Masiven primer pitovnih piščancevSoočajo z maso in maloobyasnimoy smrti mladih živalih, perutnini, zlasti za začetnike, se sprašuje: “Zakaj umrli piščance?« Razlogi za to so mnogi, vendar je večina izgube piščancev se nanaša na kršitev stanovanjskih in prehranjevalnih pogojih, kot tudi širjenje smrtonosne okužbe perutnine .

Zakaj piščanci umirajo? Vzrok bolezni

Predpogoj za pridobitev močne zaloge mesnih piščancev je skrbna izbira piščancev pri nakupu ali izbiri iz inkubatorja. Slabe, bolne ptice lahko vidimo takoj. So manj aktivni od zdravih bratov, jesti manj, manj se gibljejo. Če gre za vprašanje nakupa perutnine na kmetiji tretje osebe, obstaja nevarnost, da bi v perutninsko hišo posameznikov prišlo z infekcijskimi in virusnimi boleznimi, s helminitskimi okužbami ali s parazitskimi infestacijami. Vse to prinaša nevarnost ne le za oslabljene ptice, temveč tudi za precej živahne piščance.

Eden od najmočnejših razlogov, zakaj so številni starosti pitovnih piščancev umrli, so ptičje bolezni. Vse bolezni imajo posebno nevarnost za mlade živali, saj so kokoši še vedno slabo oblikovana imunost in izčrpanje telesa, ki ga potrebujete zelo malo časa.

Zato so tudi mlade živali, ki jih povzroča Escherichia coli in pri odraslih pticah, ki jih je mogoče zlahka zdraviti, podvržene hitro dehidraciji, slabitvi, zastrupitvi in ​​smrti.

Vzrok smrti brojlerjev so okužbeNa primer, ptičja kolera ali Pasteurrez v petih in šestih urah ubije življenje piščancev, skupaj s:

  • močno povečanje temperature;
  • videz sluzi z nosnih odprtin;
  • Neustrezna za zdrave ptice vrst stelje;
  • spremembe v barvi brade in grebena;
  • piskanje in težko dihanje.

Letalski izid s to boleznijo je skoraj neizogiben.

Zdravljenje in preprečevanje bolezni piščancev pitovnih piščancev

Samo preprečevanje bolezni bo preprečilo smrtnost pitovnih piščancevKaj pa, če mrliči umrejo? Če je perutninar opazil grozne simptome, se takoj zdravi s pomočjo močnih antibiotikov. Injekcije so narejene vsem kokošam v kokošji hiši. Mrtve ptice je treba odstraniti.

V večini primerov ne moremo hitro prepoznati pasteurelloze in drugih bolezni. Da bi preprečili smrt ptice, se ne osredotočamo na boj proti težavam, temveč na preprečevanje njih!

Stop kontaminacije s številnimi boleznimi lahko, strogo opazovanje čistosti perutnine. Kletke, brooderje, piščančje koopiže, paddocks in druga mesta za ohranjanje pitovnih piščancev temeljito oprati, očistiti in razkužiti. Sanitarna obdelava je predmet vseh zalog, hranilcev in pivcev. Pomembno je, da redno sperete, perejo in razkužujete čevlje in obleke perutnine, v katerem dela v kokošnjak.

Related  Znaki bolezni puranov in načinov za njihovo zdravljenje

Piščanci lahko umrejo zaradi pora s črvi, bolhami, uši in puhamiDa bi preprečili smrt ptic pred črvi, bolhami, uši in pufferji, se pitovni piščanci občasno zdravijo od teh parazitov. Zamazana posteljnina se spreminja, občasno se čreda prenese na novo območje za regato. Dajte ptici možnost, da sprejme kopel s prahom.

Zakaj piščanci umrejo brojlerji: pomanjkanje pozornosti in napake pri oskrbi

Najvišji odstotek umrlih pitovnih piščancev se zgodi v prvih dneh življenja piščancev. Poleg tega to ni posledica okužb, temveč za banalno negotovost kmeta perutnine. Zakaj piščančji piščanci umirajo, ker so bili včeraj popolnoma zdravi in ​​aktivni? Odgovor na to vprašanje od začetnega rejca perutnine lahko vsebuje več razlogov.

Do smrti ptice lahko pride do pomanjkanja hranilnih snovi, vitaminov in mineralovEden od najpogostejših je kršitev temperaturnega režima znotraj matice s piščanci ali v kokoši, kjer je bil vzrejen mladi mladenič. Za piščance prvih dni življenja je izredno pomembna povišana temperatura, ki posnema prisotnost pod kokošjo. Zato se v vrtnarju vzdržuje način blizu 29 ° C, nato pa dan za dnem naj bi temperatura padla na 24-23 ° C. Tudi kratkotrajna hipotermija piščancev, kot je njihov pregrevanje, je preobremenjena z izgubo živine.

