løvskog buskIrga er en løvfylt busk av slektens eple med bær rik på vitaminer. Irga, planting og omsorg som ikke forårsaker spesielle vanskeligheter, har en velfortjent popularitet blant gartnere og gartnere.

Anlegget har gode dekorative egenskaper. Bær har ikke bare en fantastisk søt og sur smak, men har også mange helbredende egenskaper.

Utvalg av planter

irga canadian fra blomstring til full modenhetFor Moskva-regionen har den kanadiske igra bevist seg godt. Denne variasjonen er en lang levetid bush, som i dette området begynner å bære frukt og vennligst gartnere før andre kultiverte planter.

Med riktig planting og omsorg for irgi kan det kanadiske bildet bekrefte anleggets skjønnhet og evnen til å bære frukt.

Fruktene av kanadisk stor størrelse Irgi er vakre i farge, saftig og har en høy grad av smak. Begynner å blomstre Irga Canadian i mai, bære frukt i midten av sommeren, bladene endrer farge i september. I begynnelsen av oktober begynner de å falle.

Velger et destinasjonsside

Irga blomsterPå grunn av sin upretensiøshet blir Irge ikke de beste stedene i hagen. Plante på de skyggefulle områdene, begynner anlegget å strekke seg til solens stråler, noe som fører til økt vekst. Busken begynner å ligne et tre der alle de største og modne bærene er på toppen for glede av flygende fugler.

Transplantasjon av en voksen plante gir store vanskeligheter grunnet det utviklede rotsystemet, som strekker seg flere meter dypt.

Det er ganske mulig å finne en busk på et solfylt eller litt skyggelagt område. Til tross for at igraen er upretensiøs til jorden, er det ønskelig at den er fruktbar. Da vil plantens røtter være i stand til å motta tilstrekkelig ernæring, og ikke spre langt unna rotskuddene.

Når du planter en rekke busker, bør du observere en tilstrekkelig avstand mellom dem. Irga er en raskt voksende plante. Med et nært løvverk av nærliggende busker begynner å skygge hverandre, noe som fører til en nedgang i antall frukter. For rotsystemet vil det ikke være nok næringsstoffer, og det må spre sine grener langt unna. Dette vil føre til at et sted nær buskene blir uegnet til planting av andre planter.

Avstanden mellom busker og vanning og annen planting skal være mellom 2 og 5 meter.

Hvis du vil bruke Irgi busker som hekk, kan du plante busker i sjakkbrettmønster.

Related  Finn ut hvorfor eplene knekker og roter på epletreet

landing

Irgian frøplanterI naturen er det omtrent to dusin arter av irgi. I forstedene gir planting og pleie av vannlatte kanaler de beste resultatene. Busken begynner å blomstre i mai. Fargen på bladene varierer fra hvitt til rødt rødt. Fruktene er store og saftige.

Du kan plante Irgu på vår og høst. Høstplantering er mer å foretrekke. I løpet av denne perioden vil jorda inneholde mange næringsstoffer. Det vil være nok tid til planten å slå rot.

Frø for planting bør være 1-2 år gammel.

Plante og pleie irgi i forstedene på grunn av jordens natur krever forberedende arbeid:

 1. Land beregnet for planting, fjernet av ugress.
 2. Legg til gjødsel til det øverste jordlaget: organisk – 3-4 kg, superfosfat – 0,5 kg, kaliumsalt – 200 g. En utmerket kaliumgjødsel er aske.
 3. Dug et lag jord på “Bayonet Bayonet”, til en dybde på 20-22 cm.
 4. Hvis jorda er sur, bør kalk legges til.
 5. Grave en planting grop 50-80 cm bred, dybde – 30-40 cm.

Bære landing:

 1. Senk plantelagen i utgravet pit slik at hele rotsystemet er under bakkenivå.
 2. Prikopat frøplante, litt vippet fra solsiden, grøftet jord og forsiktig tuk.
 3. Vannt rikelig.
 4. Når jorda bosetter seg for å legge til land, slik at landingsstedet er nivå med overflaten.
 5. Dekk topplaget med mulch.
 6. Forkort den øvre delen av skyten, sørg for at det er nok velutviklede knopper.

kaj landingsstedPlantering irgi i det åpne bakken og omsorg for det om vår og høst praktisk talt ikke avvike. Hvis det er en alvorlig vinter, er det bedre å legge en kortere seksjon på overflaten i løpet av høsten. Dette vil beskytte anlegget mot sterke vindkastninger. Plasseringsstedet kan dekkes fra oven med lapnik.

