petuniaPetunia er den vanligste planten, både på private tomter og på balkonger. Rikelig blomstring begynner tidlig i mai og gleder seg med sin skjønnhet til de første alvorlige frostene.

Petunia blomster, planting og omsorg for dem anses lett, fordi planter ikke er lunefull. Men for å kunne vokse det, må du vite visse regler:

 • planten elsker sollys;
 • foretrekker sandaktig, leamy eller loamy jord;
 • tåler ikke langvarig stagnasjon av væsken;
 • krever konstant fôring (en gang hver 12-15 dager).

Plantering av petuniafrø for frøplanter

Plantering petunia med frø, for tidlig blomstring, bør begynne i midten av februar. En obligatorisk tilstand for dyrking av frøplanter er tilgjengeligheten av den nødvendige mengden lys. Hvis det ikke er nok i et rom der det er planlagt å dyrke petunium, er det tilrådelig å bruke spesielle lamper.

Blomsten planten begynner i 65 – 92 dager etter sådd av frø. Det avhenger av typen petunia. Jo større blomster av en plante, jo mer tid det tar for å blomstre.

Før du planter petunia frøene, forberede:

 • beholdere for planting med dreneringshull;
 • jord;
 • utvidet leire;
 • sprøyte med vann;
 • dekker materiale (det er ønskelig å bruke et ikke-vevet materiale, for eksempel spunbond, som gjør at anlegget kan puste);
 • utvalgte frø.

I første fase forbereder vi plantene:

 • På bunnen av koppen, med et forberedt dreneringshull, hell et lag av utvidet leire ca. 1 cm høyt;
 • legg ut og lett komprimere jordblandingen. Til kanten av beholderen er det nødvendig å legge en avstand på 3 – 3,5 cm.
 • jordfuktighet.

Vi fortsetter å plante petunias. Siden plantens frø er ganske små, kan en frøblanding med sand brukes til planting. Dette vil tillate at frøet plasseres jevnt i potten. Du kan bruke drenerte frø av petunia, men kostnaden er mye større enn de vanlige. Sprinkle frø med petunia bakken anbefales ikke. Det er best å trykke dem lett til de kommer i kontakt med jorda.

Related  De beste druesorter for markedet

Etter planting petunia bokser bør dekkes med ugjennomsiktig materiale. I stedet for saken kan glass eller polyetylen brukes. I dette tilfellet må plantene bli tvunget til å ventilere.

Under gunstige forhold (omgivelsestemperatur på 24 ° C og fuktighet på 98%) frøene spiser på den 7. til 9. dag.

torv tabletterDet er en enklere, men dyrere metode for å skaffe plantenplanter – plante petunier i torvpiller. For å gjøre dette:

 • Oppkjøpte tabletter av torv helles med varmt vann og venter på hevelse og kjøling;
 • pinsetter plasserer petunia frøene i det sentrale hullet;
 • moderat vannet.

I potter eller i jord dives planter sammen med tabletter. Skader på rotsystemet er helt eliminert. For nybegynnere av blomsteroppdrett, er denne metoden for å dyrke blomsterplanter mest foretrukket.

Embryo petunia er plantet på samme måte som busken.

Voksende petunia frøplanter

Når frøene spiser og de første blader av dekkmaterialet vises fra esken, må det fjernes. Planter forsiktig helles og reduserer omgivelsestemperaturen til 18 ° C.

I første fase utvikler petunia seg veldig sakte. I begynnelsen styrkes rotsystemet av planter, og først blir stengene og bladene sterkere. Denne fasen varer i 4 til 5 uker.

I løpet av denne perioden bør du overvåke:

 • fuktighet av jord. Det bør ikke være tørt eller vannet.
 • rettidig påføring av gjødsel. For petunia vil komplekse gjødsel eller preparater med forhøyet vedlikehold av kalium nærme seg.
 • tilstrekkelig belysning. På dagtid bør lampen arbeide med full effekt, og om natten er det ønskelig å dempe lyset, men ikke å slå av det helt.

petunia seedlingsFor utvikling av sterke og rikelig blomstrende planter etter utseende av flere blader, må spissen av blomsten bli prikket. Sterke planter blir transplantert i separate, mer romslige beholdere og fortsetter å ta vare på planter i henhold til alle ovennevnte regler.