Masni primer in razvoj okužb olajšata dolgočasna vsebina, pa tudi pomanjkanje prezračevanja, kar povzroča hitro reprodukcijo virusov in bakterij v vročem vlažnem zraku.

Hitro rastoči brojlerji lahko trpijo zaradi pomanjkanja hranilnih snovi, mineralov in vitaminov. Na primer, pri pomanjkanju vitamina D ptica kaže znake rahitisa. Brez hrane beljakovin, ptice pridobijo težo slabo. Neprimerna prehrana in vzdrževanje v preveč svetlobi lahko povzroči kanibalizem v piščancu. Močnejši posamezniki se pljuvajo perje ali sploh ne morejo pri šibkih sodelavcih.

Zakaj piščančje piščancev umrejo: slaba kakovost in neustrezno izbrana krma

Če ljubitelji, ki jih vprašanje mučene: “Zakaj piščanci v mesecih starosti in starejših umre,” očitno krivi za slabe razmere, neuravnotežene, z majhno količino vitaminov in mineralov, ali nizke kakovosti krme.

Mnogi perutninski kmetje raje dajejo pitovni piščancem pripravljene mešane krme. V tej prehrani je pomembno, da je mešanica sveža, brez znakov grenkosti in plesni in jo naredi zanesljiv proizvajalec kakovostnih surovin.

Ko je piščanec na meniju vključujejo mokro kaše, bi bilo njihovo ptica treba samo v sveže, čiste in ni jedel, ne za piščance pecked fermentirane ali gnilo hrano.

Related  Prašiči pasme z opisi in fotografije za vzrejo na kmetiji

Krma za piščance je izbrana glede na starostZakaj piščančji piščanci izginejo, hranijo v odličnih pogojih in sprejemajo hrano v kombinaciji z vsemi vitamini? Ni dovolj, da bi ptici dali kakovostno mešanico in vitaminske dodatke, potrebno je, da vse krme, ki so bile pridobljene, ustrezajo starosti in so lahko dobro asimilirane.

Zrna za pitovne piščance in mlade živali drugih pasem so tla, saj so zelenjava sesekljana ali pogoltnjena, da bi se izognili takšnemu pojavu, zaradi česar je prišlo do smrti okluzije goveda in požiralnika. Da bi preprečili ta pojav, izboljšajte prebavo in spoznajte ptice v elementih v sledovih na pitovnih piščancih, majhnem gramozu, kredi, pepelu, zdrobljenih lupinah nalijete v ločene hranilnike.

V nobenem primeru, še posebej v vroči sezoni, ne morete pustiti pitovnih piščancev brez čiste pitne vode.

Vedno hranite čisto vodo v hišiNa območjih, kjer hodite, pri razdeljevanju zelenih krmnih mešanic morate izločiti strupene rastline od vstopanja radovednih ptic. Toda naribana korenje, narezana bučna, zdrobljena krmna repa, koprive, zelena čebula in druge vrtne kulture – so zelo koristni za piščance. Ne samo, da bodo postali dobrodošel dodatek k meniju, temveč tudi dopolniti zaloge vitaminov, čebula pa bo postala varna in učinkovita antihelminthic.

Skrbni odnos do oddelkov za njihovo vzdrževanje v večini primerov pomaga preprečiti smrt piščancev ali vsaj ne dovoliti, da bi smrt postala masa.

Kaj storiti, ko piščanci piščancev umrejo?

Kako ugotoviti, zakaj piščanci umirajo in kaj storiti po smrti ptice?

Pri masovni smrti ptic je treba opraviti sanitarno obdelavo kletk in kletkČe je na kmetiji izoliranih primerov smrtnosti pitovnih piščancev, je pomembno ugotoviti, kaj je povzročilo žalosten dogodek. Zato, še posebej, če sumite na nalezljivo bolezen ali prisotnost parazitov, s sodelovanjem veterinarja, se opravi obdukcija. Rezultat testov bo prinesel priložnost za izvedbo ustreznega zdravljenja, cepljenja ali preprečevanja glede na preostalo živino.

Related  Prašiči pasme Landras na primestnem dvorišču

Obvezno popolno sanitarno zdravljenje perutninske hiše, dezinfekcija kokošinjskih hiš in opreme, zamenjava legla ter obdelava sten in tal z gašenim apnom.

Več o vzrokih smrti piščancev – video