Hvitløk i familien vår forbrukes i store mengder, så jeg plante det er alltid ganske mye. Men i fjor var høsten dårlig – hodene var små, og de begynte raskt å forverres og ikke nå våren. Naboen anbefalte å lage gjødsel under landingen. Fortell meg, hvilken gjødsel er bedre å bruke for hvitløk når du planter?
landing hvitløkÅ dyrke kvalitet hvitløk, og samtidig beholde den til neste sesong, er det nødvendig å gi en kultur av næringsstoffer. Som du vet er rotssystemet av hvitløk dårlig utviklet, så det trenger ekstra gjødsling. Det er viktig å implementere dem ikke bare i vekstsesongen, men også i de aller første stadiene – under landingen av dentiklene.
Valget av gjødsel for hvitløk når planting avhenger av sin klasse, og derfor direkte og på tidspunktet for avstigning. Mange gartnere praktiserer parallell dyrking av hvitløk av to varianter:

  1. vår. Variety er plantet tidlig på våren for forbruk i mat.
  2. Vinteravlinger. Plantering utføres for vinteren (høst), sorten er beregnet for langvarig lagring.

Uansett hvilken slags hvitløk for å plante en avling, er det nødvendig å velge et godt opplyst område hvor fuktighet ikke stagnerer. Det er godt å plante hvitløk etter belgfrukter, agurk, gresskar og courgette. Det er umulig – etter poteter og løk (de har vanlige sykdommer).

Gjødsel søknad når planting våren hvitløk

topp dressing for vår hvitløk

Landingsstedet for sommer hvitløk anbefales å være forberedt på høsten. For å gjøre dette, i oktober, etter høsting, lage gjødsel og grave opp senger. Fôrblandingen er avhengig av jordtype:

  1. For leirejord: 1 ts. urea, 2 ss. l. superfosfat. Og også sand, torv og humus i like store mengder (5 kg hver).
  2. For sandjord: En blanding av humus leirejord humus (1: 2) og karbamid med superfosfat i et forhold på 1: 3.
  3. For loamy bakken: 2 ss. l. superfosfat, 0,5 ss. l. karbamid og 3 kg humus.
  4. For torvland: urea og superfosfat i mengder, som for loam, og også 8 kg sand.

Related  Dvergroser i en krukke: grunnleggende regler for omsorg

Hvitløk er veldig glad i treaske – sprer den på overflaten av jorda med en hastighet på 1 liter pott per 1 kvm. m. og forsegle raken. På begynnelsen av våren må plottet igjen fordøyes eller dypt løsnes.

For å beskytte mot skadedyr, før du planter, søl sengene med saltvannsløsning (3 ss vannbøtte).

Gjødsel søknad for vinter hvitløk planting

påføring av gjødsel i høst

Du kan begynne å plante vinter variasjon fra oktober. Minst to uker, eller bedre en måned før denne tiden, bør jorda grave gjennom og samtidig lage en 1 kvadratkilometer. m nettsted:

  • 15 g kaliumsalt;
  • 7 kg humus;
  • 20 g superfosfat;
  • ask (ca. 2 elementer).

Straks før du planter hagen, gjøds med gjødsel.

Tilberedelse av senger for hvitløk – video