Bun o umetnem hranjenjuKunci zajcev zanima vprašanje: “Kako hraniti zajce brez zajec?”. Konec koncev, pri razmnoževanju potomcev pogosto srečujejo z dejstvom, da ženske zaradi kakršnegakoli razloga zavračajo potomce ali mu ne morejo zagotoviti ustrezne prehrane. Težko je krme zajec brez samega zajca.

Dojenčki brez materinega mleka so obsojeni na prvih dneh življenja. Ampak ne obupajte, pravilna oskrba in umetna prehrana vam bodo pomagali, da jih postavite na noge. Zato vam bodo s hvaležnostjo odgovorili močnejši, zdravi zajci – lep videz.

Kunci: skrb v prvih dneh življenja

Zajec je vrgel novorojenčkaDojenčki pridejo na svetlobo povsem gole in slepe, majhna puhica začne pokrivati ​​telo šele po 5 dneh, oči se odpirajo šele na 10. dan življenja. Teža novorojenih živali je samo 90 gramov, vendar po tednu z ustrezno nego in hranjenjem začnejo povečevati in povečevati telesno težo. Zato je mamina zavrnitev potomcev lahko povzročila nepopravljive posledice – smrt potomcev.

Kaj naj bi v tem primeru krmili zajce za njihov polni in pravočasen razvoj? En posameznik, odvisno od starosti, pije 5-10 ml mešanice na dan. Po določenem času se delež poveča na 20 ml. Novorojenčke je treba hraniti do 4-krat na dan, saj še nimajo sposobnosti za jesti.

Umetno hranjenje kuncev: kako zamenjati mleko ženske?

Umetno hranjenje bo pomagalo pri rasti kuncevČe novorojenčki nimajo priložnosti za sprejem materinega mleka, lahko poskusite z nekaj drugimi možnostmi:

  1. Kozje naravno sveže mleko, podobno sestavi k zajčku, vendar rahlo slabše v vsebnosti maščob.
  2. Umetne mešanice za krmljenje živali vsebujejo vse potrebne hranilne snovi in ​​vitamine.
  3. Uporabite lahko mešanico za dojenčke, ki je zastopana v številnih lekarnah v omrežju.

Hranjenje otroškega zajca

Skrb za dojenčke po rojstvu

Za dobavo energije je brizga ali pipeta popolna. Vodilnim rejcem kuncev priporočamo, da hranijo kunce z brizgo 20 gramov, na koncu s pipeto z majhnimi luknjami z gumijastim vrhom. Skrb za kunce v prvih dneh življenja mora biti trajna. Bolje je, če so sirote otroci v toplem udobnem prostoru.

Zajec aktivno sesati mlekoPri krmljenju zajca natančno pokazal roke in dajanje v ustih brizgi počasi vbrizganega ali zmesjo mleka, segret na 37 stopinj, tako da ni dušiti. Nič se ne bo zgodilo, če prvi poskus ne uspe, kot bi želeli.

Related  Kako obdržati kokoši nesnice doma?

Mladi se na prvi pogled navadijo na tako neobičajen način. Ne daj več kot 1 ml živila naenkrat, trebuh novorojenčka ne sme pretiravati. Če je poskus neuspešen, ponovite vse znova in kmalu se bodo mladi učili, da bodo pravilno jedli. In vprašanje: “Kako hraniti otroške zajce brez zajec?”, Ne boste več zanimali.

Preden začnete s krmo, zdravljenje v svojih oddelkih želodčki mehkega materiala, namočeno v toplo vodo, vendar v nobenem primeru ne potiska. Začeti morati od popka z gladkim prehodom na zadnje tace. To se naredi, da bi očistili blatu kuncev, ker sami se ne more polizati, da se vse, kar jim je ženska.

Umetno krmljenje kuncev zahteva poseben pristop. Pripravite mešanico v čisto posodo. Po koncu hranjenja gobca ne pozabite obrišite z mehko krpo.

Adult zajci jedo uravnoteženo hranoČe so zapuščeni kunci 20 dni, kaj za njihovo hranjenje sploh ni vredno razmišljati, ker že od te starosti že pojedo. Kot vrh preliv lahko uporabite seno, krmo v granulah, korenje. Vendar mleka ne sme biti izključena iz prehrane, prisotna mora do konca prvega meseca življenja posameznika.

Kaj hranijo zajce in pogostost hranjenja, odvisno od starosti

Kunci jedo travoKer posameznik raste, se količina vabe in njene količine spremeni:

  1. V prvih 7 dneh življenja – 2 ml za krmo. Dajte priporočeni odmerek večkrat na dan. Če je hišni ljubljenec veliko manj, potem je potrebno količino mleka hraniti 3-4 krat.
  2. Pri starosti 7-14 dni: 5-7 ml večkrat na dan. Pred hranjenjem in po lahkotni masažni stezi se naredi za boljšo prebavo hrane.
  3. Za 2-3 tedne življenja, 7-13 ml mešanice 2-krat na dan. Zdaj pa lahko postopoma uvajate trdo hrano – seno v obliki granul in spajke s preprosto vodo.
  4. Kunci 20 dni, kot da bi se zdaj hranili? Vseeno mleko, vendar povečanje odmerka je že do 13-15 ml.
  5. Po 6 tednih se posameznik odstrani iz bradavičke. Žival se začne postopoma preseliti v popolno prehrano. V tem času je treba paziti, kako hišni ljubimec zaznava eno ali drugo hrano, ne pozablja pa na njegovo prebavo.

Related  Ali potrebujem inkubator za prepelice doma?

Kaj naj nahranijo zajce v enem mesecu?

Pet starejši, močnejši in pridobili moč, zdaj smo opustili mleka ali mešanice in nadaljujte s trdno visoko kakovostne hrane – zrnca, zeleno vabo, ovsena kaša v kosmičih, sena, ki mora biti vedno suha in sveža, brez glivic kot plesni in gnilobe . Otrok mora vedno imeti dostop do čiste vode.

Kako hraniti zajce brez zajec? Bodi potrpežljiv, saj skrb za otroke zahteva veliko časa in znanja.

Kako hraniti otroške zajce – video

Del 1

2. del