 • Reproduktion genom skikt.
 • Division av busken.

Varje sätt är karakteristiskt för vad som tillämpas vid vissa tider på året. För reproduktion av sticklingar skärs unga, mogna grenar i mitten av augusti. Avskurna kvistar behandlas med ett rotationsmedel och planteras i en lös, fuktig jord. Om en torr höst förutses, är det bättre att plantera en växt i ett växthus eller ett litet växthus, vilket gör det möjligt att kontrollera fuktigheten och skydda stjälken från plötslig kylning under natten. Ett stängt rum ska ventileras varje dag och tillåter inte överskott av fukt. Det är också viktigt att lossa jorden en gång i veckan och ta bort ogräset.

Related  De helende eigenschappen van oostindische kers, evenals contra-indicaties

Frukt av barberAtt odla bärbär från frön kommer att kräva mycket tålamod och kunskap, men dessa växter kommer att vara starka och resistenta mot klimatförhållandena. Planteringsarbeten utförs under hösten. Först måste du samla de mogna fröna från starka och vackra växter, separera stenen och skölja den under rinnande vatten. Fröbenet torkas och sås sedan endast i en behållare med jord, som består av sand och torv (1: 1). En låda med stenar är begravd i marken och lämnat dit fram till våren. Fröer passerar genom stratifiering och på våren ger vänliga skott.

Vid vårsåning kommer spiring av frön inte att vara hög och de flesta fröna kommer att groa först nästa år.

För att fröna framgångsrikt ska kunna passera stratifieringen, kan du placera lådan med grödor i ett kallt, mörkt rum, men då bör du kontrollera fuktighet och temperatur (inte mindre än -1). I början av september väljer du de mest kraftfulla växterna och planteras i trädgården. På våren, nästa år kan starka plantor överföras till en permanent plats och svag ledighet för en höstplantning. Frukt sådana växter om tre år efter uppkomsten.

Fröbär av bärbärReproduktion genom skikt är det enklaste sättet, som inte ens erfarna trädgårdsmästare kan göra. En stor andel av rötterna vid uppfödning med lager finns på våren. För proceduren bör väljas unga, helt mogna grenar och placera dem jämnt i spåren grävde nära stammarna. Grenarna är fasta med trådband, spåren är fuktade och täckta med jord och lämnar skottets topp ovanför marken. I början av september bildar de rotade grenarna ett frodigt rotsystem. De kan separeras från moderplantan och planteras på permanent plats. Frukturera en sådan växt kommer att bli nästa år.

Related  Упознавање са невероватним камповима из фотографија и описа

Ung buskebärbärGenom att dela bushen ut i händelse av att växten har vuxit och det är nödvändigt att begränsa områdets livsmiljö. Du kan när som helst utföra proceduren. För att undvika stress för växten och inte förlora växten är det bättre att göra det på våren (början av mars) eller sen höst efter hösten på hösten. Morsbusken måste grävas från alla håll för att täcka huvuddelen av hästarna. Efter att ha grävt ut busken såg med en såg i flera delar för att ta tag i rötterna för varje växt. Djupet på varje landningspit måste vara minst 0,5 m.

Varje grop ska vara utrustad med ett dräneringssystem. Detta kommer att skydda växterna från övermätning och hjälpa rotsystemet att snabbt lägga sig ner på en ny plats.

Efter planteringen täcks växterna med jord. Vatten och kompakta jorden tätt i den närmaste kammaren, så att den tätt omger rötterna.

Barbaris: Växande och vård

Blomstrande bärbärbärMånga nybörjare trädgårdsmästare undrar: hur man planterar en barberry, så att den snabbt tog rot och glad med en rik skörd. För att uppnå detta är det inte svårt, om du följer rekommendationerna för odling och plantering bärbär.

 • Barbaris föredrar ett land med normal surhet. Om jordens surhet är över 7 PH, måste den behandlas med kalk. Det är ganska enkelt att göra detta: tillsätt ca 300 g hydratiserad kalk eller ett glas träaska till gropen. Det är viktigt att asken är gjord av lövträ. Lägg inte aska från ekträ.
 • Efter vårdivisionen av busken eller transplantationen är det nödvändigt att bevattna de första två månaderna och under sommarvärmen.
 • Barberry föredrar ljusa platser, men växer bra i skuggan. Varianter med ljusa färgade löv i skuggan förlorar sin dekorativitet.
 • För att bilda en vacker häck är det nödvändigt att plantera buskar med beräkningen av två växter per 1 m.
 • Foder växterna helst under roten en gång om året (på våren).
 • Frekvenslösning är en pantsättning av ett gott rotsystem och spridning av grenar.
 • Mulching kommer att hjälpa till på sommaren för att hålla fukt i närcirkeln.
 • Regelbunden beskärning av buskar av barber kommer att bidra till att bevara ett vackert estetiskt utseende av växten.

Related  Evergreen eeuwfeest van de aarde – naaldbomen

Växande bärbär och bryr sig om det måste utföras i enlighet med de instruktioner som tagits emot, så att busken skulle glädjas åt sina ljusa löv- och leksaksfrukter.

Barbaris: plantering, vård, reproduktion – video

https://www.youtube.com/watch?v=615q1GbXNwg