välskötta fruktträdgårdenEn obligatorisk åtgärd för trädgårdsmästaren är vitkalkning av fruktträd på våren, och tidpunkten för sitt beteende dikterar klimatet. Det är viktigt att välja det torra vädret på våren och genomföra skyddande och förebyggande behandling av fruktträd. Vårt vitare av växter är ett tecken på början av kampen för skönhet och hälsa i trädgården, slaget för skörden.

Varför skjuta stammar av fruktträd

träd trimning - skydd av träEn egenskap av ett friskt träd är barken av en färgkarakteristik av rasen, som inte har sprickor eller poäng. Men bara ett ungt träd kan skryta med helt rena kläder i en bagage. Senare förekommer grovheter, mikroskador, i vilka skadedjur kan lägga ägg, sporer av svampar och lavar kan introduceras.

Whitewashing stammar av fruktträd med en speciell komposition:

  • desinficerar sår på strumpor och baser av skelettgrenar;
  • Skyddar mot ojämn uppvärmning av veden under dagen, förhindrar solbränna.

Mars solen värmer varmt de mörka stammarna och stör den biologiska rytmen. Mer snö ligger på marken, och den första spindeln från sprickorna har redan klättrat ut och sakta ner på sladden. Det är nödvändigt att muren skadas under ett tätt lager av whitewash, där skyddande preparat har tillsatts. Det är därför som villkoren för vitkalkade fruktträd på våren ska vara tidiga.

Om trädet inte rengjordes från barkens skadedjur från hösten är det sprickor och hål, tills det tvättas i grumligt väder, skorpan tvättas från lera, rengöring av tvivelaktiga platser görs. Efter det hygieniska förfarandet bör barken torka ut.

Barkens snövit färg reflekterar solens strålar och träet värmer upp mycket mindre. Skillnader i natt och dagtemperaturer på våren är signifikanta och kan leda till sprickbildning i cortexen. Ett varaktigt lager av vitkalkade fruktträd på våren – skydd mot sjukdomar och skadedjur, från överhettning av stammen till hösten.

Sammansättning av vårvätska

whitewash-kompositionEn förutsättning för varje komposition är dess maximala reflektivitet – vithet! Den bästa grunden för vitkalkning av vuxna träd är nykalk. Dess desinfektionsegenskaper är associerade med att erhålla en alkalisk suspension. Efter torkning på bagaget, en stark skorpa av CaCO3, som inte löser upp i vatten. Whitewash kommer att vara på sommaren.

Related  Odling av bulgarisk peppar: hemligheterna av framgång

Om det är svårt att hitta kalk, kan du använda akryl vit färg, hos människor kallas det en emulsion. Dessa komponenter utgör grunden för vitkalkens sammansättning för fruktträd. För bättre vidhäftning i skopan kan du lägga till förlöst tjära eller hushållssaft 5 g per 1 liter suspension.

De återstående komponenterna kan tillsättas efter behov, baserat på 10 liter lösning:

  • Färsk gödsel 1 kg + kopparsulfat 200 g;
  • oljig lera 1 kg + färska gödsel 1 kg + kopparsulfat 250 g.

100 g karbofos eller karbamid kan sättas till lösningen.

Blanda inte allt i en hink. Du måste fokusera på populationen av trädskadedjur.

För unga träd med en tunn bark utan skada måste lösningen beredas på grundval av krita. Om du köpte en fitta är dess desinficeringsegenskaper svag, den är redan sönderdelad i luften, du behöver kopparsulfat, karbofos, urea.

Sekvens för operation

vårvita av fruktträdVårt vitvård av fruktträd består av de obligatoriska åtgärderna:

  • förberedelse av stammen för färgning;
  • rentvå;
  • rengöring.

Runt trädet spredde duken, som faller den döda barken, avlägsnas av en skrapa, spån och damm från att strippa av ett metalltrådsnät. Om trädet är skadat före kambiumet och djupare, ska såret stängas med en trädgårdspanna.

En tjock suspension är bäst målade med en borste, jämnt täcker sprickorna och utkroppen på de nedre skelettgrenarna. Om trädet är ung må du bara måla stammen till de första grenarna.

Därefter samlas kullen och brännas ihop med innehållet. Detta är viktigt för att förhindra spridning av insekter och sjukdomar.

Råd för trädgårdsmästare

vårarbete i trädgårdenInte alla jordbrukare anser att det är lämpligt att blanda kemiska ingredienser i en skål. Vissa tror att vitkalkning av fruktträd på våren i början av tiden endast utför estetiska funktioner, att för användningen av trädet är dess användbarhet försumbar. Som ett alternativ föreslår de efter avdragning av träet att behandla det från en spray med en Bordeaux-blandning eller kopparsulfat. Det är viktigt samtidigt att vätskeflödet inte tillåts i dribbelkretsen.

Related  Olika typer av kål i landet

I stället för vitkalkning, föreslås att skydda stammarna med en beläggning av halm, färsk gödsel och lera. Erfaren trädgårdsmästare använder en infusion av 3 kg ask i 10 liter vatten i flera timmar. För vidhäftning sätts kompositionen av tvätttvålen till kompositionen. Det antas att spårämnena som finns i ugnen aska mata på barken av trädet.

Med erfarenheten kommer en förståelse för vilka agrotekniska åtgärder i en viss klimatzon lämpar sig bättre för skyddsåtgärder. Det viktigaste är att trädgården är hälsosam och fruktbar.

För vad och hur gör vitkalkning av fruktträd på våren – video