pilhakuro nishikiWillow Hakuro Nishiki är fundamentalt annorlunda än den vanliga vildt gråtande relationen, men tillhör samma familj. Det är en låg flerårig buske med grenar som pekar uppåt. Många designers föredrar denna sort på grund av dess relativa anspråkslöshet och förmågan att bilda en ovanlig krona på trädet. Dessutom är bladen på pilen Hakuro Nishiki målad inte bara i grön, men också i andra färger och nyanser.

Hakuro Nishiki är från Japan, men kan också växa i tempererade klimat.

Beskrivning och egenskaper av sorten

ovanlig färg på pil Hakuro NishikiBuskar har en rundad form. Den vuxna växten kan nå 2-3 meter i höjd och densamma i diameter. För jämförelse växer en gråt pil till 25 m. Grenarna är vertikala, men som pilen växer förfaller de i form av en fläkt eller fontän som bildar en boll.

Barken av den helbladiga pilen Hakuro Nishiki är målade i grågrön färg och så småningom blir den grå. Skott är bruna, med en röd kant. Bladen är avlånga, de är blekrosa i färg. Med tiden förvärvar de en ljusgrön nyans, faller gul och faller.

Regler för plantering och vård

fröer av willow Hakuro NishikiMed plantering av pil Hakuro Nishiki och omhändertagande kommer det att klara även en växande trädgårdsodlare. Detta är en ganska opretentiös sort, som kan transplanteras i vuxen ålder. Det viktigaste är att välja rätt plats för plantering av unga buskar, och de kommer att må bra och växa snabbt. Dessutom är det nödvändigt att trimma Hakuro Nishiki’s willows för att bilda den rätta kronan av avrundad form.

För att odla hemma kan du köpa färdiga buskar.

Förberedelse av plantor och plantera dem i öppen mark

unga pil Hakuro NishikiYves föddes i Japan, men hon anpassade sig perfekt till det tempererade klimatet med temperaturförändringar på vintern och sommaren. Liksom andra varianter av pil, föredrar denna sort fuktig jord. Den optimala platsen för plantering av plantor är kusten av naturliga eller konstgjorda vattenkroppar. Annars är det nödvändigt att ständigt övervaka nivån på markfuktigheten och förhindra att buskar torkar ut.

Related  Spektakulär utställning i landskapsdesign – kastanjeträd

Reproduktion av pil Hakuro Nishiki förekommer på två sätt:

 • sticklingar – de skördas tidigt på våren, varefter de omedelbart kan planteras i öppen mark;
 • ympning på andra träd – den grundläggande tekniken för att skapa pil Hakuro Nishiki på stammen.

Huvudväg för reproduktion av pil i hemmet är sticklingar. Urklipp är grenar av grenar, som tas från vuxna buskar i början av våren. Det viktigaste är att ha tid att ta emot dem före vegetationstiden, för att inte skada moderplantan. Sticklingar behöver inte någon preliminär förberedelse: det räcker att torka snittet lätt och sänka det i jorden. Under en varm period kommer plantan att rota och börja växa. Blossom buskar börjar runt det tredje året av livet.

Vissa specialister klarar av sticklingar i varmt vatten i flera timmar – så de växer snabbare och under det första året kan de lägga upp till 90 cm.

Plantering av helbladet pil Hakuro Nishiki och vård av det är möjligt hemma. Ett annat sätt att få ovanliga träd är att skära. En sticka är ett träd med en solid, jämn stomme, vars topp är planterad med japansk pil. Oftast, för detta ändamål används get-pilen, som har en rak trädstam.

Vård av träd

Formade krona av pil Hakuro NishikiAtt plantera japansk willow Hakuro Nishiki och ta hand om det tar inte lång tid. Den växer perfekt utan extra gödselmedel och dagligt vattning, om du väljer rätt ställe för plantering av buskar. Det finns några regler som gör att en pil växer lång och hälsosam:

 • växten tolererar stagnation av fukt bättre än att torka upp jorden, så det borde vattnas hela tiden;
 • för plantering är det bättre att välja en plats med hög grundvattennivå.
 • för gödning kan du använda organiska gödningsmedel – kompost eller humus;
 • för att förebygga svampsjukdomar sprutas löven med fungicida medel:
 • det är bättre att ta plantor från buskar i den region där de planeras att plantera – så de anpassar sig snabbare till klimatförhållandena.

