betongstaketVill du leva som en stenmur? Bara bygga ett konkret staket, och din dröm kommer att gå i uppfyllelse, även byggnad kostar mycket mindre än sten. Produkter från armerad betong kombinerar två motsatta egenskaper hos huvudbyggnaden – en solid konstruktion och estetisk utseende. Här kan du se själv genom att titta på bilder av betongstaket.

Fördelar med betongstaket

blindbetongstaketFördelarna med betongstängsel är många, så de uppträder alltmer både i stadsutveckling och i förortsområden:

 • exceptionell styrka och hållbarhet
 • Gärdet försämras inte med tiden, det är inte föremål för naturfaktorer.
 • ett blindhäft av betong har utmärkta ljudisoleringsegenskaper;
 • Om det behövs kan staket göras utan skarvar och luckor.
 • Betongytan kan enkelt slutföras med vilket ytmaterial som helst.
 • Betong är det mest ekonomiska materialet i allt kapital.

betongstaket med dekorativa elementRelativa nackdelar innefattar en stor vikt av strukturer.

Byggandet av ett sådant staket kräver en stor ansträngning och obligatorisk installation av stiftelsen.

Betongstaket skiljer sig åt i tekniken för tillverkning och funktion.vackert och slitstarkt staket

Monolitiska staket

monolitisk robust konstruktionDenna typ av staket är den mest hållbara och hållbara. Det kräver en solid eller kolumnär grund. Staketet är en solid armerad betongplatta som är fast ansluten till pelarna. Monolitiska plattor kan vara släta, korrugerade eller med dekorativ design.

Set-up (sektionella) staket

sektionell konstruktionRingar, eller sektioner, kallas staket, varav varje sektion består av flera plattor eller paneler. Plattor kan ha olika struktur och olika dekorativa design. Staketstolparna för staketet från sidorna har spår i vilka panelerna går in.

Den största svårigheten för byggandet av snittbetongstaket är den exakta installationen av stolpar.

Avståndet mellan dem ska motsvara panelens längd. I annat fall kommer panelerna inte att ligga i spåren eller gå in där alls. Som regel skapar en stark grund under stolparna i ett sådant staket, så att de inte kränger efter jordens frysning och upptining. Bekvämligheten hos det sammansatta staketet framgår av montering av paneler i spår av betongstänger för staket. Var och en av delarna har en lätt vikt, för överföring och om det är tillräckligt med två eller tre personer. De övre panelerna, som är inställda på en höjd av mer än en meter, är normalt snurrade. På grund av de många hålen blir de mycket enklare och enklare att installera.

Staket från betongblock

stängsel av betongblockBlockgaller monteras från separata fasta eller ihåliga betongblock, fäst dem tillsammans med cementmortel. Strukturen av denna typ liknar tegelverk. Blockens staket behöver dekoration med dekorativa gips eller kakel med imitationssten.

Staket från betongblock behöver inte installera poler mellan separata sektioner, men för murverk kommer masonens färdigheter att krävas.

Dekorativa Betong Staket

dekorativa fäktningarDekorativa staket är gjorda i olika stilar och färger. Med hjälp av dekorativ betonggjutning skapar hantverkarna starka och estetiska kompositioner som passar perfekt med andra material – trä, tracery smidda av metall, natursten. Firmaproducenter erbjuder många alternativ, gjorda för tegelsten, sten av olika texturer. Betonggjutning mimar framgångsrikt en balustrade och till och med ett träfoder. Dekorativa betongstängsel är i stor efterfrågan med fästning av privata fastigheter där först och främst soliditet och respekt är nödvändiga.

Hur man gör ett konkret staket själv

formar för monolitisk staketproduktionFör att installera ett konkret staket med egna händer behöver du verktyg och byggmaterial:

 • Stålfittings 4 mm för stängsel och 8 mm för poler;
 • krossad sten med en storlek på fraktioner av 2-6 cm;
 • tvättad flodsand;
 • cement av märket inte mindre än M500;
 • gjutformar för gjutning av betong;
 • en mjukgörare;
 • betongblandare;
 • vibrerande bord.

skakapparatVibrationsbordet kan köpas i färdig form eller tillverkas självständigt. För tillverkning av egna händer från metallhjulet svetsar ramen och stärker vibratorn på den.

Det är möjligt att producera betongpaneler utan användning av vibrationsutrustning, men deras kvalitet blir mycket lägre.

Teknik för gjutning av betongpaneler

Betongblandaren laddas med krossad sten, fylld med vatten och tvättas av damm och föroreningar. Sedan dräneras vattnet och laddas med sand, cement och vatten. De exakta proportionerna av lösningen för den valda graden av cement skrivs vanligen på förpackningen.

För närvarande finns det ett brett utbud av mjukningsmedel till salu – speciella tillsatser för att ge konkreta egenskaper eller för att accelerera (långsam) inställning av lösningen. Vid tillverkning av betongstängsel används mjukningsmedel för att ge rörlighet, icke-spridning och ytterligare styrka till morteln.

Gjutformen är installerad på ett vibrationsbord, smörjat med mineralolja från vidhäftningen av lösningen och förstärkningen bereds. Förstärkningsplanen måste förutse i förväg, utgående från formens egenskaper. Helst bör förstärkningen passera genom hela tjockleken på panelen, inte utskjutande på ytan.

Formen hälls till hälften av volymen och vibratorn slås på. Då förstärkningen läggs, lösningen fylls upp till mögelens topp och betongen komprimeras igen med en vibrator.

Vid mothällningsstadiet bör fästanordningar finnas för att koppla panelen till andra delar av staketet – ovanför eller under panelerna eller stolparna.

Efter att lösningen har torkats separeras formen, vilket separerar den färdiga panelen från formen. Därefter torkas produkten manuellt eller med maskiner till en standardform, städformen rengörs av rester av betong och bereds för nästa hällning.

Montering av mellanliggande poler

poles installationPå de markerade platserna gräver groparna ca 50 cm i diameter. Djupet bör inte vara mindre än djupet av att frysa jord i en viss ort. Botten av gropen är ramad, täckt med ett lager av sand 10-15 cm och rammade igen. Då är kolonnen fixerad stående upprätt, fixerad i denna position och hälld med betonglösning till marknivå.

För en fullständig härdning av grunden är det nödvändigt att stå i två veckor.

Montering av hela strukturen

installation av betongstaketDe färdiga panelerna placeras i spåren på polerna eller svetsas till den prefabricerade armeringen av varje panel och kolumner tillsammans.

chborka panelerI detta skede kan installationsarbetet vid installation av armerad betongstängsel anses vara komplett. Den färdiga strukturen är dessutom trimmad med dekorativa material – gips, fasadfärg för betong, kakel. Det är nödvändigt att måla alla svetsade delar för att förhindra korrosion med väderbeständig färg.

Staketet som sålunda konstrueras bibehåller alla fördelarna med betongstaket. De absorberar inte fukt, har låga segel, utmärkt ljudisolering, är extremt slitstarka. Ett kontinuerligt betongstaket på landsbygden kan bli ett tillförlitligt hinder för gräsrotsbrand i vårbleggräset, vilket leder till stora bränder och mänskliga offer.

Videoinstruktion för installation av betongstaket