Glaserad veranda i ett lanthusHus och villor kompletteras ofta med terrasser och verandor på intilliggande territorium. Verandaens glasering förbättrar komforten, skyddar mot omväxlande väder och ger en känsla av enhet med omgivande natur.

Verandaer och terrasser utför en liknande funktion, men de har vissa strukturella skillnader. Terrass – en plattform med en självständig grund. Den kan antingen vara helt öppen eller glaserad. Veranda – alltid intill huset och har en gemensam grund med den.

Typer av glas

Beroende på vilka funktioner glasrutan på webbplatsen ska utföra, är dess typ vald.

Kallt och varmt

kallt glasAlla typer av glas är indelade i två huvudgrupper: kallt och varmt. Eftersom systemet med kallt glas är av en skyddande natur används den inte när det är nödvändigt att värma rummet. Denna version av glasskärmen på verandan och terrassen skyddar mot damm och vind, och även nyanser från solljuset på heta dagar.

Ett alternativ är att använda enkelglas och träramar. Längre livslängd och hög prestanda ges av aluminium glidkonstruktioner.

varmt glasVarmt glas har stora funktioner. Det skapar inte bara fäktning, men har också värmebesparande egenskaper, vilket gör det möjligt att skapa ett bekvämt mikroklimat. För att skapa vardagsrummet väljs fönstren för veranda till dacha med hög tillförlitlighet och goda värmeisoleringsegenskaper.

För att installera ett sådant system måste specialister följa alla nödvändiga krav. På grund av deras prestanda och installationskrav är dessa mer komplexa konstruktioner som kräver ett professionellt sätt att installera.

På en inredd veranda kan du tillbringa tid i alla väder.

Delvis och kontinuerlig

Beroende på vilka krav som krävs, är glasskärmen på verandan och terrassen klar helt eller delvis. Full kan du skapa ett fullvängigt slutet rum, med en kall eller med en varm glasering. Delvis – En enklare version, där funktionskraven är mycket lägre.

För verandauppvärmning är det möjligt att inte bara tillämpa standardsystem, men också att organisera ett varmt golv.

Ramlösa glasrutor

ramlösa glasrutorDet fulla intrycket av det öppna utrymmet ger ett ramlösa glas på verandan. Denna inställning till designen av verandorna börjar med 1970-talets historia. Den här typen av glas ser lätt och modern ut. I hjärtat är transparenta glasytor med hög hållfasthet upp till 1 cm tjock.

Related  Tillförlitligt skydd mot dödlig destruktion – dränering runt huset

Glasverandaen är skapad av principen om nära belägna ytor med tätning på lederna. Detta gör det möjligt att uppnå den nödvändiga tätheten och förhindrar inbrott av regn och damm. Fastsättning utförs med hjälp av aluminiumelement på toppen och längst ner på öppningen.

Trots den yttre ljusheten och brittleness, hänvisar den här typen av glas till det fasta. Framelös glasering på veranda och terrass har ett skydd mot oavsiktlig plöjning. Utrustad med speciella lås, sådana fönster och dörrar är skyddade från hacking. Speciellt glas, som används i produktionen, har säkerhet, eftersom det praktiskt taget inte är sönderbrutet.

Bland fördelarna med att använda härdat glas:

 • bra naturlig belysning
 • skydd mot fragmentering av fragment under brytning – de behålls på filmen;
 • hygien;
 • spara utrymme;
 • inte känslig för korrosion.

Av minuserna av denna metod för glasering bör det noteras lågt ljud och värmeisolering. Omhändertagande av sådana ytor är nödvändigt speciellt – det är omöjligt att använda aggressiva rengöringsmedel, tidningen och även styva tvättdukar.

Frameless glasrutor är populära inte bara i arrangemang av verandor, men också i kontor och shopping och nöje komplex.

Glidsystem

glidande glasystemSärskilt relevant på sommaren är glidande fönster för verandaen. Om det behövs kan detta glasskift flyttas, vilket frigör extra utrymme. Enligt deras driftsprincip är sådana system liknade organisationen av skjutdörrar med guider.

Nackdelarna med glidkonstruktionen är brist på täthet. I detta avseende är glidsystem endast efterfrågade med kallt glas.

Fördelar med skjutfönster:

 • Glaserad veranda är lätt att rengöra;
 • tillräckligt med skydd mot vind, damm och regn ges.
 • Säkerhet vid drift – frånvaro av spontan plöjning.

Glas kan appliceras inte bara genomskinligt, men också matt, glasmålning eller med lättnad. Dessutom kan den appliceras på färgning, fotoutskrift eller ritning.

Glidsystemen själva kan vara gjorda av sådana material:

 • aluminium;
 • träd;
 • PVC;
 • polykarbonatglas.

Glidesystem kombineras väl med horisontella persienner och rullgardiner.

portaler

portalerFör små kvadraturverandaer kan ett system med glidande portaler organiseras. Det är tungt i vikt och fasta byggnadsdelar av trä, PVC eller aluminium. Vanligtvis styrs de från konsolen.

