tomatplanterTomat, eller tomat – en plante fra familien Nightshade stammer fra Sør-Amerika. Europeerne møtte ham bare etter oppdagelsen av den nye verden og tomat “tok rot”, som alt nytt, er ganske vanskelig og lang. Til tross for dette er tomat nå en av de mest populære og populære grønnsaker i hele verden. Det er vanskelig å forestille seg minst en av de nasjonale kjøkkenene hvor en tomat ikke ville bli brukt. Noen retter uten tomat og ikke forestille seg – det er nok å huske ukrainsk borscht, italiensk pizza, meksikansk chili, amerikansk ketchup og mye mer.

En viktig betingelse for å skaffe en rikelig høst av høy kvalitet er riktig planting av tomater for frøplanter. Bare sterke og sunne frøplanter blir raskt og enkelt vant i bakken eller i drivhuset, det vil aktivt blomstre og binde opp store og deilige frukter.

Til frøplanter Tomaten i hjemmet var sunn og kvalitet, du må overholde enkle, men svært viktige regler:

 • Den rette tiden for såing frø er en tomat for frøplanter.
 • Opprettholde temperaturregimet.
 • Stabil vannbalanse.
 • Kompetent utvalg av jord.
 • Utvalg av varianter for åpen bakke og drivhus.
 • Riktig å plante en tomat i bakken.

Når skal du så tomater på frøplanter på betingelsene av vegetasjon?

Tomater er tidlig, mellomlang sikt og sen. Mellom disse tre artene er det mellomliggende med en forskjell i modning på 5-15 dager, men i utgangspunktet er denne oppdelingen litterat og korrekt.

 • Tidlige tomatvarianter har den korteste vegetasjonsperioden fra såing til blomstring, derfor kommer de med den tidligste og mest verdifulle høsten. Tidlige tomatplanter gjør det mulig å få smakfulle friske grønnsaker, men det krever mer oppmerksomhet og innsats for å vokse.
 • Varianter av mellomstort fruiting gir frukt på høyden av sesongen, de er de mest delikate og nyttige. Vegetasjonsperioden er lengre enn den for tidlige tomater.
 • Sent tomater bærer frukt fra andre halvdel av sommeren til sen høst, når været er varme tomater forblir friske på buskene til frostene. Disse tomatene har den lengste perioden med vegetasjon.

Vanligvis er tidlige tomater en hyggelig delikatesse til bordet etter en lang vinter, den midterste moden ledsager maten gjennom hele sesongen, og de sene går til bevaring og behandling.

Når er det bedre å plante frøplanter av tomater?

frøplanter tomat på vinduskarmenFor dyrking av tomatplanter på vinduskarmen, er de tidlige varianter mest hensiktsmessige, siden de må såddes til frøplanter tidlig på våren, for å lande i bakken etter utløpet av tilbakevendende frost.

Related  Fordeler med varme senger for agurker

Hvis det er for tidlig å plante tomater på plantene, vil det raskt vokse og danne, og værforholdene vil ikke tillate deg å lande i bakken eller under filmen. En slik frøplante vil strekke seg ut, bli skjøre, blek og smertefull, det vil være vanskelig å overleve i bakken og dårlig bære frukt.
Så sent – få en liten ikke-dannet plantelegg. Tidspunktet for planting av frø avhenger av værforholdene i området der det er planlagt å dyrke frøplanter, vanligvis for dyrking av tomatplanter trenger 1,5-2,5 måneder.

Etter type vekst er alle tomater delt inn i to store grupper:

 1. Bestemmende (svak).
 2. Indeterminant (kraftig).

For å vokse i drivhus, henter vanligvis høye og sterkvoksende tomatvarianter, da de er mest produktive i forhold til lukket bakke og gir en stor høst.
Hvis du planlegger å vokse tomater i det åpne feltet, kan det være en god frøplante tomat som kan produseres av lavvoksende varianter, de er mindre truet av risikoen for å strekke seg og overgrowing. Slike planter danner knuste sterke busker, som ofte ikke krever ytterligere bånd til trellis eller innsatser.

Hvordan plante tomatplanter i et rom?

frøplanter i plastpinnerFor å få gode frøplanter, må du velge et sunt plantemateriale, hente egnet jord og beholdere til planting, observere riktig temperatur og vanning.

For planting, velg et sunt kalibrert frø, kresen og skadet kast ut. Det er to måter å så frø på – i en vanlig beholder med den etterfølgende plukkingen og umiddelbart inn i individuelle kopper.

