Gvinejska kokoši na dvorišču mojstraEksotična ptica spominja na videz piščanca in purana. Neprimerna pegatka je enostavna za pasmo in ostane doma. Kraljeva ptica ima posebne zahteve za habitat, vendar je izvedljiva. Dodatne informacije o skrbi za lepe koristne ptice bodo pomagale preprečiti napake začetniku.

Kaj privlači kokošje gineje

Kakšna ptica je divja ptica v naravi? Velika lepa šolska ptica, ki živi v gozdovih Afrike, na Madagaskarju. Kasneje so bile ptice pripeljane v staro Grčijo. Čreda drži voditelja, ptice spijo na drevesih.Gvinejska ptica v naravi

Redka pasma ptic za sodobno Rusijo je bila vedno okraševanje premoženja bogatih ljudi v Evropi in domovini. Lepa velika pegatka, paša na zelenih travnatih travah in obrobah, ki se vedno obrača na korita za krmo ob uri obroka. Skupaj je 25 vrst eksotikov, vendar je samo za domačo sivo pegatko primerna za vzrejo.

Sposobnost ptic, da ne škodujejo pridelkom, uporabljajo kmetje, ki sprožijo čredo, da bi vrtali hroščke, žuželke in gosenice v vrt. Feather pegatke se uporabljajo za izdelavo lažnih trepalnic.

Ptica ljubi svobodo in prostorno hojo. V zaprti zanki brez škode za zdravje lahko pride do 2 posameznika na kvadratni meter. Gvinejske kokoši so slabe matere. Inkubacijsko obdobje traja 29 dni. Matična jata lahko sestavlja 6 samic in en cezar. Spajanje poteka le na tleh. Osemenjana ženska za 20 dni nosi oplojena jajca. Primernost za polaganje jajc v inkubatorju z ustreznim shranjevanjem je 2 tedna.Gvinejska kokoš

Domače vzrejo in vzdrževanje pegatk je ugodno:

 • Jajca pegatkov so hipoalergična in se na trgu vrednotijo ​​petkrat dražja od piščancev;
 • Posameznik je večji od piščanca in meso vsebuje več hemoglobina;
 • rok trajanja jajc z ustreznim skladiščenjem – leto;
 • Olovke ptic se uporabljajo za izdelavo dekorativnih in umetniških predmetov.
 • Egzotična ptica se prostovoljno in drago kupuje za vzdrževanje na posestvu.

Kako organizirati vzdrževanje pegatk na kmetiji

Vzdrževanje pegatk domaZa produktivno gojenje pegatk doma, je treba pridobiti čistokrvne ptice. Priljubljene pri domači vzreji so sibirske bele in zagorske bele prsi. Po 3 mesecih mladi že pridobivajo 1,3 kg teže. Odrasli posamezniki pridobijo do 2 kg telesne mase in ženske so težje kot moški.

Related  Če natančno veste, kaj jemati goslings iz prvih dni življenja, lahko vzgajate zdravo živino

Priprava pegatk na domu za začetnike je na voljo iz več razlogov:

 1. Za vzdrževanje jate ni potrebe po ogrevanem prostoru. Ptice lahko prenesejo mraz do -55 C, vendar ne ustvarite ekstremnih pogojev.
 2. Ptice dobro poznajo svojo jato in se hranijo v skupinah. Razlikujejo mojstra in ga ne prezirajo. Ko se pojavijo v vidnem polju, je izvenkrmni vikat, s čimer varuje dvorišče.
 3. Caesarok se lahko pusti, da pase na vrtu, ne rakejo tla, ne pljuvajo listov, iščejo hroščke in črve na površini tal.
 4. Ni drago hranjenje, saj je polovica dnevne stopnje zelena, kuhana korenasta zelenjava, bučke, kumare, buča.
 5. Vzdrževanje v neogrevanih sobah s suho posteljnino z opremljenimi gnezdi.

Na podlagi pogojev za ohranjanje pegatke na domu, je njihovo razmnoževanje na voljo tudi na dacha.

Ptice se lahko prosto pasejo v bližnjih poljih. Če jih ponoči ne privlači okusno okusno hrano, so pegatke urejene za noč na drevesih, ki se postopoma prepihajo.

Pogoji razmnoževanja

Ženske piščalkeObičajno pridobivajo vsakodnevne piščance in rastejo v mletju, ki nadomešča mati kokoši. Od prvega dne so krušne piščance pripravljene leteti in jih takoj odrežejo krila kril.

Zanimivo je, da dobite lastno plemenje pegatk in z nežnostjo opazovati družino, ko mati vozi otroke. Vendar pa so med pegatkami dobre matere redke, doma pa za proizvodnjo pegatk mora biti potreben inkubator.

Starševska čreda mora biti sestavljena iz več samic in moškega.

