listopadni grm grmljaIrga je listopadni grm roda jabuka s bobicama bogatim vitaminima. Irga, sadnja i briga za koje ne uzrokuju posebne poteškoće, uživa zasluženu popularnost među vrtlara i vrtlara.

Biljka ima izvrsne dekorativne osobine. Bobice imaju ne samo prekrasan slatki i kiseli okus, već imaju i mnoga ljekovita svojstva.

Raznolikost biljaka

irga kanadski od cvjetanja do pune zrelostiZa područje Moskve, kanadski igra se dobro dokazao. Ova sorta je dugovječni grm, koji na ovom području počinje donositi plodove i ugoditi vrtlarima prije drugih kultiviranih biljaka.

Uz ispravno sadnju i njegu irina, kanadska fotografija može potvrditi ljepotu biljke i sposobnost da donese plod.

Plodovi kanadske velika Irgi su lijepe boje, sočne i imaju visok stupanj ukusa. Počeo cvatu Irga kanadskog u svibnju, donositi plod sredinom ljeta, listovi mijenjaju boju u rujnu. Početkom listopada počinju padati.

Odabir odredišnog mjesta

Irga cvjetaZbog nepretencioznosti Irge ne dobiva najbolje mjesto u vrtu. Sadržano na sjenovitim područjima, biljka počinje da se proteže do sunčeve zrake, što dovodi do njegovog povećanog rasta. Grmlje počinje nalikovati stablu na kojem su sve najveće i zrele bobice na vrhu za radost letećih ptica.

Transplantacija biljke odrasle osobe predstavlja velike poteškoće zbog razvijenog korijenskog sustava, koji se proteže nekoliko metara duboko.

Posve je moguće naći grm na sunčanom ili malo zasjenjenom području. Unatoč činjenici da je igra nepretenciozna za tlo, poželjno je da je plodna. Zatim korijeni biljke će moći primiti odgovarajuću prehranu, a ne širiti daleko od korijena izbojci.

Prilikom sadnje brojnih grmova, trebali biste promatrati dovoljnu udaljenost između njih. Irga je biljka koja brzo raste. Sa blisko sadnje lišće susjednih grmova će početi sjeni jedan drugoga, što dovodi do smanjenja broja plodova. Za korijenski sustav, neće biti dovoljno hranjivih tvari i morat će se širiti grane daleko. To će dovesti do činjenice da će mjesto u blizini grmova postati neprikladno za sadnju drugih biljaka.

Udaljenost između grmlja i navodnjavanja i drugih sadnica treba biti između 2 i 5 metara.

Ako želite upotrijebiti grmove Irgi kao živicu, možete postaviti grmlje u uzorak od šahovnice.

Related  Uvod u trešnja šljiva Gold of the Scites po opis i fotografiju

slijetanje

Irgian sadniceU prirodi, ima oko dvadesetak vrsta irina. U predgrađu, sadnja i njegu navodnjivanih kanala daje najbolje rezultate. Grmlje počinje cvjetati u svibnju. Boja lišća razlikuje se od bijele do purpurne crvene boje. Plodovi su veliki i sočan.

Možete staviti Irgu u proljeće i jesen. Sjetva jeseni je više poželjna. Tijekom tog razdoblja tlo će sadržavati mnogo hranjivih tvari. Bit će dovoljno vremena za koristenje biljke.

Sadnice za sadnju trebale bi trajati 1-2 godine.

Sadržaj i njegu irgija u predgrađu zbog prirode tla zahtijeva pripremni rad:

 1. Zemljište namijenjeno sadnji, bez korova.
 2. Dodajte gnojiva u gornji sloj tla: organski – 3-4 kg, superfosfat – 0,5 kg, kalijeva sol – 200 g. Izvrsno kalijevsko gnojivo je pepelo.
 3. Dug sloj tla na “bajunet bajunet”, na dubini od 20-22 cm.
 4. Ako je tlo kiselo, treba dodati vapno.
 5. Kopirajte sadnju 50-80 cm širine, dubinu – 30-40 cm.

Nošenje slijetanje:

 1. Spustite sadnicu u iskopanu jamu tako da je cijeli korjenov sustav ispod razine zemlje.
 2. Prikopat sadnica, blago nagnuta sa sunčane strane, koprena zemlja i pažljivo tamper.
 3. Obilno zalijevati.
 4. Kada se tlo postigne za dodavanje zemljišta, tako da je mjesto slijetanja u ravnini s površinom.
 5. Pokrijte gornji sloj s mulchom.
 6. Skratite gornji dio pucanja, pazeći da ima dovoljno dobro razvijenih pupova.

pristaništeSadnja irgija na otvorenom terenu i briga za njega u proljeće i jesen praktički se ne razlikuju. Ako postoji ozbiljna zima, bolje je ostaviti skraćeni dio na površini tijekom jesenskog sadnje. To će štititi biljke od jakih vjetrovitih vjetra. Mjesto sadnje može se pokriti odozgo s lapnikom.