Siden tomater er godt tolerert plukking og transplantasjon, for å spare penger og område, kan du så tomater i esker eller andre egnede beholdere. Etterpå blir plantene dykket for første gang, plantet for en lengre avstand, og deretter transplantert i separate beholdere, hvor plantene og bor før de lander i bakken.
I den andre varianten blir frøene sådd 2-3 i potter eller kopper, de svakere plantene blir deretter trukket ut. Denne metoden er dyrere, planting vil oppta et betydelig område, et stort antall plantedyr i en leilighet vil ikke kunne vokse.

Related  Forbereder landet til frøplanter: hvordan gjør du det riktig?

frøplanter i papirbokserSom en beholder for planting av frøplanter, kan nesten enhver ikke-bløtbeholder brukes. Amatørgartnere bruker med hell tre og jevne pappkasser foret med polyetylenfilm, engangspapir eller papirkopper, beholdere fra rømme og yoghurt, bokser fra juice eller pakker fra melk til disse formålene. For den brukte beholderen er det viktig å rengjøre innholdet i innholdet grundig, ellers kan det ødelegge, smitte jorden og ødelegge plantene.

Når du bestemmer deg for å dyrke tomatplanter riktig, må du huske at denne anlegget er svært krevende for innetemperatur, belysning og vanning. Fuktig luft er skadelig for tomater. Derfor, når vi planter tomatplanter, er det viktig å regelmessig ventilere rommet hvor de vokser, unngå sterke temperaturendringer og utkast som er skadelige for denne planten. Strøm med vannavlinger er ikke nødvendig, de kan lett bli syke og dø.

Tomater blir sådd i skuffer eller bokser, sprinklet lett med en siktet næringsblanding og rikelig sprøytet, dekker med en film. Fuktighet er nødvendig bare til spiring av frø, og da blir filmen fjernet.

Land for frøplante-tomater bør ikke være for sure, det vil si, ren torv er absolutt ikke egnet for denne planten. Hjemme, rengjør jorda for frøplanter fra sykdommer og skadedyr den enkleste måten å fryse. For å gjøre dette, er en pose eller boks med jorden igjen ute, hvor frostene raskt vil drepe alle katastrofale for frøplanter. Beholderen med jorden skal dekkes av regn, som kan vaske næringsstoffer fra bakken.

Plante friske frø og spire veldig raskt, og innen 2-5 dager fra jorda, vises først “løkker”, og deretter allerede og fyldige kotyledonøse blader. På dette tidspunktet bør temperaturen i rommet ikke falle under 25 grader, og da blir den litt redusert jevnt. Lav temperatur er farlig for denne planten, allerede ved 10 grader begynner alvorlig skade – den blir gul, knopper og eggstokk faller av, veksten stopper.

Related  Hvordan vokse en Rabarber i en sommerhage og få en rik høst

Til frøplanter av tomater på vinduskarmen var sterk og grønn, det trenger mye lys. Hvis det er mangel på naturlig lys, bør landingen bli opplyst, noen ganger må det gjøres døgnet rundt. Tomater skal forsynes med en stabil og jevn vanning uten overfukting og tørking, noe som er like skadelig for planten.

Voksne frøplante-tomater er dykket for første gang, og etter utseendet av et par ekte blader, utføres en andre plukking i plantene. Ved utførelsen av denne operasjonen vokser den unge planten pent langs de cotyledonøse bladene. Å ødelegge eller jo mer, å rive av cotyledons er ikke verdt det – de er en kilde til næringsstoffer for anlegget som har begynt å utvikle seg. Etterpå vil de falle av seg selv når det ikke er behov for dem.

Ved hjelp av å plukke, kan du redusere effekten av å strekke planten i de tidlige stadiene – ved å utdype plantelagen og legge til lys, kan du gjøre plantene sterkere og sunnere. En del av stammen, som etter plukkingen vil være i bakken, vil gi røtter og vil mate planten i tillegg. For at de spirede plantene raskt og lossløst skal slå rot, må jorden være varm nok og vannet jevnt uten å helles. Hvis vi plantet tomatplanter riktig, får vi til slutt planter med en sterk, stabil stamme, saftige grønne blader og et generelt sunt utseende.

Ofte oppstår spørsmålet: Hvordan mate tomatplanter?
I vekstperioden trenger planter komplekse gjødsel med en overvekt av nitrogen og et obligatorisk innhold av mikroelementer. Voksenplanter er mer i behov av kalium, med mangel på dette elementet, blir planten spottet, strukket, bleker og blir syk.

Riktig dyrket frøplante tomat raskt tar rot i bakken, danner en sterk grønn plante, begynner å blomstre og bære frukt i de vilkår som er fastsatt for denne variasjonen.

Voksende frøplanter av tomat hjemme (video)