Related  Hvordan mate dill, hvis den blir dårlig

En måned før planting av petunier i jorden, blir plantene herdet i 10 dager. I første halvdel av perioden bør dagtemperaturen i nærheten av plantingen være 18ºС-20ºÑ, og natten 16ºС. I de neste fem dagene reduseres disse indikatorene ved 2 ° C – 3 ° C. Etter å ha utført en slik prosedyre, vil de sterkere blomstene være minst smertefulle for å overføre plukkingen til det åpne bakken.

Video: Hvordan plante petuniaplanter

Planting petunias i bakken

La oss gå videre til spørsmålet om hvordan du skal plante en petunia på et fast sted:

 • plante anlegget best i overskyet vær eller etter solnedgang;
 • dykk frøplanten fortrinnsvis med en jordklump fra potten;
 • Gruven for plantene må være minst 10 cm dyp og bred;
 • Avstanden mellom planting avhenger av hvilken type blomst. For stor-petunia, må kunne motstå 23 cm – 25 cm for tilstrekkelig melkotsvetkovyh 18 cm – 20 cm ampelnoe petunia busker plantet i en avstand på 28 cm – 30 cm ..;
 • etter transplantasjonen blir blomstene vannet;
 • For bedre rooting av petunia, kan bakken rundt den transplanterte planten bli dekket med humus eller torv. Et slikt ly for en lengre periode for å holde fuktighet og beskytte blomsten mot mulig frost.

Petunia omsorg

Pleie for petunia er vanning av planter, rettidig og konstant topp dressing, fjerne bleknet blomster.

Vannplanten er bare nødvendig i tørr vær. Det anbefales at du utfører denne prosedyren etter solnedgang. Ved vanning skal vann ikke stagnere. Det er nok bare å fukte jorden rundt rotsystemet av blomsten.

petunia i bakkenDen første gjødselen utføres 9 til 11 dager etter at planten er plantet til et fast sted. Begynn å mate planter best med nitrogengjødsel. Du kan bruke nitroammophosco.

Related  Foto og beskrivelse av populære varianter av asparges bønner

For rikelig blomstring, under dannelsen av knopper, er det å foretrekke å bruke gjødsel som inneholder en stor mengde fosfor og kalium, for eksempel superfosfat og kaliumsalt.

Petunia kan mates med treass. Denne gjødsel inneholder alle komponentene som er nødvendige for anlegget. Og du kan bruke både kjøpt gjødsel, og laget selvstendig, etter en brann eller fra en komfyr.

En viktig komponent for riktig ernæring av planter er jern. Hvis det ikke er nok jern, kan petuniene bli syke med klorose. De første tegnene på sykdommen vises på bladene: de begynner å bli gule og falle av. Hjelp kommer “Ferevit”, som sprøyte planter 3 – 5 ganger med et intervall mellom sprøyting 2 – 3 dager.

aske av treWilted blomster skal fjernes fra anlegget. Dette fører til dannelsen av nye knopper og en lang blomstringstid. For å behage blomstene av petunia, planting og omsorg for dem ordentlig, vil det bli enda mer om i tid for å danne en vakker krona av planten. For denne unge skyter, strever for høy vekst, klype. Prosedyren anses som korrekt hvis klemingen utføres etter 4 til 5 folder. Etter operasjonen produserer planten mange, flerdireksjonsskudd som er nødvendige for å danne en vakker “cap”.

Korrekt planting og pleie av petunia fører til en lang og rik blomstring. Planting petunia frø på videoen vil hjelpe nybegynnere å bli nærmere kjent med prosedyren.

Når skal du plante petunier på planter – les her!

Video: såing og plukking av petunia