Related  Hur man tillverkar och installerar en svänggaragedörr med egna händer

För glasering av verandorna kan portaler av den kombinerade typen monteras:

 • glidande vikning;
 • Lyft och glidning;
 • parallell-skjut;
 • glidande vikning.

Typer av material

När du väljer fönster för verandaen är det nödvändigt att ge bra luftcirkulation, solljus och myggnät.

Aluminiumskonstruktioner

glasering av aluminiumAluminiumprofilen är lätt och relativt lågt pris. Fördelarna med att använda detta material innefattar resistens mot rost- och korrosionsprocesser. Profilens färg kan väljas beroende på kraven på design och personliga preferenser.

Baserat på aluminiumprofilen hos systemet kan det finnas två typer:

 • glidande;
 • swing.

Snygg och modern design, och förmågan att skapa komplexa mönster gör verandor och terrasser till huset, som på bilden, är inte bara funktionella, men också tilltalande. Dessutom är det möjligt att genomföra panoramaglasering.

Arbetet använder en smal profil. Det utövar inte stort tryck på grunden, har god ljusöverföringskapacitet och är i harmoni med alla typer av ytor.

Miljösäkerhet och brandfrihet gör det möjligt att applicera detta material i närheten av bostäder.

Mjuk Windows

mjuka glasrutorPå grundval av en stark och högkvalitativ PVC-film tillverkas mjuka fönster för verandaen. Det här alternativet är lämpligt om du behöver lämna ledigt utrymme och öppna fönsteröppningar. För att göra detta rullas filmen upp och fixeras i övre delen. För att täcka verandaen från vinden och regnet rullas duken ut.

Designen med PVC-film är ganska förseglad, vilket gör att du kan använda verandan även på vintern om du installerar en värmare.

Enligt egenskaperna har filmen en hög slitstyrka, det är möjligt att använda mjuka fönster i åtminstone tio år vid all lufttemperatur och svåra väderförhållanden. Trots detta kräver materialet en bra inställning:

 • Det är inte önskvärt att vikta banan vid en temperatur under 15 grader Celsius;
 • måste skyddas mot oavsiktliga nedskärningar.

Egenheten hos produktionen av PVC-film pålägger en begränsning av panelens storlek. Om en bredd på mer än 140 cm behövs, förenas två banor med en smältmetod. I detta fall bildas en synlig söm 30 mm bred. För att fixera filmen runt omkretsen, lämna ca 50 mm. Om det här är hur dörren görs, sätts en blixtlås i mitten.

Related  Bekväm Thermex vattenvärmare för hushållens komfort

Typ av fästelement:

 • silikonband och hängslen;
 • roterande häftklamrar (de används för breda, upp till 5 meter, duk);
 • Lås i mässing eller annan metall (för en bredd på upp till 2 meter).

Beroende på huruvida konstruktionen är avsedd att vara borttagbar, kan fästelementen installeras:

 • på kanvasens omkrets;
 • endast på tre sidor (sidor och botten), och ovanifrån är PVC-film monterad på ögonlocken;
 • I dessa fall ger koden på underkanten inte fästelement, den levereras med ett viktmedel.

PVC-materialet är inte krävande att bry sig, rengöring kan utföras med tvållösningar.

Polykarbonatglas

polykarbonatglasPolymerplastens hållbarhet och estetik används i glasrutesystem av terrasser och verandaer. Det är ett slitstarkt material som har god ljusöverföringskapacitet och är ett bra hinder för regn och vind.

Flexibla fönster för verandor kan skilja sig åt i färg, tjocklek, genomskinlighet. Det finns två huvudtyper av material: cellulär och monolitisk.

Positiva egenskaper hos materialet innefattar:
• ekologisk kompatibilitet
• brandsäkerhet;
• Effektmotstånd;
• motstånd mot vindgustar;
• skydd mot ultraviolett strålning
• plasticitet, som gör att man kan göra mönster med en böjning
• Valet av nyanser är möjligt;
• god tolerans för temperaturfluktuationer;
• Lätthet.

PVC profiler

pvc profilerValet till förmån för denna typ görs i dessa fall, verandaens kod till huset med plastfönster ska vara varmt, med möjlighet till användning på vintern. Det finns ytterligare ett tillfälle att välja profilens färg.

Producera ett sådant system för individuella mätningar.

rekommendationer

en mysig viloplatsVid val av glasering är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana viktiga punkter:

 1. Strävar efter att säkerställa att rummets naturliga ljus är tillräckligt.
 2. Ett ventilationssystem bör tillhandahållas.
 3. Glasrutor bör väljas med hänsyn till noggrant uppmätta mätningar.
 4. Det är önskvärt att ha terrasser på norra eller östra sidan av huset.
 5. Utsikten från terrassen eller verandan bör glädja ögat.

Innan det slutgiltiga beslutet om verandaens utformning och glasets form ska du analysera alla möjliga alternativ och välja den lämpligaste.

Eventuella verandor glas alternativ – video