slags pære LadaSpesielt populær blant gartnere er pæren til Lada. Før du går videre til beskrivelsen og bildet av Lada-pæren, er det verdt å merke seg at hun fortjente kjærligheten for seg selv. Faktisk, med den tidlige modningen av frukten, tolererer sorten frostene ganske bra og gir et stort utbytte.

Lada brukes til å vokse hovedsakelig i den sentrale delen av Russland siden 1994, og hun fikk som følge av avl to varianter: Forest skjønnhet og Olga. Som allerede nevnt, tilhører sorten den tidlige sommertypen frukttrær.

Variety beskrivelse

blomstrer pære LadaPære Lada er en representant for stemplingstypen. Træret har en gjennomsnittlig høyde og en krone i form av en trakt eller en pyramide. Barken på hovedstammen og de voksne grenene er grå. Unge skudd med en jevn overflate er malt i lyse brune toner, vokse strenge i lengden og svakt buet. Antall skudd i kronen er moderat, som det er middels tykkere på.

Den presenterte sorten er middels stor, og bladene selv er mørkegrønne med en blank glans, i form som en oval, litt langstrakt. Bladets struktur er tett, langs kantene er det små denticles, og bladet er litt bøyd mot den sentrale venen. Lengden på petiole er ikke mer enn 2,5 cm, mens stipulene er tidlig smuldret. Under blomstringen er treet dekket av hvite cystlignende blomsterblomster av 7 koppformede blomster hver.

høstkvalitetPære frukt i mengde, men størrelsen på frukt er små, den maksimale vekten av frukten – 110 g Men pærer har en skinnende glatt hud, samtidig som den er tynn og malt i gul farge med en knapt merkbar rødme blek rød farge. Frukt er festet med en kort stengel (ca 2 cm) og har ingen trakter. Det er 5 brune frø i seminalboksen.

Harvest fra en pære kan fjernes når fruktskallet blir gul i nærheten av stiklinger. På tiden er det rundt begynnelsen av august.

Smakekvaliteten til en pære er ikke dårlig, i hvilken fortjeneste av økt mengde sukker. I dette tilfellet har fosteret en lett surhet, kjøttet av lysegul farge har en utpreget granularitet og middels juiciness. Duften av hele frukten er praktisk talt ikke følt, bare med snittet er det en tynn, søtaktig lukt.

Den beskrevne typen pære Lada er gitt på bildet nedenfor:pære i landetvakker fruktingatheringpæren modnet Ladafructifies pære Ladasaftige søte frukter

Related  Fordeler med varme senger for agurker

Karakteristiske trekk ved sorten

Første høst av Lada pæreUnge frøplanter av Lada-pæren begynner å bære frukt for det tredje år av livet, og viser fullt ut sine “evner” fra det 7. år av dyrking. Ved overholdelse av omsorgsreglene kan et vokstreet gi opptil 50 kg frukt. Pærer er ideelle for å spise og bevare.

Fordelene ved sorten er:

  • høy produktivitet;
  • rask tidlig modenhet;
  • fruktens evne til å bli på grenen i lang tid;
  • god motstand mot sykdommer, spesielt før scab og bakteriell brenning;
  • høy vinterhårdhet, på grunn av hvilket treet kan dvale uten ly.

Beskrivelsen av pæresorten Lada ville være ufullstendig, om ikke å nevne manglene. Det er bare to av dem på Ladovs klasse:

  1. Kortvarig lagring av frukt etter høsting (ikke mer enn 2 måneder).
  2. Lav transportable egenskaper av pærer.

COrth er selvbefruktet, det vil si, selv et ensom voksende tre kan bære frukt. For å øke mengden av avlingen anbefales det å dyrke det med pærer av sorten Severyanka, Chizhovskaya, Kosmicheskaya eller Rogneda.

De viktigste nyansene for å dyrke en rekke

pæreplanter LadaTil tross for at plantene nesten alltid er godt etablert, er det verdt å være oppmerksom på slike øyeblikk som å plante Lada-pæren og ta vare på den.

planting og pleie av en pæreGenerelt er sorten ikke så glad i jorda, men for å redde utbyttet, bør den dårlige jorden befruktes. Den mest egnede jord for Lada landing er en fruktbar, løs jord (chernozem, loam). Hvis hagen er ødelagt i området fra dårlig til næringsrik jord, må jorden først bli beriket ved å legge til mineralgjødsel og organisk. Samtidig bør mengden av brukt gjødsel overstige den vanlige toppdressingen på næringsjord.

Pære Lada reagerer veldig sterkt på mangel på sporstoffer (spesielt organiske stoffer). Hvis situasjonen ikke blir bedre, kan træret snart bli syk eller til og med dø uten å overleve vinteren.

Med hensyn til omsorg for Lada-pærekulturen må spesiell oppmerksomhet rettes mot vanningsregimet. Dette skyldes det faktum at sorten har lave tørkebestandige evner. Om sommeren trenger trærne regelmessig vanning på prinsippet om “sjelden, men rikelig”. Den mest krevende pære med hensyn til vanning i perioden med skuddvekst og fruktmodning er fra mai til juli. Under de unge trærne bør det være minst 30 liter vann om gangen og opptil 50 liter under en voksen pære.

løsningen av stubbenParallelt med vannkanne for å mate pære, med den første gjødsling er nødvendig for å utføre før begynnelsen av blomstring (NPK eller organisk). I fremtiden, til mer må være minst to tilførsels – når treet er i full blomst (urea eller ammoniumnitrat), og etter dannelsen av frukten (urinstoff).

Related  Typer poteter: Kjente, nyttige og ikke veldig

I tillegg, under de unge trærne på høsten, er det nødvendig å introdusere treaske (per 1 kvadratmeter 150 gram). Forbered også pærer (både unge og voksne) til vintering, etter å ha lukket i kuffertene en mineralblanding med følgende sammensetning (per 1 kvm):

  • 1 ss. l. kaliumklorid;
  • 2 ss. l. superfosfat;
  • 10 liter vann.

Generelt er sorten godt tolerert av direkte sollys, men i tilfelle av for tørr og tørr sommer bør unge frøplanter være beskyttet mot solen. Ellers kan løvet mørke og tørke ut.

Ifølge beskrivelsen ovenfor (med bilde) av Lada pæresort, er den perfekt egnet for dyrking for å oppnå en tidlig høsting. Til tross for at fruktene ikke lagres lenge etter fjerning, kan de holde seg på treet lenge, siden de ikke smuldrer. Takket være dette kan avlingen fjernes i deler og gradvis behandles. Flere frøplanter av denne sorten kompletterer hagen og gir nyttig frukt til flere enn en familie.

Plante en pære – video