V starosti 2 mesecev piščanci tehtajo približno 3 kgŠtevilec je mesni piščanec ali hibrid, ki zahteva posebno skrb. Kako hraniti pitje doma, da bi dobili prehransko meso, strokovnjaki svetujejo. Pomembno je, da ptice skrbno zagotovite od prvih dni življenja in do zakola.

Posebnosti rastočih brojlerjev

Piščanci za piščancePtica, ki je pravkar izvalila ptico, potrebuje toploto in svetlobo. Drekač mora biti 30 S štiriindvajseturno lučjo stojijo skodelico za pitje z vodo in krmo v obliki drobtine jajčnega rumenjaka, proso. V prvih dveh tednih se piščanci stalno vrtijo in hitro rastejo. Hrana v temi ni vidna.

Aviarno za piščance mora biti svetlo, mehko in čisto. Prostorni brojlerji ne potrebujejo. Medtem ko so piščanci majhni na enem kvadratnem metru, bodo postavili 18 kosov, odrasle ptice na tej obliži ostanejo do 10. Vendar mora biti dobro prezračevanje. Postopoma z gojenjem ptic se pero razširi. Prehodi pitovnih piščancev niso potrebni, niso sproščeni na dvorišče, učinkovitost povečanja telesne mase se zmanjša.Vsebnost broilerja v kletkah

Drug način je celično vzdrževanje pitovnih piščancev za pitanje za meso doma. Nato na majhnem območju lahko namestite še več posameznikov. Zakol ptic se začne po 8 tednih. Blago trupov tehta približno 2 kg, meso je nežno, prehransko. Po petih mesecih, da ptica ostane na mesu, je nedonosna. Prehranske lastnosti so izgubljene, pitanje ne omogoča hitrega pridobivanja teže.

Če ni možnosti za pridobitev piščancev, več piščancev in petelin zapusti jajca za vzrejo. Za dobro preživetje je bolje kupiti desetdnevni pitovni piščanci.

Pravilno hranjenje pitovnih piščancev doma

Hranjenje korita z dovodomLastnik pitovnih piščancev na hčerinski družini ima vedno izbiro, da krmo krmi s krmo iz kmetije in zelenjavnega vrta ali da uporabi mešano krmo tovarne. Na perutninskih farmah pitanje živine opravljajo le krmila, v kateri se dodajo rastni hormoni in antibiotiki za preprečevanje bolezni. Zato mora lastnik odločati, kot da bi krmilnike hranil doma, z mešanicami, oblikovanimi po priporočeni prehrani ali mešanimi krmnimi mešanicami. Samo meso bo bolj okusno in bolj uporabno, v zeleni travi, mlečnih izdelkih, žitnih izdelkih, ki jih kuhamo neodvisno.

Related  Dekorativni domači kunci okrasijo vaše življenje

Razlikovati faze razvoja ptice, za vsako od katerih je izbrana krma prehrane:

 • kot krmne pitovne piščance od rojstva;
 • hranjenje po 20 dneh;
 • drugi in naslednji meseci pitovnih piščancev.

Podroschenye pitovni piščanci v kletkiZa hitro pridobivanje teže se piščancem hranijo in dobijo veliko vode. Obdobje pitanja se spremlja z zalivanjem. Za vsak kilogram hrane, ki jo jedo, je treba piti 1, 7 litrov čiste, tople vode. Vsak teden v jutranjem delu vode dodamo rožnato raztopino kalijevega permanganata.

Ko so pitovni piščanci, se trava za njih razreže in drobno seseklja. Zbiranje ne bi smelo biti čisto, je strupeno. Za en dan piščanci majhne starosti skupaj jedo 1 kg krme na dan na dan. Vsak dan se poraba poveča in je približno 6 kg na krmo. V tem primeru se 7 dni piščancev hranijo 8-krat, nato teden – 6 krat, do 20 dni – 5 krat, mesečno – zjutraj in zvečer. Vendar pa doma, krma v obliki kocke in kuhana zelenjava lahko dajejo pogosteje, njegova kalorična vrednost je nižja od krme.

Ko rastejo piščanci, morajo v prehrani vključiti sveže listje zelja. V tem obdobju vsebujejo element žvepla, ki ga zahtevajo piščanci.

Če ne upoštevate predpisov kot krmljenje piščancev doma, se bo porabil čas in denar. Zato je treba upoštevati priporočila strokovnjakov.

Kako zmanjšati porabo mešane krme za pitovne piščance

Krma za piščanceV gospodinjstvu se bo vedno hrana odpadki, korenovke, zelena trava in žita, narezan ena v lekarnah lahko kupite vse potrebne vitamine in dodatke. Kako hraniti pitje za hitro rast doma?

