Den unge Colorado beetleSkadedyr årlig forårsaker alvorlig skade på både dacha plantasjer av poteter og gårder. Som følge av en slik skade, er det ikke bare de ovennevnte plantedelene og deres røtter, men også avkastningen reduseres kraftig. Dvalemodning i jord, knoller og planterester, voksne insekter og larver blir en slags forsinket trussel mot gartneren. For å sikre at avlingene er gjennomgående høye og av høy kvalitet, er det behov for et tiltak for å bekjempe skadedyrene på potetblader og knoller på territoriet. Les vår neste artikkel: Kartoffelsykdommer – bilder, beskrivelse og behandling!

Colorado biller

Colorado beetleGulbrune biller, som har en lengde på omtrent en centimeter og tilordnet langsgående striper på kitin, er kjent for potetoppdrettere og utgjør den største fare i mange regioner i landet. Voksne individer, spesielt larver, kan helt ødelegge støping og unge stammer. Hvis det ikke ser ut til å bekjempe kampen mot dette skjelettet, kan avkastningen falle med halvparten.

Den største skaden er forårsaket av insekter under dannelsen av knollene, når knopper og blomster vises på buskene. Å vite om eksistensen av effektive kjemikalier, som for eksempel Taboo for behandling av poteter, gir mange gartnere fortsatt ikke de populære måtene å håndtere Colorado beetle og wireworm. Blant disse tiltakene:

 • ødeleggelse av egg av insekter, innsamling av larver og voksne;
 • vanning av spirer og dyrkede busker med planteinfusjoner på grunnlag av celandine, skum, basilikum, currant;
 • felles planting med avlinger som motvirker biller, for eksempel belgfrukter eller koriander.

Effektiv beskyttelse mot skadedyr vil være en trefoldig behandling av planting av Commander, Iskra, Mospilan, Aktara eller andre stoffer.

Det viktigste er at 20 dager før høsten, er kjemikalier ikke brukt.

Biologiske virkemidler, for eksempel Boverin, Fitoverm og Agverotin, viser effekten i 5-7 dager og er spesielt effektive mot de viktigste skadedyrene i potetblader, larver.

Wireworms – skadedyr og kontroll av poteter

Pest av potet wirewormTøff, opptil 3 cm lang, lever de gule larvene til klikkbaglene på saftige underjordiske skudd, røtter og knoller. Spesielt glad i wheatgrass, derfor, når disse skadedyrene av poteter er funnet, må de bekjempes med fjerning av denne ugresset. Knollene slått av wireworm er flekket med kurs, ofte rammet av rot, nematoder og potetsykdommer.

For å beskytte avlingen fra et farlig skadedyr, kan du bruke:

 • Innføring av ammoniakkholdig gjødsel;
 • kalkning av jord for å redusere dens surhet;
 • beplantning av agnplanter;
 • hyppig løsning av jord og ødeleggelse av ugress
 • presowing behandling med insektmidler eller bruk av kjemikalier, for eksempel en potet tabu under planting.

Insekticid etsning av plantemateriale og behandling med Taboo Tabs bidrar til å beskytte planter i 45 dager.

I tillegg er preparatet aktivt mot Colorado beetle, bladlus og cikader. I dette tilfellet bevares de beskyttende egenskapene i opptil 35 dager.

Related  Voksende persille til salgs

leafhoppers

dvergsikaderEkstremt ligner bladlus eller lopper, blir disse skadedyrene av potetblader matet av plantejuicer, og dette medfører alvorlig skade på plantasjer:

 • På punkteringsstedet blir det dannet flekker først, og deretter dør vevene til de skadede delene av busken helt ut.
 • Skadede områder blir en vei for penetrasjon av bakteriell flora, sporer av muggsvamp og kilder til andre infeksjoner.
 • Insektene selv utgjør farlig for nightshade sykdom, inkludert kolonnen.

For å beskytte skuddene fra hovdyrene, vil det være nyttig å bruke Insecticides Cruiser og Taboo til å behandle potetene selv før det kommer inn i jorden. Og med hjelp av Karate Zeon, kan du ødelegge plassen rundt plantingen av poteter.

Kartoffel loppe er skadedyret på toppen

Potet loppeUlike typer lopper er vanlige over hele verden. Voksenbobler, opptil 3 mm i lengden, tilhører skadedyrene i potetblader. En tynn, med tre par ben, larver som utvikler seg på røttene, i år som er gunstige for insekter, kan føre til tap av sunne busker og mesteparten av avlingen. Nederlaget blir lettere ved sen planting av knoller og tørt, varmt vær.

Du kan se sporene av oppholdet på potetlopper ved de karakteristiske hullene og gropene på bladets overflate.

Kartoffelblad skadet av loppeI tillegg til Taboo kan fosfamid med en konsentrasjon på 0,2% brukes hver 10. dag som et middel for å beskytte og bekjempe potetplagget. Voksenprøver fanges på lim baits-feller. Og i små sommerplantager sprøytes effektivt med infusjon av kamille eller tobakkstøv i en blanding med treaske.

