Pemanas air elektrikkehidupan negara, selain banyak emosi positif, membawa kesulitan yang berkaitan dengan kekurangan air panas pada bila-bila masa. Jika air minum disampaikan dalam silinder, dan air dalam paip air berlaku sejam, ia tetap untuk membeli pemanas untuk memberikan tangki dengan pemanas. Sekali sekadar basuh dilengkapi dengan kren dan elemen pemanasan, itu adalah keseluruhan peranti.

Varieti tangki bahan api cecair

Pelbagai jenis pemanas air cecairSudah jelas bahawa sukar untuk memanggil tangki air moden dengan air panas untuk keperluan sehari-hari. Peranti ini mempunyai:

 • reka bentuk estetik;
 • penunjuk paras air;
 • pemanasan termostat;
 • menyekat daripada “kemasukan kering”.

Bergantung pada tempat pemasangan, tangki boleh dihubungkan, atau disiapkan dengan basuh dan balak di bawah sink, sejenis basuh Mojdodyr dengan pemanas.Basuh dengan pemanas besi

Bagi keperluan isi rumah, prosedur kebersihan, tangki yang lebih besar boleh dipasang pada platform yang dibangkitkan, maka air tersebut akan berada di bawah tekanan dan membolehkan penggunaan pancuran mandian.

Dengan kesederhanaan yang jelas, peranti memerlukan organisasi operasi yang selamat, kemungkinan pengosongan dan pengisian mudah. Memandangkan pemanas elektrik, ia mempunyai soket berasingan yang terletak di kawasan terdekat dan mempunyai reka bentuk percikan kalis. Mengisi tangki bateri berlaku apabila kuasa dimatikan. Bahan terbaik pemanas untuk mengisi dengan pemanas adalah plastik, ia tidak menjalankan arus elektrik, menyerap bunyi bising dan menyimpan haba untuk waktu yang lama.

Untuk menjimatkan tenaga elektrik, anda boleh mendapatkan suhu yang selesa dari tangki yang dipasang di udara terbuka pada hari yang cerah dan cerah. Untuk melakukan ini, tangki mesti dicat dengan cat hitam dan tidak mempunyai lapisan penebat panas. Di atas, air ditutup dengan filem atau kaca telus. Dalam cuaca buruk, air dipanaskan oleh elektrik.

Alat logam lebih mahal, tetapi mereka lebih tahan terhadap perubahan suhu dan penyimpanan musim sejuk di dalam bilik dengan tolak yang mendalam. Pemanas keluli tahan karat akan berlangsung selama bertahun-tahun, jika ia tidak menjadi mangsa vandal di kawasan yang tidak dilindungi. Satu kelebihan tambahan dari pemanas tangki keluli tahan karat ialah ketiadaan karat di dalam air walaupun selepas ketiadaan pemilik di dacha selama seminggu. Kekayaan neutral yang sama terhadap air dan oksigen terlarut mempunyai polimer untuk membuat piring.

Untuk menyelesaikan keperluan harian penduduk musim panas hari ini, perlu:

 • baskom dengan keran dan tenggelam;
 • Pancuran, dilengkapi dengan tangki dengan pemanasan semula jadi atau paksa.

Related  Tinjauan lampiran untuk latihan untuk kerja di negara ini

Peranti pemanas air

Peranti pemanas airReka bentuk pemanas air elektrik cecair untuk penyusunan semula difikirkan terperinci terkecil:

 1. Air dari baldi tidak menuangkan tangki, melewati poket yang terpisah dari jelaga dan mengisi tangki mengikut prinsip kapal berkomunikasi.
 2. Tangki ini mempunyai kontur dalaman dan luaran, dengan jurang udara di antara mereka. Daripada busa busa udara boleh digunakan.
 3. Tahap pemanasan air dalam tangki kepada yang selesa dikawal oleh termostat terbina dalam.
 4. Paras saliran terletak di atas elemen pemanasan, meninggalkannya sentiasa di bawah air.
 5. Petunjuk disediakan bahawa menunjukkan bahawa pemanas disambungkan kepada sesalur dan dalam keadaan kerja.

Reka bentuk yang dijelaskan bagi peranti pemanas air untuk pondok musim panas adalah milik peranti dari syarikat Alvin, tetapi ini adalah reka bentuk yang paling rasional, yang harus berorientasikan.

Pemanas sedemikian untuk kegunaan domestik digunakan untuk membasuh pinggan dan sebagai basuh. Tidak sukar untuk membuat pemanas elektrik untuk mandi dengan mandi. Tangki perlu lebih besar dan dipasang, mewujudkan longkang di bawah tekanan.

