Zajec pije vodoVsak žlahtnitelj ve, da je izbiranje dobrih pivcev za kunce precej težavno. Pomembno je, da imajo hišni ljubljenčki konstanten prost dostop do pitja, pivci za kunce pa so zanesljivi in ​​udobni, enostavno napolnjeni z vodo in preprečujejo onesnaženje. Čista voda je eden od glavnih pogojev za gojenje zdravih posameznikov.

Preberite članek: kako okusno kuhati zajec?

Kakšne pivce so tam?

Za izbiro najprimernejše zmogljivosti za pitje, razmislimo o tem, kakšno vrsto pijač, ki jih kmetje najpogosteje uporabljajo:

 • skodelice;
 • bradavica;
 • vakuum;
 • avtomatsko;
 • iz steklenice.

Vsak tip pivca za kunce ima svoje prednosti in slabosti. Če jih primerjate, lahko izberete najbolj primerno možnost.

Pokal za vodo

Enostavno posodo z vodoNajpogostejši način v zadnjem stoletju je vodo hišnih ljubljenčkov – samo postavite skodelico vode v kletko (skledo, kositer in tako naprej). Danes se ta metoda uporablja manj in manj, saj ima več pomanjkljivosti kot pluse.

Škode:

 • Pijača za kunce za kunce se pogosto obrne zaradi hitrega gibanja živali vzdolž kletke;
 • z lahkoto dobi hrano, volno in ušesno življenje, vsebine hitro postanejo onesnažene in postanejo neprimerne za pitje;
 • obrnjena skleda lovi dostop do vode do vode in navlaži leglo, kar lahko povzroči bolezen celotne družine.

Plus:

 • najti primerno skodelico na kmetiji je precej enostavno, zato je ta metoda povsem brez stroškov.

Bradavica

Puhalo za bradavičkeUporabite napajalne pijače za kunce prikladno. Načelo njihovega delovanja temelji na dejstvu, da dotika žoge na žogico, hišne živali prejmejo vodo, ki pride skozi cev iz rezervoarja.

Škode:

 • v zimskem času brazgotina zamrzne, dostop do vode pa postane nemogoč;
 • Nakup naprave bo zahteval nekaj izdatkov.

Pros:

 • Živali ne morejo onesnažiti ali zalivati ​​vode, vedno ostane čisto;
 • vidite nivo tekočine in, če je potrebno, ga lahko spremenite;
 • v posodi je primerno dodati droge ali topne vitamine;
 • kunci zmerno uživajo vodo, saj se ne brizgajo, temveč neposredno v usta;
 • takšne posode za kunce za kunce se lahko izdelajo z lastnimi rokami iz improviziranih materialov.

Related  Vsebina in redčenje hranijo doma

Vakuum

Vakuumsko puhalo za zajceTovrstne rejce same počnejo. Da bi to naredili, odprite steklenico vode z vratom navzdol na posodo. Hkrati del iz tekočine izlije, hišni ljubljenčki pa ga lahko pijejo iz sklede. Kot pitje, vodichku vlije v posodo.

Škode:

 • Hrana ali smeti lahko pridejo v skledo;
 • Steklenica se lahko obrne in voda se izteče;
 • pozimi obstaja verjetnost zamrzovanja sesalca.

Pros:

 • to pijačo je mogoče narediti neodvisno;
 • tekočina v steklenički ostane čista, po potrebi zlahka vlije;
 • proizvodnja vakuumske opreme ne traja veliko časa.

Samodejno

Avtomatske skodelice za pitjeV velikih kmetijah so najpogosteje uporabljene skodelice za kunce za zajce. S svojo pomočjo zagotavljajo vodo desetine posameznikov okoli ure. Načelo delovanja temelji na dejstvu, da se iz velikega centralnega rezervoarja vsebine hranijo skozi cevi v sklede, ki se nahajajo v kletkah. Sistem je opremljen s plovcem, ki se spusti skupaj in stopnjo tekočine v rezervoarju, kar omogoča polnjenje skodelic v kletkah s svežo vodo.

Manj:

 • izdelava stroja za kunce zahteva nekaj spretnosti in finančne stroške.

Pros:

 • po vzpostavitvi avtomatskega sistema za oskrbo z vodo, lahko istočasno piješ celo živino in to prihrani veliko časa za nego živali;
 • sveža in čista voda vstopi v celice.

