bjørnebær i forstadsområdetRussiske sommerboere dyrker gjerne en slik bær som en brombær, omsorg, dyrking, reproduksjon og beskjæring som ikke er vanskelig. Blackberry er rik på nyttige stoffer og vitaminer, det smaker bedre enn bringebær, oftere dyrkes det som en hekke. Det finnes varianter med skarpe pigger, men noen brombær varianter har ikke dem og kalles buer.

Blackberry Growing

modne björnbærFor å få en innhøsting av deilige bær, må du lære å vokse, formere, beskjære og ta vare på björnbäret. Ikke det siste stedet i berry omsorg er riktig forberedelse av busker for den kalde perioden. Det er obligatorisk å utføre høst og vår beskjæring, etter å ha mulket jorda rundt rotsystemet ved hjelp av sag og torv, eller noen av dem separat. For å beskytte anlegget mot sykdommer, behandles grenen av brombæret og jorda under den med kobbersulfat. For å forhindre utseendet av skadedyr vil det bidra til behandling av actelic.

For å sikre at bjørnen ikke dør om vinteren og neste år er fruktbar, bør den være forsiktig forberedt på kulde, og skape et ly fra alvorlige frost.

forbereder en bjørnebær for vinterenHvis i vekstregionen faller temperaturen til -10 grader eller lavere om vinteren, bør buskene være skjermet, men dette er ikke nødvendig for frostresistente varianter. Hvis det er frost i området fra -20 grader og under, må du pakke opp noen varianter til vinteren, da en slik temperatur ikke kan overføres til anlegget.bjørnebær for vinteren

Hvordan multiplisere BlackBerry

bjørnebær busker i landetI Russland er det hovedsakelig to typer brombær:

  • oppreist eller kumanyk formerer ved rotlag;
  • krypende eller rosyanika, for reproduksjonen bruker horisontale lag eller apikale.

Related  Regler for planting av solbær

Metoden for grønn forplantning er tilrådelig å gjelde i de tilfellene når livmorbusker er få, eller det er nødvendig å forplante buskene raskt.

blackberry reproduksjon av stiklingerDe viktigste metodene for reproduksjon av brombær:

  • stikker på våren;
  • rot avkom
  • apical layering;
  • grønne stiklinger;
  • vegetativ måte;
  • frømetode.

For å forbrenne bjørnen med et rotlag, må du finne den sterkeste røde bushen. Venter på høsten, når de unge skyter vil ha sitt eget rotsystem, og deretter grave dem sammen med bakken. Hvis du ønsker å reprodusere bjørnen med lag, så skal det gjøres på våren.

Reproduksjon av bjørnebær etter lag

Innånding av apisk lappingFor å reprodusere bjørnen i toppen av lagene langs overdelen (ca. 30 eller 35 cm fra enden), skal barken ikke kuttes dypt av ringen, under nyrene. Alle er bøyd til bakken, presset inn i en tidligere forberedt grøft fra 4 til 5 cm dyp, fast og begravet med jord.

Bak jordens nivå og bak fuktigheten blir det sett, vannet og tilsatt i tide. Før oppstart av frostdeksel med sagflis eller torv. Ved neste vår vil lagene slå rot, de må kuttes fra moderfabrikken, utgraves og plantes på et sted der de vil vokse permanent.

 

bjørnebær stiklinger med røtterEtter fremveksten av skudd, som har 2-3 blader, kan du forplante bjørnen med grønne stiklinger. For å gjøre dette blir de kuttet under jorden på 3-4 cm dybde, overført til drivhuset og plantet der under filmen, slik at fuktighetsnivået alltid er høyt. Et år senere, om høsten, må du sette det der det faste stedet blir forberedt.

Vegetative og frø formeringsmetoder

rotte stiklingerPå sensommeren eller tidlig høst, blir brombæren forplantet på en vegetativ måte. For dette blir bushen utgravet, grenene er delt langs roten, slik at hver del er centimeter 15, eller litt mindre, i lengde, en halv centimeter tykk. De er plantet og pakket inn før vintering. Hvis det ikke er mulig å lande omgående, blir det forberedte materialet plassert i spor til en dybde på ca 10 cm, deretter helles i bakken, vannet og komprimert.

Related  Gjennomgang av de beste varianter av selvbestøvende agurker

For å dyrke en bjørnebær, må du lære. Reproduksjon, beskjæring og pleie krever ferdigheter, så metoden for frøutbredelse brukes sjelden på grunn av dårlig spiring. Samtidig mister kulturen ikke sine egenskaper.

For å øke spiring bør det harde skallet av frøene bli skadet.

Så i elva sanden, forvannet, zaglubit på 6 cm, pluss eller minus 1 cm. Når det er et par blad, dykke planter av potte, kan du lande på seter. For vinteren må unge skudd være skjermet. De første bærene vises først etter 3 eller 4 år.

Blackberry circumcision

vår beskjæring bjørnebærHvordan beskjære en bjørnebær om våren, kan du lære av videoen, gjør det plagsom, men nødvendig. Planten er trimmet med en beskytter når som helst på året, unntatt om vinteren. Kumanikiens høyde er ca 3 meter, noen ganger høyere, den er lik en bringebær, det gir mange skudd. I den rettferdige bjørnenbær – Kumany, frukt to-årige skudd.

dobbel beskjæringNår snøen kommer ned, er spørsmålet om det er nødvendig å trimme BlackBerry på våren, ikke oppstår, svaret er åpenbart, det er nødvendig. Inntil knoppene blir vekket, blir tørre og skadede skudd fjernet, enårig saplings blir kuttet to ganger for å øke veksten av laterale prosesser. Dette er gjort i mai, når ca 6 cm av topper er avskåret, og skudd som vokser over lengre enn en halv meter, blir forkortet med 7-10 i juli. Stykker på 6 eller 8, den mektigste, forlate, andre kutte ut. Beskjæring av brombær om høsten utføres etter høsting, faktisk er dette sanitering.

brombærbuskeformasjonVed beskjæring av brombær om våren i videospillet er det klart at på modne planter ikke bare grenene som er berørt av frost om vinteren, men også ødelagte, svake. La noen stykker, fra 4 til 10, den kraftigste. Sideskuddene er forkortet til en lengde på 20-40 cm, etterlater på hver av 8 til 12 gode knopper. For å få en utmerket innhøsting, må du vite hvordan du skal kutte bjørnen på våren, som om sommeren for å fjerne overflødige skudd fra bushens sider, og forlate våren.

Related  Selvkultivering av petunia hjemme

Beskjæring av brombærstopper Bare de vil nyte en rikelig høst, da skuddene i det første året ikke bærer frukt. Beskjæring av bjørnebær på våren for nybegynnere gartnere vil ikke være vanskelig, hvis du ser på videoen, hvordan du gjør det riktig.

På voksende brombær fra en spesialist – video