velstelte frukthageEn obligatorisk tiltak for gartneren er hvitkalking av frukttrær om våren, og tidspunktet for dens oppførsel dikterer klimaet. Det er viktig å velge tørr vær tidlig på våren og utføre beskyttende og forebyggende behandling av frukttrær. Vårblegning av planter er et tegn på begynnelsen av kampen for hagenes skjønnhet og helse, kampen for høstingen.

Hvorfor skyte stammer av frukttrær

treskjæring - beskyttelse av treEn egenskap av et sunt tre er barken av en farge karakteristisk for rasen, som ikke har sprekker eller scoring. Men bare et ungt tre kan skryte av helt rene klær av en koffert. Senere ser det ut som ruheter, mikroskraper, der skadedyr kan legge egg, sporer av sopp og lav kan innføres.

Hvitvaskestammer av frukttrær med spesiell sammensetning:

  • desinfiserer sår på trunker og baser av skjelettgrener;
  • Beskytter mot ujevn oppvarming av treet om dagen, forhindrer solbrenthet.

Mars solen varmer opp de mørke koffertene, og forstyrrer den biologiske rytmen. Mer snø ligger på bakken, og den første edderkoppen fra sprekkene har allerede klatret ut og travle ned på ledningen. Det er nødvendig å vegg skadedyr under et tett lag av hvitvasking, der beskyttende preparater har blitt tilsatt. Det er derfor betingelsene for hvitkalkende frukttrær om våren skal være tidlig.

Hvis treet ikke ble rengjort fra barkens skadedyr fra høsten, er det sprekker og huler, til det vaskes i overskyet vær, skorpen er vasket fra gjørmen, rengjøring av tvilsomme steder er gjort. Etter den hygieniske prosedyren, bør barken tørke ut.

Den snødekte fargen på barken reflekterer solens stråler og treet oppvarmer seg mye mindre. Forskjeller i natt og dagtemperaturer på våren er signifikante og kan føre til knekk i barken. Et holdbart lag av hvitkalkede frukttrær på våren – beskyttelse mot sykdommer og skadedyr, fra overoppheting av stammen til høst.

Sammensetning av våren hvitvasking

hvitvaskesammensetningEn forutsetning for enhver sammensetning er dens maksimale reflektivitet – hvithet! Det beste grunnlaget for hvitvasking av voksne trær er fersk kalk. Dens desinfiserende egenskaper er forbundet med å oppnå en alkalisk suspensjon. Etter tørking på bagasjen, en sterk skorpe av CaCO3, som ikke oppløses i vann. Whitewash vil vare for sommeren.

Related  Interessant informasjon om jasmin busk, dens arter og varianter

Hvis det er vanskelig å finne kalk, kan du bruke akryl hvit maling, i mennesker kalles det en emulsjon. Disse komponentene er grunnlaget for sammensetningen av hvitvasking for frukttrær. For bedre vedheft i bøtte, kan du legge til foroppløst tjære eller husholdnings såpe 5 g per 1 liter suspensjon.

De resterende komponentene kan tilsettes etter behov, basert på 10 liter løsning:

  • Frisk gjødsel 1 kg + kobbersulfat 200 g;
  • fettete leire 1 kg + fersk gjødsel 1 kg + kobbersulfat 250 g.

100 g karbofos eller urea kan tilsettes til oppløsningen.

Ikke bland alt i en bøtte. Du må fokusere på befolkningen i treet skadedyr.

For unge trær med en tynn bark uten skade må løsningen utarbeides på grunnlag av kritt. Hvis du kjøpte en fitte, er desinfeksjonsegenskapene svake, det er allerede nedbrudd i luften, du trenger kobbersulfat, karbofos, urea.

Sekvens av drift

våren hvitvask av frukttrærVårt hvitvasking av frukttrær består av de obligatoriske tiltakene:

  • klargjøring av stammen for farging;
  • renvasking;
  • rengjøring.

Rundt treet spredte lerretet, som faller den døde barken, fjernet av en skrape, spon og støv fra stripping av et metalltrådnett. Hvis treet er skadet før kambiumet og dypere, bør såret lukkes med en hagekrok.

En tykk fjæring er best malt med en børste, jevnt dekker sprekker og utkropper av de nederste skjelettgrenene. Hvis treet er ung, maling bare bagasjerommet til de første grenene.

Etter det blir kullet samlet og brent sammen med innholdet. Dette er viktig for å forhindre spredning av insekter og sykdommer.

Råd til gartnere

våren arbeider i hagenIkke alle bønder anser det riktig å blande kjemiske ingredienser i en bolle. Noen tror at hvitkalking av frukttrær på våren i den tidlige perioden utfører bare estetiske funksjoner, at for bruken av treet er dets brukbarhet ubetydelig. Som et alternativ foreslår de at de har strippet av treet for å behandle det fra en spray med en Bordeaux-blanding eller kobbersulfat. Det er samtidig viktig å ikke la væskestrømmen komme inn i driblingssirkelen.

Related  Funksjoner av Tsarskaya kirsebærplomme og dens dyrking

I stedet for hvitvasking foreslås det å beskytte koffertene med et belegg av halm, frisk gjødsel og leire. Erfarne gartnere bruker en infusjon på 3 kg ask i 10 liter vann i flere timer. For adhesjon blir sammensetningen av vaskevasken tilsatt til blandingen. Det antas at sporelementene som finnes i ovnen aske mat på barken av treet.

Med opplevelsen kommer en forståelse av hvilke agrotekniske tiltak i en bestemt klimasone som er mer egnet for beskyttende tiltak. Det viktigste er at hagen er sunn og fruktbar.

For hva og hvordan hvitkalking av frukttrær i våren – video