Od steklenice

Skodelica iz plastične stekleniceTa možnost je predlagana za uporabo obrtnikov, ki hranijo hiše dekorativnih kuncev. V skladu z načelom delovanja, oblikovanje steklenice spominja na bradavico. Take sklede za kunce z lastnimi rokami na fotografijah in risbah olajšajo.

Škode:

 • drago pridobivanje materialov za izdelavo ene same strukture;
 • če naredite bradavice za zajce z lastnimi rokami iz steklenice za deset ali več posameznikov, se stroški in čas za proizvodnjo povečajo večkrat.

Plus:

 • Oprema nudi domače dekorativne zveri s čisto pijačo kadarkoli.

Več načinov, kako pivce narediti z lastnimi rokami

Ko ste se odločili za tip pivca, ki je najbolj primeren za vaše hišne ljubljenčke, imate morda vprašanje – kako narediti posodo za pitje za kunce sami? Obrnite se na nasvete izkušenih kuncev.

Related  Če natančno veste, kaj jemati goslings iz prvih dni življenja, lahko vzgajate zdravo živino

Metoda številka 1

Če je metoda skodelice prava za vas, potem vam tega ne bo treba storiti sami. Dovolj je vstaviti plastično ali kovinsko posodo v kletko, ki bo ustrezala velikosti.

Za enega posameznika je bolje izbrati skledo, manjšo in če v kletki živi več kuncev, potem bo vsebnik potreboval več premera.

 Metoda številka 2

Domače puhalo za bradavičkeZa izdelavo napitka za bradavice morate pripraviti majhen plastičen posod, kupiti pripravljen bradavico v trgovini za hišne ljubljenčke, pripraviti pritrdilne zatiče. Nato se tekočina vlije v steklenico, na vratu se navije, po katerem je posoda za pitje pritrjena na kletki. Master razred, da bi svojo pozornost.

Plastične posode je treba zavarovati od zunaj kletke, zato jih hišni ljubljenčki ne morejo zažgati.

 Metoda številka 3

Shema sesalnih pivcevZa izdelavo sesalnika s svojimi rokami morate pripraviti plastično steklenico, skledo z gladkimi robovi in ​​držali. Nato je posoda pritrjena na višino 10 cm od tal (to je potrebno, da se živali ne vzpenjajo navznoter). Nad skledo, steklenico pritrdite z vratom navzdol.

Vrat ne sme priti v stik s posodo, sicer voda ne teče.

Posodo z vodo je treba pritrditi zunaj območja dostopa živali, v nasprotnem primeru jo bo žvečil v nekaj dneh. Če želite izvedeti, kako sami pospravite kunce, si oglejte videoposnetek.

Metoda številka 4

Shema za vgradnjo avtomatskih pivcevDa bi izdelali avtomatske skodelice za pitje za veliko kuncev, pripravite plastično posodo z volumnom najmanj 10 litrov, plastično ali gumijasto cevjo, nekaj bradavic. V bližini celic je nameščen vodni rezervoar, od njega pa v celice prinašajo plastično cev. V njem naredite luknje, ki jih postavite nasproti vsake celice. V vsako luknjo se vstavi ozka cev z bradavico.

Ali je vredno, da sami pijete sklede?

Dekorativna kunca za pijačoČe živite v stanovanju malo dekorativni zajec, potem njena vsebina je bolje kupiti vsa potrebna orodja in opremo v trgovini za hišne živali. V tem primeru, boste lahko prepričani, da se vaš ljubljenček sam ne reši na ostrem robu domačih podajalniki ptic, bo čas dostop do pitja. Ampak, če boste obdržali veliko kmetijo, in ne želite, da bi porabili denar za dodatne strojne opreme, lahko uporabite enega od naslednjih načinov, ki je pivec za kunce z rokami, boste prihranili denar in zagotoviti, da se družine zajcev stalnega dostopa do pitne vode.

Related  Razvrstitev kunčjih pasem in fotografij z opisi

V zimskem času lahko voda zamrzne, kar bo oživelo življenje za dolgotrajno žival. Zato je treba omogočiti izolacijo vakuumskih, avtomatskih ali napihljivih pijač za kunce. Če želite to narediti, jih lahko zavijete s toplo krpo ali jih opremite s akvarijskim termoregulatorjem. Tako lahko vaši zajci pijejo toplo vodo v zimskem času.

Pijače za zajce lastne roke – video