Related  De grunnleggende reglene for å kutte roser til vinteren for å bevare sin uberørte skjønnhet

Planting Irgi om våren har sine fordeler:

 • anlegget er ikke lenger redd for kald og frost – muligheten for at døden blir minimal;
 • På dette tidspunktet blir hagearbeid besøkt av sommerboere, som i tide kan gi plantevern og, om nødvendig, hjelp;
 • vanning vil bli utført regelmessig;
 • Når det er synlige tegn på sykdommen, vil tiltak bli tatt.

Til tross for plantens upretensiøsitet, er det nødvendig å gi ham den nødvendige oppmerksomheten.

Dyrking og omsorg

irga i hagenTil tross for plantens upretensiøsitet, kan du ikke helt forlate det uten oppmerksomhet. Å vokse og ta vare på irgi kan reduseres til følgende punkter:

 • topp dressing;
 • Ugress av ugress
 • lossing av jorda;
 • vanning;
 • beskjæring;
 • skadedyrsbekjempelse.

Topp dressing bør gjøres om sommeren. Det bør ha en væskekonsistens. Å gjøre topp dressing bør være nærmere nattetid. Effekten blir bedre hvis den er ferdig etter kraftig regn eller fullvannet vanning.

Bruk til gjødsling kan være organisk gjødsel, for eksempel fuglefjerning. Under hver bush lag 4-6 kg. En god gjødsel er kompost og aske. Går kan klippes gress. Det skal helles i en egnet beholder med vann, lukke fra lyset og tåle en uke.

Etter planting under busken bør du regelmessig lage superfosfat, ammoniumnitrat, kaliumsulfat.

Når busken begynner å bære frukt, kan grenene som ennå ikke har styrket, ikke tåle alvorlighetsgraden av høsten og bryte av. For å unngå dette, bør du gjøre strapingen passende materialer. Over tid blir grenene tykkere, og behovet for strapping vil falle bort.

beskjæring irgiForm en busk følger av sterke rotskudd. Svak bør kuttes slik at de ikke tar bort styrken fra de sterkere fruktende. På høsten, etter høst, skal jorda rundt busken bli gravd. I dette tilfellet bør dybden ikke være for stor til ikke å skade rotsystemet.

Rødsystemet til irgi går dypt, der det finner den nødvendige mengden fuktighet for seg selv. Derfor er vanning bare nødvendig ved alvorlig tørke.

Fuglelskere er store fans av irgi. Hvis du ikke tar tiltak, vil de få den beste høsten, fordi de første og største bærene vises på de øvre grener.

Related  Voksende persille til salgs

Den nestling spiser fruktene til irgiTil tross for at ergaen er motstandsdyktig mot uønskede miljøpåvirkninger, kan den ikke alltid takle hage skadedyr og bli syk. Riktig planting og omsorg for Irga inkluderer skadedyrsbekjempelse.

De viktigste skadedyrene er:

 • frukt rot;
 • mol;
 • Irgovy frø;
 • Hagtornsommerfugl;
 • bladruller;
 • rynket sump.

For å bekjempe skadedyr vil det bidra til: sjampinjøring av busken, rettidig høsting, moderat vanning. For å ødelegge skadelige larver og biller, bushes av irgi før begynnelsen av utseendet av bær eller etter høsting, dryss med spesialdesignede midler.

Sykdommer utsatt for elveblest:

 1. Tuberkulyaroz. Bladene begynner å brenne, tørke opp og falle av. Da blir grener utsatt for tørking, på hvilke rødaktige åser opptrer. Berørte grener må kuttes. Busken er drysset med kobbersulfat. På våren kan sprøyting gjøres for forebyggende formål.
 2. Rust. Bladene er dekket med brune flekker og fade. Anlegget behandles med en væske fra Bordeaux.
 3. Grå rot. Gulvblader er dekket med grå mugg. Årsaken er ofte et overskudd av fuktighet, så du må redusere vanning.
 4. Nederlag moth-finger. Med denne skadedyrskampen bruker karbonofos.

For ikke å bære skadedyr langs hagen, skjær av syke grener og fallne blader skal brennes ved siden av busken.

Hvordan ordne trimme Irgus på våren

Irga buskformasjonBeskjæring om våren er et must for å ta vare på det.

Noen år etter planting, bør du begynne å forynge busken:

 • tynning;
 • Kutte ut strakte grener, gi bushen den riktige formen;
 • kutting av rotstenglene.

Korrekt planting og omsorg for Irga vil gi en god høsting av bær, som har kraftige helbredende egenskaper.

Når du tynner ut, skar du ut alle svake grener og bretter dem innover. Det bidrar til å overleve og bli sterkere sunn. De får mer luft og sollys. Bare de sterke skuddene skal forbli, som vil danne en rik høst.

Video om Irge i forstadsområdet