Vintage gulrotEn spesiell enhet av naturen overrasket alltid en person. Så i det er det arrangert at nærliggende voksende planter hjelper hverandre, eller tvert imot, “sliter” for et sted i solen. Hvis du er seriøst overbevist om at faren til hagen er skjult bare i ugress, da tar du feil! Ligger ved siden av sengene med inkompatible avlinger, kan forårsake dårlig humør gartner.

Så, hva ikke å sette i nærheten av hverandre? For eksempel er agurker ikke anbefalt å vokse ved siden av salaten, da disse grønnsakene ikke kan leve “i harmoni” med mange urter, inkludert aromatisk. Unntaket er ikke fennikel. Som du kan se, er det mange nyanser og subtiliteter i denne saken. Med dem vil vi prøve å forstå denne artikkelen når vi gir svar på spørsmålet – hva skal du plante ved siden av gulrot?

Gulrøtter er en grønnsak, som alltid er nødvendig for hver vertinne! Hele året legger de det til alle slags retter, både varme og rå. Spesielt smakfulle salater med tillegg av gulrøtter. Hvilken nabolag med gulrøtter vil være mest gunstige?

Løk og gulrøtter

Løk og gulrøtter på ett plasterLøk og gulrøtter er “evige” romkamerater. Selvfølgelig har du allerede hørt mange historier om gulrot fluer, som denne rotkulturen likte ikke mindre enn folk. Hvis du plantner gulrøtter og løk i samme hage, så kan dette skadedyret kjøres bort. Årsaken er at slike fluer ikke tåler duften av løk. Bruken av en nærliggende løk er også i det faktum at det ikke gir rotmider å skade gulrøtter.

Som de sier, fortsetter ikke gulrøtter i gjeld. Hun beskytter løkene fra løkfluen og møllen. Det bør bemerkes at denne rotkulturen er en utmerket romkamerat for alle varianter av løk, og til og med for hvitløk.

Det finnes separate metoder for såing løk og gulrøtter. Essensen av en av disse metodene er at det er nødvendig å sprede frøkene av løk i en hage i fjorten dager før begynnelsen av såing av gulrøtter. Stryk frøkene av løk ikke umiddelbart, men etter at gulrøtter blir sådd. Dette er ikke bare praktisk for gartner – han trenger ikke å gjøre en jobb flere ganger, men også nyttig, fordi avlingene blir sådd på en passende tid for dem.

Related  Særtrekk av voksende mais

På en annen måte, hvis du bestemmer deg for å plante gulrøtter ved siden av løkplanten (hvordan plantes løkløkene i det åpne bakken). Til å begynne med er det nødvendig å plante gulrøtter, og om noen uker å begynne å plante såingen. Det anbefales at gulrøtter og løk vokser gjennom en rad eller til og med to rader.

Gulrøtter og løk sammen vet at den første kulturen er kompatibel med tomater, mens du ikke kan plante dem med en bue!

Gulrot og selleri

Dårlig nabo - selleriDet anbefales ikke å dyrke gulrøtter og selleri på en enkeltseng. Disse kulturer passer ikke godt sammen. Selleri beskytter ikke løkene fra løkflugten, tvert imot tiltrekker det insekter, som er farlige for det.

Landing løk på samme seng med gulrøtter har en rekke funksjoner. Disse kulturer anbefales å så tidligere enn gulrøtter. Hvis du plantet en grønnsak før forfallsdatoen, kan spirene hende under vårfrost, og i stedet for en rik høst får du en “blomsterbed”. Det er kjent at gulrot blomstrer bare i andre år, og det kan “bestemme” at det allerede er kommet og det er på tide å blomstre.

Plus, for avlinger i et nært arrangement av gulrøtter er det at det blomstrer, tiltrekker seg attraktiviteten forskjellige nyttige insekter.

Hva anbefales å plante sammen?

Kombinert sengGulrot er en grønnsak som er til stede under måltidet på nesten alle bord. Denne roten er rik på vitaminer, sporstoffer og nyttige mineraler. Det er ikke for ingenting at Russland sa at denne grønnsaken gir styrke til mennesker. Ikke bare nyttige egenskaper, men en god smak skiller gulrøtter. Ved bruk er det til og med desserter tilberedt, og små barn anbefales å gi velsmakende gulrotjuice.

Related  Room Mandarin – et levende imitasjon av et godt humør i huset!

Men for å få en god høsting av gulrøtter, må du vite, ved siden av hvilke avlinger det er best å ordne. Den mest optimale kompatibiliteten av gulrøtter:

 • bønner;
 • reddik;
 • salvie;
 • erter;
 • tomater;
 • salat;
 • Hvitløk.

Gulrøtter anbefales å bli plantet sammen med belgfrukter og tomater. Som et resultat kan du ikke bare få en god, men også en deilig høst. Plante dem anbefales gjennom en seng slik at hver kultur har et sted.

Hva er uforenlig med gulrøtter?

Utvalg av naboerGulrøtter er en vanlig rotkultur. Den vokser på nesten alle grønnsakshage, men ikke alltid utbyttet viser seg å være så godt som en lastebil ville ha. Det ser ut til at det ikke er tørke, og på riktig tidspunkt ble plantet, og det var godt å ta vare på henne. Hva er ikke nok gulrøtter?

Og svaret er ikke så komplisert som det kan virke. Destruktive nabolag med andre kulturer er hovedårsaken. Grønnsaket bruker alle sine “styrker” og “reserver” på kampen, og gulrøtter blir tynne, svake og i små mengder.

Med gulrøtter på en tomt inkompatible slike kulturer:

 • Anis;
 • rødbeter;
 • pepperrot;
 • persille;
 • Duftende greener.

Dessuten anbefales det at gulrøtter plantes så langt som mulig fra epletrærne. Ellers kan du få bitter grønnsaker og bittere epler. Selvfølgelig vil jeg vokse søte gulrøtter, så det er bedre å nekte et slikt nabolag.

Frø med gulrøtter og rødbeter i nabolagetNå vet du hva du skal plante ved siden av gulrøtter, og hvilke avlinger bør unngås. Gartneren bør ta denne informasjonen på alvor. Vær sikker på at du ved å plante gulrøtter vekk fra dill, får en utmerket høst, som dine naboer vil misunne! Det viktigste er en ordentlig sitteplassering. Å vite hvilke grønnsaker som står i konflikt med hverandre, kan du redde dem fra tap, for det er i første omgang gunstig for deg! Tvert imot, å vite hvilke kulturer som er “vennlige”, hjelpe hverandre og beskytte mot insekter, vil du bevisst plante dem ved siden av hverandre.

Related  Hjemmehjelp for et unikt melontre

Her er en unik natur! Det er veldig vanskelig å dyrke en god avling av gulrøtter og rødbeter på en høsteseng, og det er nesten umulig for mange gartnere. Ligger ved siden av bete- og gulrothagen kan du skaffe kvalitetshøst med riktig omhu.

Grønnsaker-naboer video