Related  Aanplant van een levend hek en zorg voor een haag

hedgerow från pil Hakuro NishikiMångfalden av pil Hakuro Nishiki, som andra representanter för familjen pil, föredrar väl upplysta områden. Det kan också växa på delvis mörka ställen, om starkt solljus kommer på dem under dagen. I mörkret växer det långsamt, och dess löv verkar svaga. Vilken typ av jord är pilen anspråkslös. Men om du planterar den på en lerajord bör sand eller torv läggas till det för bättre konduktivitet av fukt.

Japansk pil är motståndskraftig mot temperaturförändringar och tolererar säkert vinterns frost. Om frosten är stark kan vissa skott frysa, men detta skadar inte hela busken. Sådana grenar behöver helt enkelt klippas under frisyrens första vår.

Endast inaktuella träd är känsliga för frost, nämligen platsen för inokulering av Hakuro Nishiki till en annan sort. Denna webbplats är invecklad på vintern för specialmaterial – agrofiber eller lutarsil.

Kronbeskärning

pil Hakuro Nishiki i landskapsdesignEftersom denna variation av pil är en busk med långa, jämnt grenar, kan deras tillväxt anpassas. Med kompetent och snabb beskärning ser plantan tjock och frodig ut. Denna process har också sina egna särdrag:

 • Den första formande beskärningen utförs på våren före början av växtsäsongen.
 • Var inte rädd för att avskurna onödiga skott – bushen återställer snabbt form på grund av tillväxten av nya.
 • Under det första året lämnas inte mer än 4-6 njurar, och till varje längd lägger man en njure varje år.
 • I slutet av hösten utförs den sista hårklippningen, för vilken torra eller sjuka grenar skärs.

Som ett resultat av kompetent arbete med kronans form blir pilen som en boll. Om den växer på en stam, liknar trädet en stor maskros. På stammen av ett shamrockträd är det också nödvändigt att skära av överskjutande skott.

Japansk pil i landskapsdesign

pil Hakuro Nishiki på blommanFoto pil Hakuro Nishiki i landskapsdesign – det här är en snygg, lågväxt med en rundad krona. Dessa buskar är uppfödda speciellt för dekorativa ändamål, de planteras på gården av huset, såväl som i parker och rekreationsområden. De kan planteras ensamma eller i kombination med andra växter. Stor efterfrågan används för japanska käkar.

Related  Како ријешити проблем када је мој вољен Туја жуто по зими

Det finns flera alternativ för dekorativ användning av Hakuro Nishiki:

 • några buskar, planterade i rad, bildar en ovanlig häck;
 • Enkla buskar eller shtabovye träd planteras bäst på en bakgrund av grön massa, så de kommer att fördelas fördelaktigt.
 • pilen ser bra ut och växer snabbt runt små konstgjorda dammar;
 • hon planteras ofta tillsammans med en annan representant för Willow-familjen – Willow Matsudan.

pil Hakuro Nishiki landskapsdekorationEftersom denna växt omedelbart fångar ögat på grund av sin ovanliga nyans kommer den att se harmonisk ut i vilken trädgård som helst. Dessutom, även om vintern, kommer det att skilja sig röda skott. Huvudregeln är att välja bra raffinerade webbplatser som landningsplats. Bredvid höga träd med en bred krona kommer japansk pil inte att bli hälsosam, eftersom de kommer att blockera den från solens strålar.

pil Hakuro Nishiki vid stranden av dammenPå bilden av pilen ser Hakuro Nishiki ut som en sfärisk buske med olika nyanser av rosa, grön och grå färger. Huvudmålet med hennes uppfödning är landskapsdesign, dekoration av trädgårdar, parker och rekreationsområden. Hon är ganska opretentiös – trots att hennes hemland är Japan är hon anpassad att leva i ett tempererat klimat och tolererar väl frost. Särskilt snabbt kommer det att öka till tillväxten, om marken under den är ständigt våt. Med odlingen av denna mångfald av pil, kommer även en nybörjare trädgårdsmästare att kunna klara det och forma kronan helt enkelt.

Formation av kronan av Hakuro Nishiki – video