Piščanci se kopajoDobičkonosna dejavnost je gojenje goslings doma. Odrasle ptice se uporabljajo za dva namena – za meso ali za pridobivanje jajc. Piščanci dosegajo zrelost v 4-6 mesecih. Od prvih dni potrebujejo ustrezno nego, tako da bo večina preživela. Začetni kmetje perutnine se morajo spomniti pravil in priporočil, ki bodo pomagali dobro skrbeti za goslings. Če jih spremljate, bodo otroci odraščali zdravi in ​​jih je mogoče uporabiti za svoj namen.

Skrbi v zgodnjih dneh

Per Diem GoslingsPiščanci se rodijo iz jajčeca približno 28-30 dni. Nihče se ne more izloviti, včasih pa potrebuje pomoč pri pridobivanju ptice iz lupine. Za zdrave posameznike je potrebna dobra skrb, da se ne razbolijo in ne umrejo. Zato je gojenje goslings od prvega dne mora biti pravilna.

Novorojenčke je treba razdeliti na šibke in močne, nato pa na toplo mesto. Temperatura mora biti približno + 30 ° C. Če je kokoš, potem je treba po treh dneh pripisati močne piščance, šibke pa je treba pustiti še nekaj dni, da postanejo močnejši.

Prvo hranjenje goslingsNovorojenčke je treba hraniti na ločenem mestu od odraslih. Prvih deset dni na kvadratni meter korral mora biti deset glav. Po treh tednih povečajte ozemlje, zdaj za 1 kvadrat. meter za poravnavo ne več kot 3-4 piščancev. Ko ptice množijo, je neprijetno, da jedo in pijemo, pijačo je hitro onesnaženo, zaradi česar mladi postanejo bolni. Če ne povečate aviarja, je možen primer

Vprašanje, kako skrbeti za goslings doma, je zaskrbljujoče pri mnogih novinarjih perutnine. Takoj po rojstvu je treba mladim živalim omogočiti, da se posušijo, in po enem dnevu poskusite krmiti. Prva krma bo koruzna zrna in kuhana jajca. Daj svežo travo in sesekljana zrna, ki so bili toplotno obdelani že tri dni. Hrana mora biti drobovita, lepljena varianta je nedopustna.

Treba je paziti, da vse ptice jedo. Posamezniki, ki zavrnejo hrano, hranijo v ločenem polju.

Dojenčki potrebujejo vodo. Ne morejo samo piti, temveč tudi v prvem dnevu plavati. Vendar pa je nezaželeno, da se jih zdaj splaknejo v tekočino. Zato je bolje namestiti vakuumsko pijačo, ki se ne obrača na glavo.

Prvi sprehod po ribnikuDa bi začeli voditi otroke, ko bodo dobili malo močnejši, bodo dobro stali na svojih tacah in se aktivno premikali. To se bo zgodilo čez približno en teden. Koristno bo, da preživijo 20-30 minut na travniku, kjer lahko jedo travo in dobijo svež zrak. Prenosni aviator bo dobra pomoč za majhno število živine. Piščanci aktivno trava, ker je njihova glavna prehrana. Če ptice ne morete spustiti v ribnik, namestite široko posodo. V vročem vremenu se bodo plavali plavali, kar bo v veliki meri olajšalo njihovo vzdrževanje.

Če je vsebnost goslings na dostojni ravni, bodo piščanci pridobili težo v približno 60 dneh. Dva meseca po rojstvu že tehtajo 3 kg ali več. V starosti treh mesecev se lahko ptica razreže. V tem času so maščobe majhne in meso je nežno in sočno. Nazadnje bodo stare gosi postali 5 mesecev po umiku.

Pravilna prehrana za goslings

Growings goslings doma bo uspešna, če pravilno hraniti. V prvih nekaj dneh po rojstvu je priporočljivo dati krmne mešanice.

V njihovi sestavi bi morale biti:

  • skuta;
  • otrobi;
  • jajca;
  • zdrobljen grah;
  • ovsena kaša.

Zmešajte vlažne zelene krme, kot tudi krompir in bučo. Po treh tednih ponuditi piškote za hrano.

Za uspešno vzdrževanje piščancev uporabite skodelice za pitje in posebne korito za hranjenjeDa bi zagotovili, da so ptice zrasle, je treba dodati vitamine A, D, E, B. Upoštevajte, da so v nekaterih virih že shranjeni. Da bi okrepili imuniteto, razredčite nekaj gramov biomicina in penicilina v kozarcu mleka, ki prelije malo sladkorja. V tej obliki dajati antibiotike piščancem.

Otroci trava travaNe pozabite na obvezno območje. Sveža zelena trava je odličen vir vitaminov. Če ni možnosti za pošiljanje otrok na travnik, potem samostojno raztrgajte travo in vržete v ograjen prostor. Nato je vprašanje, kako gosi rastejo doma, zdravo in močno, poenostavljeno.

Kje in kako vsebovati?

Vsebina goslingsZa gojenje goslings doma izberite posebno mesto. Pripravite ločen, dobro ogrevani prostor. Temperatura prvega tedna ne sme biti nižja od 30 ° C. S starostjo, to ne bo tako pomembno, vendar pa morajo biti otroci topli. Na 6. dan življenja se temperatura zmanjša na 24 ° C in na dan 11 do 20 ° C. Rastoče piščanci se ne pregrejejo, sicer se bo njihov razvoj upočasnil. Kar zadeva vlažnost, je njegova meja 75%. V tem primeru je potrebno dobro prezračevanje. Zagotovite svež zrak, prezračujte sobo večkrat na dan.

Ne ugasnite luči 14 ur na dan. Po svetlobi piščanci uživajo več in rastejo hitreje. Če noč ni svetlobe, bo težko najti svoje sklede, da se osvežijo.

Informacije o gojenju domačih gosi za začetnike bodo koristne. Navedeni nasveti in priporočila bodo opozorili na napake. Čeprav je ustrezna skrb za piščance boleča naloga, toda pripomogel bo k razvoju mladih.

Dnevni goslings – video