Pemanas air rata dengan pancuran mandianPemanas air cecair rata dengan pancuran boleh dipasang di siling di bawah bumbung, air dituangkan ke dalamnya oleh hos musim panas biasa. Peranti praktikal tidak menduduki ruang, ia boleh dilengkapi dengan tersembunyi, tersembunyi dari mata, sudut. Kapasiti persegi dilengkapi dengan peranti perlindungan, pemanas elektrik 2 kW digunakan. Pada dasarnya, anda boleh menggunakan pemanas yang kurang berkuasa, tidak mungkin pada waktu musim panas di bilik mandi yang anda perlukan air dengan suhu 60 C.

Alvin pemanas air dengan pancuran mandianSyarikat Alvin menawarkan penyelesaiannya kepada masalah dacha. Murah dan estetik pemanas air dengan pancuran Alvin jumlah 20 liter direka sebagai termos, air di dalamnya untuk masa yang lama tidak sejuk. Ia tidak sukar untuk membuang pelapik mandi dan bekas akan menjadi sesuai sebagai dispenser air. Model EVBO-20/2 menggunakan pemanas kuasa 1.2 kW, mempunyai bateri terbina dalam dan pam untuk menghasilkan tekanan dalam hos apabila mandi. Kos peranti ialah 7.2000 rubel.

Related  Pelarasan petrol karburetor boleh dilakukan oleh tangan sendiri

Pemanas dengan tangan sendiri

Pemanas tangki air buatan sendiriHeater masuk taman dengan pemanas elektrik boleh dibuat dengan tangan anda sendiri, atau pembelian yang dibuat untuk semua pengiraan thermo-teknikal, dilengkapi dengan sensor dan geganti. Peranti sedemikian murah, mereka mempunyai elemen pemanasan yang baik dan reka bentuk yang dipikirkan dengan baik. Sebagai pilihan, bekas di bawah air dengan tudung dan kren akan kelihatan seperti ini. Dari banyak instrumen, ini adalah kuasa untuk membuat tukang.

Pemanas air untuk dacha dan untuk rumah luar bandar diperbuat daripada logam lembaran tergalvani. Baskom “Arctic” direka untuk 15 liter air dan tidak rumit dalam pelaksanaan.

Ia selamat menggunakan pancuran mandian apabila pemanas dimatikan. Air adalah konduktor tenaga yang baik, merosakkan pemanas boleh menyebabkan kejutan elektrik.

Pertama, perlu memilih tangki dalaman yang sesuai untuk plastik atau logam yang tahan panas dengan mulut lebar yang selesa. Dalam kes ini, plastik mestilah makanan, dan logam itu tahan kepada pengoksidaan.

Ia akan mengambil paip dengan tiub pagar dan sambungan kedapnya. Ia tidak sukar untuk membeli pemanas dengan termostat terbina dalam untuk menetapkan suhu yang selesa.

Yang paling sukar untuk membuat paip dan pemanas akan melakukan sambungan yang kuat. tangki boleh digunakan kimpalan logam, bekas plastik perlu memotong lubang untuk paip 16 mm, dan meletakkannya di spigot, yang kedua-dua pihak melalui gasket dan pencuci diskrukan dalam nat, paip luar. Begitu juga, meterai dicipta oleh elemen pemanasan, lubang diperlukan setiap inci dan suku, atau 40 mm.

Pemanas air dari laras plastikUntuk pemanas, pertama sekali perlu memasang gandingan, dan di dalamnya dengan pemasangan meterai untuk meletakkan pemanas. Sebelum memasang pemanas, buat sambungan dari wayar dan plag supaya anda dapat kuasa struktur. Selepas pemasangan peralatan kren dan haba, perlu memeriksa integriti pemasangan dengan kapasiti penuh.

Related  Petrol 128R dari Husqvarna layak perhatian anda

Pemasangan kapal plastik boleh dibuat menggunakan bingkai logam. Setelah membuat penggantungan, mereka harus ditutup dengan bahan penebat, sehingga air tetap panas untuk waktu yang lama. Ia boleh digunakan dalam beberapa lapisan buih pelekap.

Untuk penampilan estetika dan ketahanan, keseluruhan struktur perlu dipakai dengan badan logam yang diperbuat daripada logam lembaran mudah, digilap atau tergalvani. Lembaran mudah dari atas perlu dicat, supaya kakisan dalam 2 tahun tidak memakan kecantikan. Dengan prinsip yang sama, adalah mungkin untuk membuat pemanas air dengan tangan anda sendiri untuk mandi.

Pemanas air untuk mandi di negara ini – video