Pet receptov, kako vzgajati zdravo živino:

 1. Uporabite fermentirane žitne zmesi. Da bi to naredili, dodajte 200-300 g stisnjenega pekovega kvasa v žitno mešanico, raztopite vse v 15 litrih vode, segrevajte 6 ur, da izboljšate fermentacijo. Po dodajanju zelenjave in kuhanih korenastih zelenjave na 30 kg skupne teže. Uporabljajte svežo hrano in se izogibajte sisanju. Delež se lahko zmanjša, odvisno od števila glav za pitanje. Lahko dodate mešanico kvasovk brez zelenjave, vendar dodajte zdrobljen krompir.
 2. Vlažne kaše so pripravljene iz zdrobljenega zrnja, malih žit, zdrobljenih in razkosanih drobtin in drobtin, žit, zelenjave in kuhanega krompirja. Bolj raznolika sestava, bolje je jesti. Ali lahko hranim pitovne piščance z enim kuhanim krompirjem? Občasno lahko razvajate piščance, zaradi česar se meni spreminja.
 3. Za dojenje doma je treba uporabiti mlečne izdelke. Mlato zlijemo sveže, ne kislo. Prav tako je dobro dodati hrbet, skuto, pinjenec, sirotko, ne mešati z mlekom. Istočasno lahko damo žito.V prehrani piščancev naj bo trava, listje zelenjave
 4. Sveže zelenjavo se lahko hranijo ne samo v prerezu. Ptica se ne vrže iz korita, niso poteptali, lahko obesite metlo svežih zelišč: regrata, brišejo, osat, detelja in lucerna. Ali je možno, da se piščancem vdrejo? Za njih je ta posebnost. Z zimsko vsebino zelene hrane bo zelenjad žitaric – pšenica, ječmen.
 5. Spoštovanje čistosti. Ne daj pticam kislo hrano. Pogosto je treba oskrbovati hranilce. Hrana ne bi smela biti na voljo za prehranjevanje divjih ptic ali glodavcev. Lahko so nosilci bolezni.

Related  Pasme za nesnice na kmetijah

Piščančje krmne mešanice do enega meseca starosti

V obdobju dojenčkov se na isti krmi razvijejo kokoši kokoši in brojlerji. V tem času je žliček iz proso, rumenjaka iz piščančjih jajc z dodatkom zdrobljenih korenov, kot je “Artek”. Mešanica zrn je 60% celotne sestave. Škatla mora imeti vodo in temperaturo okoli 30 stopinj.

Z vsebino v celicah bi morala biti temperatura še naprej višja, saj piščanci nimajo možnosti, da izberejo mesto. Znak prehlada je, ko piščanci tvorijo “pile-malu”. Če je vroče, piščanci ležijo s svojimi krili raztegnjena. Temperatura od 34 stopinj se postopoma zmanjšuje na 18.

Mineralni dodatek za pitovne piščanceTretji dan v hrani dodamo zdrobljena zelišča, kalčki, zeliščna moko na 5 gramov na glavo. Od petega dne se v meniju pojavijo skuta in mlečni izdelki. Tedenske kokoši se začnejo hraniti s strgalnimi korenjem in bučami. Pumpkin je potreben kot anthelmintik, vendar ne več kot 5 g na piščanca.

Od tretjega do dvajseti dan pitovnih piščancev, krmljenih s krmo, morate uporabiti “Start”, vsebuje uravnotežen in lahko prebavljive vitamine za piščance.

Pri hranjenju piščancev od 20 dni je potrebno dodati neoluščena žita in mineralne dodatke v obliki lupine, lupine, kostne moke. Enkrat na teden se gobam dodajajo kamenčki za mletje hrane v želodcu. Ptice pohlepno napadajo hrano v vsakem hranjenju.

Zrna za hranjenje pitovnih piščancevPri tem iščejo tidbits, del hrane, ki jih vrže iz dovajalca. Bolje je, da napajalnik napolni za tretjino in postopoma napolni servis. Če jih pravilno napolnimo, potem naj meseci tehtajo 500-700 gramov.

Osvetlitev naj bi bila v prvih tednih celodnevno, vendar ne svetla. Svetilka je lahko poslikana v zeleni, rdeči barvi. Svetla razsvetljava lahko povzroči luščenje

Mesečne piščance so že neudobne, prihaja čas za pitanje. Kako hraniti piščančje piščancev v 1 mesecu? Zdaj 20% žit lahko zamenjamo z zdrobljenim krompirjem. Žitna zmes je sestavljena iz celih zrn:

 • koruza, soja in sončnična moka – po 20%;
 • ječmen – 10%;
 • pšenica – 25%;
 • grah – 5%.

Related  Koliko mleka daje koza na dan?

Broilerje je mogoče zmanjšatiNepogrešljiv pogoj za hitro povečanje telesne mase bo uporaba zgoraj omenjenih petih nasvetov. Pridelava samega sebe za zimo okoli sto kilogramov prehrambenega mesa v državi je čisto mogoče.

Izbira hrane za pitje – video