Potet nematoder: tegn på nederlag og kontrolltiltak

Golden potato nematodeTenk på at mikroskopiske rundeorms førstehånd er nesten umulig. Men sporene av tilstedeværelsen av en golden potato nematode på bildet og det blotte øyet er tydelig synlig. Disse er frøene til et skadedyr som ligner hirse, som dekker røttene til den smittede planten. I denne formen kan skadedyrene og forbli levedyktige i minst 10 år. Berørt nematoder busk eksternt deprimert, som ligger bak i vekst. Et karakteristisk tegn på smitte i jorda med nematoder er gulingen av de nedre bladene på potetbuskene. Hvis du slår en slik plante, kan du se pærerotene med små knoller. Og noen ganger blir ikke poteter dannet.

Related  Korrekt og rettidig planting av agurker i det åpne bakken – garantien til høsten

Tuber påvirket av stjerne nematodeHvis plantasjene er påvirket av stamme potet nematoden, ser tegnene på dens tilstedeværelse på knollene ut som pitted grå flekker som til slutt vokser og knekker. Vevet under den berørte huden får et brunt, løs utseende, og på grensen med et sunt kjøtt finnes skadedyrene av skadedyrene.

En rotknute nematode parasitiserer den underjordiske delen av potetbusker, inkludert knoller, ødelegger plantene, og dette fører til slutt til deres død. På steder der ormer trer inn og i områder av livet, oppstår galls – tykkelser på opptil 1,5 mm i diameter. Disse vekstene, igjen på røttene og knollene av potetplanten, kan ses fra bildet etter hvert som de vokser, fusjonerer og fører til deformasjon av knoller og planteorganer. Og i det skadede vevet oppdager bakterier og sopp lett.

Potetfelt påvirket av nematodeI jorda blir nematoder lett transportert med plantemateriale og jord. Kilden til infeksjon kan bli hageverktøy, sko og til og med vann. Derfor anbefales knoll før planting å bli vasket med en pensel under vannstrømmen, og buskene som påvirkes av skadedyret etter graving overføres forsiktig fra ryggene og brennes. Hvis det er gallin-, cauline- eller gyldne nematoder i jorda, er distribusjonsområdet for skadedyr tydelig synlig på bildet av nettstedet.

For å unngå skade på knollene med ormer, utføres planting så tidlig som mulig, og preferanse gis til de sjeldneste varianter, hvor modningen er mindre enn 60 dager – syklusen av nematoderutvikling.

Anlegget er påvirket av en nematodeBeskyttelsen fra skadedyr av en potet og dens kontroll, når det gjelder nematoder, består av:

 • i bruk av resistente varianter;
 • i overholdelse av reglene for veksling, som består i å endre avlinger ikke mindre enn 3-4 år;
 • i avlinger innen potetvekst av belgfrukter, korn og flerårige gress, rensing av jord av ormer.
 • ved bruk av kjemiske midler for jordbehandling, for eksempel tiazon, karbomid, karbathion eller heterofos.

Related  Vi blir kjent med interessante varianter av mirakel-gresskar lagenarii

Kartoffelskudd

KartoffelskuddUfarlig utseende motner av brun eller grå farge er alvorlige skadedyr av poteter, og kampen mot dem, eller rettere med deres larver, bør kun utføres på en komplisert måte. Disse insektene er upretensiøse og finnes overalt, men er spesielt godt etablert i skyggefulle hjørner med høy luftfuktighet. Eggs scoop, ofte dvale på gresset, om våren blir til larver og går til poteter og annen nattekjøtt.

Larv av en potetskuddDet er tydelig sett hvordan skadedyret på poteter i bildet, gnager stammen over rotkraven, kommer inn, og så blir det introdusert i de nærliggende knollene og buskene, noe som ødelegger mange planter.

Kamp med potetskudd kan:

 • ved å fjerne ugress-frokostblandinger;
 • ved hjelp av feller på feromoner;
 • påvirker skadedyr med insektmidler.

Potetmoth

PotetmothDette insektet, som ligner et bilde med en potetskudd, utvikler seg ikke bare i sommermånedene. Det er også aktivt i lagringsforhold ved temperaturer over 10 ° C. I en varm årstid kan potetmoten produsere opptil åtte generasjoner, og hvis de voksne ikke ser alvorlig skade på beskjæringen, ødelegger caterpillerne både knollene og den grønne delen av bushen.

Potetmoth larvePå steder der tegn på kartoffel skadedyr er funnet, er det nødvendig:

 • Pass på å lagre poteter ved en temperatur ikke over 5 ° C;
 • gjelder bare sunt plantemateriale;
 • å plante hot tubers så snart som mulig;
 • Spirende frøplanter;
 • utfør en dyp graving om våren og høsten;
 • å kjempe med selvsåing av vill natthud;
 • Høyt busker,
 • før du graver opp knollene for å kutte og ødelegge toppene.

Forhindrer utvikling av skadedyr behandling av gravet ut knollar lepidocid. Fra potetmøter i sengene vil det hjelpe behandling av kjemikalier som ligner de som brukes i kampen mot Colorado-potetbille og andre skadedyr av potet. Behandling fra potetmøter og skudd kan gjentas i slutten av august. Dette vil ikke tillate larver å synke ned til røttene.

Hvis gartnerens mål er et høyt utbytte av kvalitet knollere, bør forebygging av forplantning av skadedyr av potet og kamp mot dem være obligatoriske integrerte tiltak på stedet.

Og her kan vi ikke uten systematisk overvåkning av tilstanden til planter, og heller uten å skape gunstige betingelser for veksten av poteter på plantasjen.

Kartoffel skadedyr og kontroll – video