Potet senger i SibiriaSibirien er en region med et skarpt kontinentalt klima. For eksempel presenterer uforutsette overraskelser været ofte beboere i den østlige delen. Her, som regel, alvorlige og langvarige vintre, korte somre og en stor sannsynlighet for å returnere frost i sen vår. I de vestlige områdene er klimaet litt mykere, men her er også innbyggerne ikke søte. Vokst i disse forholdene er en god høst problematisk nok. Gartnere må komme opp med ulike triks og se etter måter ut av den nåværende situasjonen, slik at planting poteter i Sibirien var vellykket.

Avhengig av territoriet endres også tidspunktet for landbruksavlinger. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan å dyrke poteter i det sibiriske klimaet.

Potetplanting datoer

Tiden for planting av poteter i Sibirien kommer en størrelsesorden senere enn for eksempel i sentralstripen av Russland. Tidligere begynner alt arbeid i de vestlige regionene. Her kan poteter plantes tidlig i mai. Innbyggerne i de østlige områdene begynner å lande bare to uker senere, det vil si midt i mai.

Plantering av poteter i Sibirien er kun gjort når jordtemperaturen når 7-8 grader Celsius. Hvis du gjør dette før, er det sannsynlig at rotkulturene ikke vil utvikle seg godt.

Velg en rekke poteter

Sorter av LugovskayaFor planting i Sibir, brukes vanligvis frøpoteter. Det viktigste er å velge riktig type – ikke alle kan vokse i et barsk klima. I denne delen skal vi snakke om de mest populære varianter. Så her er hovedlisten:

 • Timo “er en nederlandsk tidlig modne variasjon. Smakskvaliteten er ganske høy. Godt lagret.
 • “Lugovskoy” – en rekke brakt ukrainske oppdrettere. Rødder er store, veier 100-165 g. Den er motstandsdyktig overfor mange sykdommer, for eksempel sen blight, svart stengel, scab.
 • Sort av Adrett“Adretta” er det mest utbredte utvalget blant gartnere i Sibirien. Rødder er store, gule i farge. Under de riktige forholdene er sorten svært godt bevart.
 • “Early Priekulski” er veldig tidlig. I dette henseende er i dette folket kalt en førti dag. Vanligvis dyrkes slike poteter for mat om sommeren, fordi den er dårlig lagret.
 • “September” er mellomstort variasjon. Kjøttet av roten er hvitt. Det vokser bra under alle forhold. Perfekt lagret
 • “Svitanok Kiev” – er en favoritt blant mange gartnere. Sorten viser godt utbytte, for eksempel fra 1 hundre vi kan samle om 300 kg. I tillegg er slike poteter motstandsdyktige mot mange sykdommer, og det blir også lagt merke til at det er mindre skadet av Colorado beetle.

Related  Valget av kjemiske midler som ødelegger Colorado potetbille, men er trygt for mennesker

Faktisk er det mange varianter som passer for å vokse i Sibir. Hvert år oppdretter oppdrettere noe nytt. Velg selv det aktuelle alternativet vil ikke være vanskelig.

Bestem stedet for planting

Forbereder hagen for potetplantingNår gartneren har bestemt seg for det riktige mangfoldet, må du ta vare på hvor plantingen vil bli plassert. På en gang skal vi fortelle en potet – en plante fotofiløs. Derfor er det mest hensiktsmessig for denne kulturen å velge et territorium som ikke er skjult av trær eller busker. Jorden må være lett og løs. En god høst kan samles inn om høsten blir gravd inn i graven.

På våren kan ikke gjødsel bringes i allikevel – poteter vil bare gå til grunne.

Grunnleggende måter å plante poteter på

Til nå er det flere måter å plante poteter på i Sibir. La oss snakke om de viktigste:

 1. Enkeltlinje landingsmetodeEnkeltlinje – den vanligste metoden for å plante poteter. Rødavlinger plantes i rader. Mellom dem skal de være ca 60-70 cm, og mellom buskene er avstanden 2 ganger mindre – ca 20-25 cm. Poteter er plantet på grunn dyp: 7 cm er nok. I det følgende blir bakken oppvarmet til buskene.
 2. Potetfelt plantet med båndmetodeTape – Denne metoden brukes som regel i industriell skala. Hovedforskjellen er at plantingen gjøres i to rader. Avstanden mellom dem skal være 30 cm. Følgende furer ligger i en avstand på 110 cm. Hovedfordelen ved denne metoden er at når traktoren er kupert, blir plantens røtter ikke skadet, fordi jorden tas fra store intervaller.
 3. Ridge planting av poteterCrestal – denne metoden er veldig lik metoden for å plante poteter i furrows. Den eneste forskjellen er at en kunstig høyde av serien er opprettet, som skal være omtrent 18-20 centimeter. La oss forklare mer detaljert. Metoden kan brukes i to variasjoner:
 • potetene er plantet til en dybde på 8-10 cm, og deretter er en krans 20 cm høy opprettet.
 • I dette tilfellet er ryggene forberedt på forhånd. Deres høyde skal være 30 centimeter, og avstanden mellom dem er ca. 80 centimeter. Poteter er plassert i grøftene som er oppnådd og deretter begravet.

Related  Hvordan vokse purreplanter: fra såing til høsting

En slik landing gjør det mulig å høste om to uker tidligere. Det er imidlertid verdt å huske at denne metoden er egnet for fuktig jord, hvis området er på en høyde, da kan rotlinger ikke ha nok fuktighet, og de vil utvikle seg dårlig eller til og med dø. Når det gjelder normen for såing poteter, er det annerledes. Hvis vi snakker om små områder, vil et hundre kvadratmeter kreve om lag 300 knoller.

Vilkår for innsamling av poteter

HøsttidNoen mennesker tror at jo tidligere skuddene vises, desto raskere vil de høste. Faktisk er dette ikke slik. Det spiller ingen rolle hvor mange dager poteter kommer opp. Det viktigste er hvilken type som ble valgt. Ripening varianter, som er ment for tidlig å spise, kan samles allerede i midten av juli (alt igjen avhenger av tidspunktet for planting). For graving brukes skopter. De poddevat land nær busken. Vanligvis finnes store røtter umiddelbart på overflaten. Mid-modning varianter modner mye lenger. Den optimale tiden for å samle poteter er slutten av august i begynnelsen av september.

Begynnende gartnere vet ikke hvordan man skal avgjøre om potetene er modnet eller ikke. Det er ganske enkelt å gjøre dette. Gulede og hengende busker – det første signalet indikerer at det er på tide å begynne å høste. Oppsummering, jeg vil si at det er mulig å dyrke en god potetavling selv under de tøffe forholdene i Sibir. Det viktigste er ikke å gjøre en feil med valget av variasjon.

Poteter for halm i Sibir – video