Toda težava je, kako razlikovati žensko iz moške pegatke. So podobni in samo z majhnimi znaki najdete moškega. Če menimo, da mora biti v matični čredi, mora biti najstarejši v starosti, ga je treba izbrati med piščanci iz prejšnjega plemenjaka.

Pegatke s piščanci na sprehoduIskanje moškega v čredi odraslih ptic se lahko začne z določitvijo teže vsakega posameznika. Ženske so pogosteje težje, večje velikosti. To je prvi, vendar ne edini znak:

 1. Struktura glave in kljuna ptic se razlikuje po spolu. Pri ženskah je kljun majhen in eleganten, drži glavo naravnost. V moškem je kljun debel, z dobro označeno rastjo, greben zložen, izgleda velik. Glava na kratkem vratu se vedno podaljša naprej.
 2. Moški Volga pasme belo in volga kremo imajo lažji perje.
 3. Če želite določiti spol piščancev, morate pazljivo vzeti piščanca, nežno odprite kloako, kjer najdejo majhen udarec. To je žensko.
 4. Uhani pod kljunom mladih pegatk so nežni in pri moških so mesnati in veliki. Skozi leta pegatke rastejo z velikimi uhani.
 5. Cesari, kot so petelinke, izstopajo v paketu drže. Ko hodijo, je pomembno, da dvignejo rep in glavo, medtem ko ženske skromno krpajo in iščejo hrano. V tem primeru se mučki za vsako priložnost razpadajo in ženske izgovarjajo: “y-a”.

Related  Značilnosti izbire, sestave in cene krme za kokoši

Mladi moškiTorej smo našli moškega, v drugem letu življenja izbrali 5-6 produktivnih žensk, zato jim moramo priskrbeti vrečo. V zaprtih prostorih se te ptice ne parijo. Po organizaciji starševske jate je treba zbrana jajca hraniti navpično, s tistem koncem neba. Morali bi biti čisti, saj umazanija zamaša pore in zarodek se morda ne razvije. Popoldan je treba zbrati do 12. ure popoldne.

Če je bil med morskimi prašiči kokoš, je dobro. Če ne, jajca položite v inkubator 29 dni s pomočjo udarcev v tehnologiji. Za odstranitev piščancev je v inkubatorju treba zagotoviti večjo vlago.

Razvoj pegatk iz valjenja do kokoši nesnic

Izvaljene kokoši izstopajo v inkubatorjuČe želite sedeti in gojiti cezarje, lahko piščanca ali puranje. Še bolj skrbijo za otroke kot pegatke. To se lahko zgodi s polom, vendar v primeru dežja ali nevarnosti skrbi samo zase. Če je bila ptica dodeljena ptici, je treba organizirati vrtec. Sredi jalovine so začasno hišo zavetje od slabega vremena in ponoči za družino. Tam so tam, tam se hranijo. Mati in plemenje prvih nekaj dni varujejo, dokler carski rezanci ne dobijo črednega refleksa in določijo učitelja kot vodjo.

Če so dojenčki v brooderju, potem je potrebno organizirati pravilno osvetlitev, hranjenje in toploto. Prve 3 mesece piščancev se hranijo s posebno dieto. V vodni skledi mora biti vedno sveža voda, gramoz in školjke v ločenem koritu ali v ohlapni obliki.

Družina pegatkTemperatura mora biti:

 • prvih 3 dni – 360 C;
 • od 4 do 10 dni – 30 C;
 • od 11 do 20 dni – 27 C;
 • kasneje ne manj kot 18 C.

Do treh mesecev mora biti osvetlitev 24 ur, nato pa vsak teden skrajšajte dan za uro do 5 mesecev. Potem spet dodajte tedensko eno uro, ne glede na čas leta, ki ustvarja osvetlitev v perutninski hiši 17 ur.

Jajca pegatkov imajo edinstvene lastnosti. Beljakovina ima baktericidne lastnosti, se uporablja kot del napitkov za oko, proti gastrointestinalnim boleznim. Meso vsebuje 95 aminokislin in je koristno za nosečnice, stradane ženske in oslabljene zaradi bolezni ljudi.

V takih razmerah ženske postanejo seksualno zrele po šestih mesecih starosti. Čas aktivnega zidarstva je sorazmeren z biološkim ciklusom reprodukcije potomcev.

Related  Pri izbiri krave za kmetijo je pomembno vedeti, koliko mleka na dan

Goveja jajcaPegatke začenjajo aktivno nositi jajca, kadar je ugodno vreme za vzrejo potomcev.

Začne polaganje v februarju, vendar se moški začnejo pariti šele marca. Najvišja aktivnost se pojavi pri temperaturi zraka 17-20 C in trajanje naravne svetlobe 14 ur.

Ni težje razmnožiti čred morskih prašičev kot druga perutnina. Meso pegatke se vrednoti, povprečni stroški kilograma pa 400 rubljev. Proizvodnja je brez odpadkov, v umetniških delavnicah se uporablja tudi pero pegatk in ne za polnjenje blazin.

Video o kraljevi ptici