Sadnja Irgi u proljeće ima svoje prednosti:

 • biljka se više ne boji hladnog i mraza – mogućnost njegove smrti postaje minimalna;
 • u ovom trenutku vrtlarstvo češće posjećuju ljetni stanovnici, koji s vremenom mogu pružiti njegu biljaka i, ako je potrebno, pomoć;
 • zalijevanje će se provoditi redovito;
 • Kada postoje vidljivi znakovi bolesti, poduzimaju se mjere.

Related  Kako se brinuti za guske

Unatoč nepretencioznosti biljke, nužno mu je dati potrebnu pažnju.

Uzgoj i njegu

irga u vrtuUnatoč nepretencioznosti biljke, ne možete ga potpuno ostaviti bez pažnje. Uzgoj i skrb o iriju može se svesti na sljedeće točke:

 • top preljev;
 • Korov;
 • labavost tla;
 • zalijevanje;
 • obrezivanje;
 • kontrola štetočina.

Top dressing treba biti napravljen u ljeto. Trebalo bi imati tekuću konzistenciju. Da bi gornja odijela trebala biti bliža noći. Učinak će biti bolji ako se radi nakon teške kiše ili punog navodnjavanja.

Primjena za gnojidbu može biti organska gnojiva, na primjer, izmet ptica. Ispod svakog grma napraviti 4-6 kg. Dobro gnojivo je kompost i pepel. Može se izvući trava. To treba uliti u prikladnu posudu s vodom, blizu svjetla i izdržati tjedan dana.

Nakon sadnje ispod grma redovito trebate napraviti superfosfat, amonijev nitrat, kalijev sulfat.

Kad grm počinje donositi plod, grane koje još nisu ojačale ne mogu izdržati težinu žetve i prekinuti. Da biste to izbjegli, trebali biste napraviti remenje prikladnim materijalima. Tijekom vremena, grane će postati deblji, a potreba za remenje će pasti.

obrezivanje irgiOblik grma slijedi iz jakih korijena izbojaka. Slabo bi se trebalo rezati tako da ne oduzmu snagu od onih koji su snažnija. U jesen, nakon žetve, treba kopati tlo oko grmlja. U tom slučaju dubina ne smije biti prevelika da ne ošteti korijenski sustav.

Korijenski sustav irgija ide duboko, gdje se nalazi potrebna količina vlage za sebe. Dakle, zalijevanje je potrebno samo u slučaju teške suše.

Ljubitelji ptica su veliki ljubitelji irina. Ako ne poduzmete mjere, dobit će najbolju žetvu jer se na gornjim granama pojavljuju prve i najveće bobice.

Gledanje jede plodove irinaUnatoč činjenici da je erga otporna na nepovoljne utjecaje na okoliš, ne može se uvijek nositi s vrtnim štetnicima i postati bolesni. Pravilno sadnja i briga za Irga uključuju kontrolu štetočina.

Related  Što je artičoka i kako ga primijeniti

Glavni štetoči su:

 • plod truljenje;
 • mol;
 • Irgovy seed;
 • Aporiju Crataegi;
 • listasti valjci;
 • naborana močvara.

Za borbu protiv štetnika pomoći će: rasipanje grma, pravodobno ubiranje, umjereno zalijevanje. Kako bi uništili štetne gusjenice i kukce, grmlje irina prije početka pojave bobica ili poslije žetve, posipajte s posebno oblikovanim sredstvima.

Bolesti osjetljive na košnice:

 1. Tuberkulyaroz. Listovi počinju gorjeti, sušiti i pasti. Zatim su grane izložene sušenju, na kojima se pojavljuju crvenkaste brežuljke. Oštećene grane moraju se izrezati. Bušotina je posuta bakrenim sulfatom. U proljeće, prskanje može biti učinjeno u preventivne svrhe.
 2. Rust. Listovi su prekriveni smeđim mrljama i blijede se. Postrojenje se tretira s Bordeaux tekućinom.
 3. Sivi trulež. Žuto lišće je prekriven sivim kalupom. Razlog je često višak vlage, pa vam je potrebno smanjiti zalijevanje.
 4. Porazite moljca. S ovom borbenom borbom koristeći carbofos.

Da ne bi nose štetnike duž vrtne plohe, odrezati oboljelu granu i pali lišće, treba spaliti pokraj grma.

Kako pravilno ukrasti Irgus u proljeće

Formiranje grmlja IrgaObrezivanje u proljeće je potrebno za brigu o tome.

Nekoliko godina nakon sadnje trebali biste početi pomlađivati ​​grm:

 • stanjivanje;
 • Izrezivanje rastegnutih grana, dajući bushu pravi oblik;
 • rezanje korijenskih stabljika.

Pravilno sadnja i skrb za Irgu će dati dobru žetvu bobica, koje imaju moćna ljekovita svojstva.

Prilikom izbacivanja izrezujte sve slabe grane i preklopite ih prema unutra. Pomaže u preživljavanju i jačanju zdravlja. Dobivaju više zraka i sunčeve svjetlosti. Samo snažni izbojci trebali bi ostati, što će stvoriti bogatu žetvu.

Video o Irgeu u predgrađu